Home / WordPress Woordenlijst / Wat is de lees meer tag in WordPress?

Wat is de lees meer tag in WordPress?

WordPress beschikt over een lees meer tag. Deze lees meer tag zorgt ervoor dat bezoekers bij een blik op bijvoorbeeld de homepagina van jouw website niet direct hele lappen tekst tevoorschijn zien komen.

Met de lees meer tag kun je ervoor zorgen dat er een samenvatting wordt gemaakt van jouw bericht waarbij vervolgens een stukje tekst of een button komt waarop mensen kunnen klikken om het gehele artikel te lezen. In plaats van de lees meer tag kun je ook gebruikmaken van een excerpt.

Hoe een lees meer tag in WordPress toevoegen?

De lees meer tag in WordPress is eenvoudig toe te voegen aan een bericht. Mocht jij jouw berichten typen via de Visuele Editor, dan dien je op zoek te gaan naar het icoontje dat een beetje op een autoweg lijkt, zoals je op onderstaande screenshot terugziet.

Lees meer tag WordPress

Bij de tekst editor zorgt de ‘more’ knop voor een lees meer tag. De lees meer tag moet neergezet worden op de plek waar jij graag wilt waar de tekst op de homepagina eindigt. Het grote voordeel aan de lees meer tag, is dat je voor het sluiten van de tag ook gewoon afbeeldingen en links kunt toevoegen die je dan ook op de homepagina terugziet.


WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab Mockup

Heb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.