7 effectieve headlines die je mag stelen

Man met de virtuele hamer

Je bezoekers bepalen of zij je blogberichten lezen aan de hand van de headline (titel).

Het is dus van groot belang dat je hier even bij stil staat en er goed over nadenkt.

Het kan weleens voorkomen dat je totaal geen idee hebt wat voor headline je moet verzinnen en dat je hier zolang over nadenkt dat je niet eens zin meer hebt om een blogbericht te schrijven.

Om dit niet meer te laten gebeuren, mag je onderstaande headlines stelen en gebruiken voor je eigen blogberichten. De puntjes moet je uiteraard zelf nog even invullen en misschien wil je ook wel het cijfer aanpassen.

7 dingen die je nog niet wist over …

Deze headline is leuk en intrigerend. Je geeft je lezers de kans om iets te leren waar zij nog niets vanaf wisten. Het maakt niet uit wat voor blog je hebt, je kunt deze headline overal voor gebruiken.

7 redenen waarom je … niet werkt

Schrijf een artikel over een bepaald onderwerp, het maakt niet uit welke, en leg uit wat mensen fout doen. Wanneer je ook nog eens uitlegt hoe het wel werkt kunnen mensen hier veel van leren.

7 leugens die je … vertelde over …

Je kunt op de eerste puntjes gebruik maken van moeder, vader, vriendin, vriend, vrouw, man, etc. (je snapt het idee). Vertel waarom het leugens zijn en vertel hoe het echt zit.

7 waarheden over …

Er is niets beters dan de waarheid, waarom zou je dan niet een artikel schrijven met 7 waarheden? Je kunt schrijven over marketing, gezondheid, sport, of een heel ander onderwerp.

7 manieren om …

Dit is een mooi manier om tips te geven over hoe je meer kunt sporten, gezonder kunt eten, meer bezoekers op je website kunt krijgen, enzovoort. Deze headline is voor heel veel onderwerpen te gebruiken en wat is er voor je bezoeker nou beter dan 7 manieren te lezen om iets te verbeteren.

7 korte tips om …

Wie houdt er nou niet van korte tips die je vooruit kunnen helpen? Het goede aan deze headline is dat er korte tips in staat. Iedereen is druk en alles moet op internet zo snel mogelijk, korte tips zijn daarom ideaal.

7 niet te mislukken manieren om …

Hoeveel dingen zou je proberen als je weet dat er geen mogelijkheid is om te falen? Je bezoekers denken hier net zo over. Laat zien hoe eenvoudig het is om iets te doen en je bezoekers zullen je dankbaar zijn.

Laat je mening horen

Welke headline is naar jou mening het beste en ga jij er één of meerdere gebruiken op jouw blog? Ik hoor het graag in de reacties.

5 reacties

  1. Hoi Maikel, Korte tips om ……… energie te besparen.. 159 energie bespaar tips. zelf in 2011 €737, 29 terug gekregen ven Eneco . dus het WERKT.

    Heel erg BEDANKT .

  2. Mooie headlines! Ik weet welke ik naar alle waarschijnlijkheid nooit zal gebruiken: “7 korte tips om …”.
    De reden hiervoor licht nogal voor de hand. Ik heb grote moeite het kort en bondig te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *