WordPress ID vinden van een bericht, categorie, tag, reactie of gebruiker

WordPress ID vinden

Wanneer je gebruik maakt van WordPress kom je weleens in de situatie dat je een bericht ID, categorie ID of tag ID nodig hebt.

ID staat voor Identification Number (identificatienummer) en is een uniek getal waaraan je WordPress database kan zien om welk bericht, pagina, categorie, tag, reactie of gebruiker het gaat.

Vaak heb je het ID nodig in combinatie met een plugin. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een bepaald bericht wilt uitsluiten en je hiervoor het ID nodig hebt.

In dit artikel zal ik je laten zien hoe je op een eenvoudige manier kunt achterhalen welk ID je bericht heeft.

Video: WordPress ID vinden

In onderstaande video kun je over mijn schouder meekijken hoe je een ID kunt vinden van onder andere een pagina, categorie, tag of reactie.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wil je liever de uitleg in tekstformaat lezen of meer informatie, dan kun je hieronder verder lezen.

Bericht en pagina ID vinden in WordPress (Post ID)

Om een bericht of pagina ID te vinden in WordPress moet je inloggen op je website en naar “Berichten” of “Pagina’s” gaan.

Klik vervolgens op een bericht of pagina waarvan je het ID wilt weten. Je bent nu bij de editor aangekomen waar je jouw bericht kunt aanpassen. Je hoeft uiteraard niet je bericht aan te passen, maar we kunnen hier wel het ID vinden waar je naar op zoek bent.

Kijk eens naar de adresbalk van je browser, je kunt hier het ID zien. Zie onderstaande afbeelding als voorbeeld:

Bericht ID in WordPress

Dit is bij berichten en pagina’s precies hetzelfde. Het ID is altijd te vinden na “post=” in de URL als je een bericht bewerkt.

Categorie en Tag ID vinden in WordPress

Je kunt bij berichten en pagina’s het ID op precies dezelfde manier vinden. Bij categorieën en tags is dit ook het geval. De manier waarop je het ID kunt vinden is ook bijna hetzelfde als bij berichten en pagina’s.

Wanneer je een categorie ID wilt vinden moet je naar “Berichten -> Categorieën” gaan. Klik vervolgens op de categorie waarvan je het ID wilt weten.

Je bent nu bij de categorie editor aangekomen. Je kunt nu in de adresbalk van je browser het ID van je categorie zien. Het ziet er als volgt uit:

Categorie ID in WordPress

Zoals je ziet staat het ID nu achter “category&tag_ID=”. Bij tags kun je op precies dezelfde manier het ID achterhalen, maar je moet dan natuurlijk alleen wel een tag selecteren in plaats van een categorie.

Reactie ID vinden in WordPress

Waarschijnlijk heb je het ondertussen al door en snap je ook hoe je achter het ID van een reactie kunt komen.

Ga naar “Reacties” en klik op een reactie om deze te bewerken. Kijk vervolgens in de adresbalk van je browsers naar de URL om het ID van de reactie te vinden. Het ziet er bij reacties als volgt uit:

Reactie ID in WordPress

Het ID kun je helemaal achteraan de URL vinden achter “c=”.

Gebruiker ID vinden in WordPress

Het ID van een gebruiker kun je wederom op dezelfde manier achterhalen. Ga naar “Gebruikers -> Alle gebruikers” en bewerk een gebruiker waarvan je het ID wilt weten.

Wanneer je op de bewerkpagina bent kun je in de adresbalk van je browsers het ID achterhalen. Het ziet er bij gebruikers als volgt uit:

Gebruiker ID in WordPress

Het ID is dus te vinden in de URL achter “user_id=”.

Eigen gebruiker ID vinden in WordPress

Wanneer je het ID van je eigen gebruikersaccount wilt vinden opent WordPress de bewerkpagina zonder een ID te laten zien in de URL.

Het ID van je eigen account kun je op een iets andere manier alsnog achterhalen. Ga naar “Gebruikers -> Alle gebruikers”. Je hebt hier een overzicht van alle gebruikers waarbij je ook kunt zien hoeveel berichten iedereen heeft gepubliceerd.

Klik in dit overzicht op het aantal berichten dat je hebt geschreven. Je komt nu op een pagina terecht waar je alle gepubliceerde berichten ziet die je zelf hebt geschreven. In de adresbalk van je browser kun je nu het ID van je eigen gebruikersaccount zien. Het ziet er als volgt uit:

Eigen gebruiker ID vinden

Het ID is te vinden in de URL achter “author=”.

ID’s in WordPress vinden met behulp van een plugin

Wanneer je liever een overzicht hebt waar je direct alle ID’s kunt zien, dan kun je de plugin Reveal IDs gebruiken.

Zodra je deze plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd krijg je bij de overzichten direct ook alle ID’s te zien van berichten, pagina’s, categorieën, etc.

Het ziet er als volgt uit:

Reveals ID's

Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft om het ID te vinden dat je nodig hebt. Wanneer je nog vragen hebt kun je deze gerust in de reacties hieronder stellen.

7 reacties

  1. Hallo,

    Is er ook een plugin waarin je de IDs kunt her-benoemen, zodat je de volgorde kunt beïnvloeden?

    Dank en groet Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *