Wat is WordPress.org?

WordPress.org is open source software om blogs, websites en zelfs webshops mee te bouwen op. Het wordt over de hele wereld gebruikt door miljoenen mensen.

Je hebt een eigen domeinnaam en hostingpakket nodig om gebruik te maken van WordPress.org. Verder zal je ook zelf de installatie moeten doen, tenzij je hosting provider dit voor je doet.

Het grote voordeel van WordPress.org is dat je, in tegenstelling tot WordPress.com, allerlei verschillende plugins en thema’s kunt installeren en gebruiken en daarnaast ook in de code dingen kunt aanpassen.

Mis je dus een functie op je website, dan kun je hiervoor een programmeur inschakelen om er een plugin voor te bouwen. Wil je een uniek ontwerp dat niemand anders heeft? Ook dan is het mogelijk om dit door een professional te laten maken.

Alles van je website is en blijft van jou, het is dan ook geen probleem om advertenties te plaatsen als je hier behoefte aan hebt. Simpel gezegd heb je met WordPress.org de volledige controle over je website, wat je wellicht ook als een nadeel kunt zien.

WordPress.org blijft doorontwikkelen

WordPress is open source waardoor de broncode door iedereen bekeken kan worden. Het mooie hieraan is dat er een grote groep programmeurs is ontstaan die bezig is met het doorontwikkelen van WordPress.

Dankzij deze programmeurs komen er steeds nieuwe functionaliteiten bij, blijft WordPress stabiel en komen er beveiligingsupdates indien er een lek is ontdekt.

Wanneer WordPress.org gebruiken?

Wanneer je gebruik wilt maken van een eigen domeinnaam, het meteen professioneel wilt aanpakken of gewoon de behoefte hebt om de volledige controle over je website te houden, dan kun je het best gaan voor WordPress.org. Ontdek welke WordPress hosting bedrijf het best is om een website mee te starten.

Doordat WordPress blijft doorontwikkelen kun je hier jaren mee vooruit. Je hoeft je voorlopig echt geen zorgen te maken over dat je over moet te stappen naar een ander stukje software.

Heb je nog geen website en wil je een website maken met behulp van de software van WordPress.org? Je kunt de complete handleiding om een WordPress website te maken volgen op deze website.