WordPress 3.6 is er eindelijk

WordPress 3.6

Goed nieuws, WordPress 3.6 is afgelopen nacht (eindelijk) uitgebracht.

De release heet “Oscar” ter ere van de overleden Jazz pianist Oscar Peterson.

Oorspronkelijk was het de planning volgens het project schema om versie 3.6 uit te laten komen op 20 mei, deze datum kwam alleen veel te vroeg en is niet gehaald.

Er zijn tijdens het proces meerdere features geannuleerd voor deze versie, maar een aantal andere features zijn er bijgekomen.

Wanneer je de update uitvoert naar WordPress 3.6 krijg je onder andere een verbeterde automatische bewaarfunctie (autosave), berichtvergrendeling, verbeterde revisiepagina, ondersteuning voor audio en video met een ingebouwde HTML5 mediaspeler en tot slot is er ook een verbeterde integratie met Spotify, Rdio en SoundCloud.

Je kunt de Nederlandse versie van WordPress 3.6 hier downloaden van WordPress.org.

Wat is nieuw in WordPress 3.6?

In dit artikel behandelen we een aantal features die nieuw of verbeterd zijn in WordPress 3.6. Bekijk ook onderstaande video om te bekijken wat er nieuw is en hoe het werkt.

Een nieuw interface om menu’s te maken

Veel gebruikers vonden het maken van een menu wat onduidelijk. WordPress 3.6 komt met een nieuw interface om menu’s te maken voor je website. Er zijn twee tabbladen, de eerste is om een menu aan te maken en te beheren en het tweede tabblad is om de locaties te beheren.

WordPress verbeterde menubeheer

Verbeterde automatische bewaarfunctie

Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je teksten verliest waar je aan zit te werken. De automatische bewaarfunctie is nu nog beter. Het maakt niet uit of de stroom uitvalt, je browser crasht of dat je internetverbinding wegvalt, WordPress probeert de huidige revisie overeen te laten komen met de meest recente tekst.

Verbeterde Revisiepagina

Ik weet niet of je ooit een keer op de revisiepagina hebt gekeken en berichten hebt vergeleken, maar dat was een hele onhandige pagina. Dit is nu verleden tijd, met WordPress 3.6 is dit stukken beter.

Waar het voorheen lastig was om in de revisies de verschillen terug te vinden, is het nu kinderspel.

WordPress revisies

Berichtvergrendeling

Je weet nu altijd wie er aanpassingen aan het doorvoeren is en bezig is in een bericht. Wanneer iemand een bericht open heeft laten staan en er niet meer mee bezig is, kun je het overnemen en doorgaan waar de ander is gebleven.

Berichtvergrendeling WordPress

Nieuw standaard WordPress Thema: Twenty Thirteen

WordPress 3.6 heeft een nieuw standaard thema, namelijk Twenty Thirteen, welke anders is dan de vorige standaardthema’s. Dit thema heeft een responsive design waardoor het op alle devices goed te bekijken is en is gebouwd om de post format functie en andere nieuwe features van WordPress goed te laten zien.

Twenty Thirteen

Heb jij de update naar WordPress 3.6 al uitgevoerd?

Heb jij jouw website al geüpdatet naar WordPress 3.6? Wat vind je er van? Laat het weten in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *