7 WordPress-thema’s voor kunstenaars

7 WordPress Thema's Kunstenaars

Als kunstenaar wil je natuurlijk ook een website opzetten met een thema dat er echt goed bij past. Zo zal een dergelijk thema onder meer moeten beschikken over een mogelijkheid om je portfolio te tonen.

Nadat ik eerder al zocht naar thema’s voor bruiloften en blogs, ben ik deze maand op zoek gegaan naar zeven WordPress thema’s die ideaal geschikt zijn voor kunstenaars. Het gaat in alle gevallen om premium thema’s.

#7 Reflekt

Reflekt WordPress Thema

Het eerste thema waar je als kunstenaar over na kunt denken, is een zeer minimalistisch portfolio thema. Het gaat om Reflekt, een thema dat zich vooral focust op het tonen van jouw werk zonder dat de bezoeker daarbij afgeleid wordt door allemaal andere details.

Bij Reflekt kun je kiezen uit tien verschillende homepages. Daarnaast zijn er ook verschillende opties die je aan kunt passen om de portfolio naar eigen wens te krijgen. Een eenvoudig, maar erg handig design dus voor kunstenaars.

Klik hier en bekijk het thema Reflekt

#6 Illustrate

Illustrate WordPress Theme
Een thema dat ontwikkeld is met designers en artiesten in het achterhoofd, is een thema waar je als kunstenaar ongetwijfeld iets aan kunt hebben. Gelukkig is daar nu Illustrate, een thema waarmee je onder andere jouw online portfolio aan de wereld kunt tonen.

Illustrate beschikt over een drag & drop homepagina waarmee je door middel van te slepen de startpagina zo in kunt delen als je zelf wilt. Daarnaast kun je rekenen op onder meer een slider en is de kleur van een overlay afhankelijk van de afbeelding die eronder zit.

Klik hier en bekijk het thema Illustrate

#5 The Artist

The Artist WordPress Thema
Soms ben je op zoek naar een thema met niet al te veel poespas. Gewoon een zeer net en modern thema waarmee je mensen eenvoudig kunt laten zien wat je in petto hebt als kunstenaar.

Het thema The Artist kan in dat geval uitkomst bieden. Mede door zijn page builder hoef je bij The Artist niet veel verstand te hebben van codes om de website er netjes uit te laten zien.

Klik hier en bekijk het thema The Artist

#4 Illustrator

Illustrator WordPress Thema
Als echte kunstenaar raak je ongetwijfeld ook een beetje onder de indruk van het thema Illustrator. Het thema, ontwikkeld voor illustrators, animators, concept artists, freelancers, storytellers en andere creatievelingen kun je op meerdere manieren gebruiken.

Met Illustrator heb je de keuze uit vijftien verschillende hoofdpagina’s die je ook nog eens eenvoudig zelf kunt aanpassen. Dat is dus eenvoudig uitzoeken wat goed bij je werk past om vervolgens aan de slag te kunnen.

Klik hier en bekijk het thema Illustrator

#3 Artday

Artday WordPress Thema
Artday is een WordPress-thema van hoge kwaliteit. Het uiterlijk heeft een stijlvolle uitstraling en ideaal is dat je ook bij dit thema aan de slag kunt met het verkopen van de producten die je graag op jouw website wil tonen.

Het thema is voorzien van een aantal hippe plugins als Revolution slider en Visual Composer, waarmee je eenvoudig jouw website op orde krijgt. Ook kun je zelf kiezen hoe jouw header eruit moet zien en heb je de beschikking over een moderne en nette popup.

Klik hier en bekijk het thema Artday

#2 Wave

Wave WordPress Thema
Een thema dat ook uitstekend past bij kunstenaars, is het thema Wave. Het thema is ideaal geschikt om het werk dat je al gemaakt hebt te tonen. Daarnaast is het thema ook nog eens WooCommerce-ready, waardoor je er ook voor kunt kiezen om het te gebruiken om de producten te verkopen.

Het thema is ook nog eens zo ontwikkeld dat je geen programmeerkennis hoeft te hebben om de website er goed uit te laten zien. Dat bereik je al door eenvoudig de nodige modules in te schakelen en uit te schakelen. Ook kun je ze verslepen om ze op de juiste plek te zetten.

Klik hier en bekijk het thema Wave

#1 Zass

Zass WordPress Thema
Een van de favoriete thema’s die ik tegenkwam, was toch wel Zass. Dit thema is prima geschikt om de te gebruiken als portfolio, maar ook om handgemaakte producten aan te prijzen en zelfs te verkopen. Dat laatste wordt mogelijk gemaakt doordat het thema honderd procent compatible is met WooCommerce.

Ieder product dat jij toevoegt aan je website, kun je met Zass voorzien van zijn eigen nette productpagina waarin je er meer over kunt vertellen en meerdere foto’s kunt tonen. Het thema is ook nog eens eenvoudig aan te passen naar je eigen wensen.

Klik hier en bekijk het thema Zass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *