WordPress admin themes

WordPress admin theme

We gebruiken niet allemaal dezelfde themes en plugins, maar iedereen die gebruik maakt van WordPress ziet wel hetzelfde dashboard.

Wellicht ben jij het zat om elke dag naar dit dashboard te kijken. Het standaard WordPress admin theme zou er tenslotte wel wat moderner uit kunnen zien (is sinds WordPress 3.8 ook moderner geworden).

In dit artikel laat ik je een aantal WordPress admin themes zien die heel het dashboard kunnen veranderen. Ondanks dat het een WordPress admin theme heet komen de meeste admin themes die er zijn in de vorm van een plugin.

Waarom kiezen voor een ander WordPress admin theme?

Er zijn verschillende redenen om van admin theme te veranderen.

  • Voor je klanten: Wanneer je een mooie WordPress website hebt gemaakt voor een van je klanten wil je misschien ook en professionele uitstraling aan de achterkant.
  • Voor een beter gebruikersinterface: Vanuit een productiviteit oogpunt kan het uiterlijk van het dashboard je werkomgeving verbeteren.
  • Een keer iets anders: Misschien ben je het gewoon zat om steeds naar dezelfde “saaie” admin theme te kijken en wil je een keer iets anders.

Als je goed zoekt zijn er tientallen WordPress admin themes beschikbaar, in dit artikel behandel ik er vier in het kort.

Modern Admin

Modern admin

Modern Admin is een flat-retina ready WordPress admin theme. Je kunt kiezen uit 5 verschillende kleuren, maar het is ook mogelijk om zelf de kleurinstellingen te bepalen.

Daarnaast is het ook mogelijk om zelf de iconen in het dashboard te bepalen en is het inlogpagina ook vernieuwd. Modern Admin kost 12 dollar en is te koop op CodeCanyon.

[button color=”green” size=”medium” link=”https://webtalis.nl/codecanyon/modern-flat” target=”blank” ]Download hier Modern Admin of bekijk de demoversie[/button]

Retina Press

Retina Press

Retina Press is een plugin dat een moderne look met zich meebrengt met retina graphics. De checkboxen zijn net zo gestyled als op de iPhone en er wordt ook gebruik gemaakt van Google webfonts.

Het geanimeerde accordeonmenu is gemaakt met jQuery en de kleuren van Retina Press kun je naar wens aanpassen. Tot slot krijg je ook nog een inlogpagina met een nieuw fris uiterlijk. Retina Press kost 12 dollar en is te koop op CodeCanyon.

[button color=”green” size=”medium” link=”https://webtalis.nl/codecanyon/retina-press” target=”blank” ]Download hier Retina Press of bekijk meer screenshots[/button]

Bootstrap Admin

Bootstrap admin

Wanneer je Twitter Bootstrap er goed uit vind zien ben je vast ook een fan van deze WordPress admin theme. Bootstrap Admin is een clean, minimalistic theme dat gebruik maakt van alle Bootstraps stijlen, buttons en de Elusive-icons webfont.

[button color=”green” size=”medium” link=”http://wordpress.org/plugins/bootstrap-admin/” target=”blank” ]Download hier Bootstrap Admin[/button]

MP6 (is sinds versie 3.8 standaard uiterlijk)

MP6

De plugin MP6 is een “super geheim” werkje van het WordPress team waar achter de schermen aan gewerkt wordt. Het dashboard krijg met deze plugin een flat design met rechte hoeken en een betere typography.

MP6 is gewoon een cleaner design dat er visueel beter uitziet dan de huidige WordPress admin theme. De kans bestaat dat dit design het huidige gaat aanpassen in een toekomstige WordPress versie. WordPress.com gebruikers hebben al een dashboard met een WordPress admin theme dat hier sprekend op lijkt. Update: Ondertussen is het een feit en is MP6 het nieuwe standaard admin theme geworden.

[button color=”green” size=”medium” link=”http://wordpress.org/plugins/mp6/” target=”blank” ]Download hier MP6[/button]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *