WooCommerce order status automatisch afronden

In bepaalde situaties zou het handig zijn dat WooCommerce bestellingen automatisch op afgerond zet nadat er betaald is.

Standaard doet WooCommerce dit alleen bij virtuele-downloadbare producten, maar alle andere bestellingen moet je zelf handmatig afronden.

In dit artikel zal ik uitleggen hoe je ervoor kunt zorgen dat de order status in WooCommerce automatisch op afgerond gezet kan worden.

Waarom een bestelling automatisch afronden?

Alle order statussen in WooCommerce zijn er natuurlijk niet voor niks. De reden dat een bestelling standaard op in behandeling komt te staan na de betaling, is omdat er vaak een proces volgt. Zo moet je waarschijnlijk de producten opsturen naar de klant en zodra je dit gedaan hebt kun je de bestelling op afgerond zetten.

Het kan alleen ook zijn dat je via WooCommerce diensten of digitale lidmaatschappen verkoopt. In dit geval is het niet altijd noodzakelijk om iets na de betaling te doen, omdat dit bijvoorbeeld automatisch geregeld wordt of er direct gebruik gemaakt kan worden van je diensten.

Er zijn verder natuurlijk nog wel meer situaties te verzinnen waarin het niet noodzakelijk is om de tussenstap te hebben in de order statussen.

Order status automatisch op afgerond zetten

Om ervoor te zorgen dat de order status automatisch op afgerond komt te staan nadat de betaling is voldaan, kun je gebruik maken van een stukje code die je aan het functions.php-bestand van je thema kunt toevoegen. Een andere oplossing is om een plugin te installeren die je de mogelijkheid geeft om dit in te stellen.

Om alle bestellingen in WooCommerce op afgerond te zetten, kun je onderstaande code toevoegen aan het functions.php-bestand van je thema. Het liefst natuurlijk in je child theme, zodat je het niet telkens opnieuw moet doorvoeren.

Order status automatisch afronden met een plugin

Een andere oplossing is de plugin WooCommerce Order Status Control. Het voordeel van deze plugin is dat je zelf niet in de code hoeft te rommelen en je natuurlijk net wat meer mogelijkheden hebt.

Zo kun je alle betaalde bestellingen die alleen virtuele producten bevatten automatisch op afgerond laten zetten of je kunt ervoor kiezen dat alle betaalde bestellingen automatisch op afgerond komen te staan. Verder kun je ook nog zorgen dat juist geen enkele bestelling automatisch op afgerond komt te staan.

Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd kun je de instellingen vinden door naar “WooCommerce -> Instellingen -> Algemeen” te gaan.

WooCommerce order status automatisch afronden

Naast “Orders to Autocomplete” kun je aangeven of je geen, alle bestellingen, alleen virtuele bestellingen of alleen virtuele-downloadbare bestellingen (zo gaat het standaard al) automatisch op afgerond wilt zetten. Zodra je hier een keuze hebt gemaakt en het hebt opgeslagen, zal het vanaf dat moment ingaan.

4 reacties Voeg ook een reactie toe

 1. Is het mogelijk om alle bestellingen automatisch in de wacht te zetten? Dit zou namelijk makkelijker werken voor de leerlingen (zeer slechtziend) die de bestellingen in behandeling nemen.

  Alvast bedankt!

 2. Bedankt voor deze info, toch nog een kleine vraag over de snippet code:

  In plaats van ALLE orders op autocomplete te zetten, zouden we dit alleen willen doen voor orders waarbij de betaling direct is. Dus WEL bij betaalmethoden zoals iDeal, PayPal en Credit Card maar NIET bij betaling op factuur (BACS).

  We maken gebruik van Mollie, maar helaas heeft die deze functie niet ingebouwd.

  Weet je hier misschien ook de code voor? Zo kunnen we ‘yet another plugin’ vermijden.

  Alvast bedankt!

  • Die heb ik niet direct klaarliggen. Je zou wel de code uit het artikel kunnen gebruiken als startpunt en hier vervolgens doorgaan om te specificeren voor welke betalingsmethodes het wel en niet kan.

Geef een reactie