WordPress inlogpagina aanpassen

Hoe leuk zou het zijn als je de standaard inlogpagina van een WordPress website volledig kunt aanpassen naar je eigen wensen?

Ik heb het dan over het aanpassen van het logo, een andere achtergrondkleur en dat soort dingen.

Ben je benieuwd hoe je dit kunt doen? In dit artikel kun je lezen welke stappen je moet nemen om de inlogpagina van jouw WordPress website aan te passen.

Waarom het WordPress inlogscherm aanpassen?

Hier kunnen meerdere redenen voor zijn. Zo kun je het gewoon leuk vinden om je website volledig te personaliseren en dan kan de inlogpagina natuurlijk ook niet achterblijven.

Een hele andere reden om de inlogpagina aan te passen is wanneer je bijvoorbeeld een membership website hebt. Het staat professioneler als je klanten kunnen inloggen op een pagina waar je eigen logo en kleuren op te zien zijn.

Hetzelfde geldt ook voor websites met meerdere auteurs. Het staat netter om ook op de inlogpagina te laten zien dat het om jouw website gaat.

Natuurlijk is het zeker niet verplicht om het inlogscherm van WordPress aan te passen, maar voor de uitstraling kan het dus zeker de moeite waard zijn.

Video: WordPress inlogpagina aanpassen

In onderstaande video kun je bekijken hoe je de inlogpagina van je WordPress website kunt aanpassen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wil je liever de tekstuitleg lezen of meer informatie, dan kun je hieronder verder lezen.

Hoe kun je de inlogpagina van WordPress aanpassen?

Wanneer je handig bent met PHP, HTML en CSS kun je handmatig de inlogpagina zonder veel problemen aanpassen. Indien je echter niet over deze kennis beschikt kun je de handige plugin Custom Login Page Customizer gebruiken.

Custom Login Page Customizer

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd kun je naar “Weergave -> Login Customizer” gaan en meteen op “Start Customizing” klikken. Je komt nu bij de standaard WordPress customizer terecht en ziet natuurlijk de inlogpagina die je wilt aanpassen.

WordPress inlogpagina aanpassen in de customizer

Aan de linkerkant kun je vervolgens op “Login Customizer” klikken om bij de instellingen te komen met wat je allemaal kunt wijzigen. Dit menu ziet er als volgt uit:

Instellingen om inlogpagina van WordPress aan te passen in de customizer

WordPress logo op inlogpagina wijzigen

Om het standaard WordPress logo aan te passen naar je eigen logo hoef je alleen maar in de customizer op “Logo” te klikken en je eigen logo te selecteren. Dit gaat gewoon allemaal via de standaard WordPress mediabibliotheek.

WordPress logo aanpassen op inlogpagina

Nadat je het logo hebt toegevoegd moet je nog wel even de juiste breedte en hoogte instellen om het logo er goed uit te laten zien en dan ben je er helemaal klaar voor.

Tip: Zorg dat het logo transparant is (geen achtergrond heeft) of dat de achtergrondkleur hetzelfde is als de achtergrondkleur die je gebruikt op de inlogpagina. Wanneer dit niet het geval is ziet het er namelijk niet zo mooi uit.

Kleuren wijzigen op WordPress inlogpagina

Naast dat je het logo kunt aanpassen kun je verder voornamelijk kleuren aanpassen van verschillende onderdelen. Hoe dit werkt is heel eenvoudig. Ga in de customizer naar het onderdeel dat je wilt aanpassen en kies met behulp van de color picker een kleur uit.

Kleuren wijzigen van de WordPress inlogpagina

Meer werk is het niet. Met de Custom Login Page Customizer kun je voor de volgende onderdelen de kleuren wijzigen:

 • Achtergrond (achtergrond afbeelding is ook mogelijk)
 • Inlogformulier
 • Invoervelden van inlogformulier
 • Inlogknop
 • Tekst

Kortom, alle kleuren die gebruikt worden kunnen aangepast worden.

Wat kun je verder nog aanpassen?

Naast het logo en diverse kleuren blijven er weinig dingen over om nog aan te passen op de inlogpagina.

Toch heb je nog wel de mogelijkheid om de randen, breedte en hoogte van het inlogformulier te wijzigen indien je hier behoefte aan hebt.

WordPress inlogformulier aanpassen

Vergeet niet om alles op te slaan

Nadat je alles volledig naar wens hebt ingesteld moet je niet vergeten om linksboven op “Opslaan & Publiceren” te klikken.

Doordat je in de WordPress customizer alle aanpassingen live ziet veranderen kun je dit per ongeluk vergeten en zou je alles opnieuw moeten instellen. Het zal je niet heel veel tijd kosten om alles voor de tweede keer in te stellen, maar je kunt je tijd vast en zeker beter besteden dan aan dingen dubbel doen.

Maak jij gebruik van een aangepaste inlogpagina op jouw WordPress website? Waarom wel of waarom juist niet? Laat het weten in de reacties hieronder.

 1. Ha Maikel,
  Bedankt voor je uitleg de plugin geïnstalleerd maar nu krijg ik een foutmelding boven aan de installatie pagina?
  ik schrok hiervan er zou een fout of ik moet iets aanpassen op mijn website!!
  kan ik het ook privé naar je mailen er staat info over mijn site in.

  • Waarschijnlijk heb je de aanstaan dat de PHP-meldingen getoond worden, waardoor je fouten direct ziet staan, terwijl het niet perse van invloed is op de functionaliteiten van de plugin. Afhankelijk van de foutmelding is het weer op bepaalde manieren op te lossen, maar als de fout in de plugin zit zou je dit kunnen doorgeven aan de maker, zodat hij het kan oplossen.

 2. Beste Maikel,

  Hoe zit het met een inlogpagina en de ranking in google? En eventueel als je de pagina doorlinkt naar een andere, gaat deze dan zakken in google?

  Vriendelijke groeten,
  Marian

  • De inlogpagina heeft standaard een noindex tag, waardoor deze niet in de zoekresultaten komt. Het heeft dus geen ranking en daarnaast is dat natuurlijk ook helemaal niet nodig omdat willekeurige bezoekers hier niets aan hebben.

   p.s. Ik heb mijn naam in je reactie maar even aangepast in de juiste 😉

Geef een reactie