7 handige WordPress plugins voor kerst

WordPress kerst plugins

Sinterklaas is weer voorbij en we kunnen nu dus weer gaan aftellen tot het kerstmis is.

Wanneer je buiten rondloopt zie je diverse huizen met kerstverlichting en wie weet heb je zelf binnen ook al een kerstboom neergezet.

Elk jaar kom je in december websites tegen die wat aan kerst doen. Het kunnen speciale winacties of aanbiedingen zijn, maar het kan ook zijn dat je op een website kerst elementen ziet.

In dit artikel laat ik je diverse gratis en betaalde WordPress plugins zien waar je gebruik van kunt maken tijdens kerst.

Wil je geen plugin gebruiken en wel iets aan kerst doen? Het is wellicht een idee om een kerstvariant van je logo te maken en deze tijdens de feestdagen online te zetten.

Christmas Card

Christmas card WordPress plugin

Wil je de lezers van je website een kerstkaart laten zien? De plugin Christmas Card is hier uitermate geschikt voor. Met de Christmas Card plugin heb je de keuze uit 9 verschillende kaarten die je op je website kunt tonen en 5 verschillende kerstliedjes.

Verder kun je eventueel zelf de afbeelding aanpassen, kiezen uit een ongelimiteerd aantal kleuren, 5 3D sneeuw variaties en je kunt uiteraard ook zelf een tekst en je websitelogo toevoegen aan de kaart.

Elke gebruiker zal de kaart één keer per sessie zien en je kunt ook aangeven hoeveel keren de kaart in totaal moet worden weergegeven. Rechtsboven bij de kerstkaart zal een link staan om verder naar de website te gaan. Deze link zou je eventueel ook in de tekst kunnen verwerken.

Tot slot zal deze plugin geen negatieve gevolgen hebben voor de zoekmachine optimalisatie op je WordPress website. De plugin zorgt er namelijk voor dat de kerstkaart niet getoond wordt aan bots en crawlers die je website doorzoeken.

WP Scheduled Styles

Wil je tijdens kerstmis de kleuren van je website aanpassen om je lezers een echt kerstgevoel te geven? Met de plugin WP Scheduled Styles kun je instellen dat er een extra CSS bestand geladen moet worden tussen een bepaald ingestelde datum.

Om een extra style.css bestand te maken met aangepaste kleuren heb je wel kennis van CSS nodig. Eenmaal je kerst CSS bestand gemaakt kun je deze uploaden en met WP Scheduled Styles instellen wanneer het getoond moet worden.

WP Scheduled Themes

Met WP Scheduled Themes kun je nog een stapje verder gaan dan met WP Scheduled Styles. Met deze plugin kun je inplannen dat je website gebruik maakt van een totaal ander thema tussen een door jou gekozen periode.

Je zou dus een kerst thema kunnen gebruiken speciaal voor tijdens de kerstdagen. Wanneer de kerstdagen weer voorbij zijn schakel je weer automatisch terug naar je normale thema.

Vergeet niet om ervoor te zorgen dat je website op een bepaalde manier wel herkenbaar blijft voor je trouwe bezoekers.

Tribulant Snow Storm

Tribulant Snow Storm

Bij kerst wordt er vaak ook al snel gedacht aan sneeuw. Hoewel er vaak genoeg geen sneeuw valt tijdens kerst kun je met de plugin Tribulant Snow Storm ervoor zorgen dat er sneeuwvlokken vallen op je WordPress website. Doen websites dit nog steeds? Jazeker, kijk maar op het bloggedeelte van de .com versie van WordPress.

Tribulant Snow Storm geeft je de mogelijkheid om te bepalen welke kleur de sneeuw moet hebben, hoeveel sneeuw er in beeld mag zijn, hoe snel het moet vallen, of het op smartphones getoond moet worden, en nog een aantal andere dingen.

5sec Snow

5sec Snow WordPress plugin

Wil je graag meer opties dan je bij Tribulant Snow Storm hebt, dan is 5sec Snow een goed alternatief.

Bij 5sec Snow kun je uit 7 verschillende vlokken kiezen. Zo heb je de keuze uit kleine en medium sneeuwvlokken, maar ook uit bevroren sneeuwvlokken of zelfs cadeautjes waar je een link kunt opzetten voor bijvoorbeeld een prijs.

Je hebt verder ook de mogelijkheid om de sneeuwvlokken vanaf een bepaalde datum automatisch te laten stoppen en het is voor mobiele apparaten uit te zetten.

Tot slot kun jij sneeuwvlokken wel een leuke toevoeging aan je website vinden tijdens kerst, maar wat vinden je lezers ervan? Bij 5sec Snow kan de bezoeker de sneeuwvlokken uitzetten.

Post Expirator

De plugin “Post Expirator” kan ook handig zijn tijdens kerst. Met deze plugin kun je ervoor zorgen dat een bepaald bericht na verloop van tijd weer verdwijnt van je website.

Post Expirator

Op deze manier kun je eenvoudig een kerst winactie of tijdelijke aanbieding op je website plaatsen voor een bepaalde tijd.

Daarnaast kun je het eventueel ook gebruiken voor een bericht waarin je je bezoekers fijne feestdagen wenst en dit na de feestdagen weer wilt laten verdwijnen.

Holiday Message

Holiday Message

Wil je je bezoekers fijne feestdagen wensen of heb je op je WordPress webshop een speciale aanbieding tijdens de kerstdagen?

Met de plugin Holiday Message kun je een bericht op je website laten weergeven in een speciale “kerstbox”. Hoewel de plugin al 2 jaar niet is geüpdatet werkt het nog steeds prima.

Je kunt het bericht in het midden van je website laten zien, maar ook links- of rechtsonder op je website. Verder kun je zelf kiezen welke van de 7 afbeeldingen je gebruikt, wat de achtergrond- en tekstkleur is, of er een countdown teller getoond moet worden en of er sneeuw in de box zichtbaar moet zijn.

Doe jij wat aan je website speciaal voor kerst?

Doe jij iets speciaals aan je website speciaal voor kerst of laat je alles gewoon zoals het is? Laat het gerust hieronder weten in de reacties.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *