Beste countdown timer plugins voor WordPress

Countdown timer voor WordPress

Countdown timers zijn naar mijn mening een geweldige manier om aan te geven tot wanneer een actie loopt en dus voorbij is. Je creëert hiermee urgentie, wat een goede marketing strategie is.

Verder zijn er nog andere opties om een countdown timer te gebruiken. Zo kun je het gebruiken wanneer een evenement zal plaatsvinden, om te tonen wanneer een bepaalde item beschikbaar komt of je kunt laten aftellen tot het moment je website online komt.

Countdown timers zijn zoals je merkt voor veel verschillende dingen te gebruiken. In dit artikel behandel ik daarom de verschillende type timers, waarom je het zou moeten gebruiken en geef ik een aantal WordPress plugins als optie die je zou kunnen gebruiken.

De verschillende countdown timer plugins

Wellicht denk je ‘Huh?!?’ een countdown timer is toch gewoon een countdown timer? Dat klopt, alleen kun je het voor verschillende doeleinde gebruiken. Over het algemeen heb je countdown timers met name voor:

Landingspagina’s: Op dit soort pagina’s kan een countdown timer aangeven wanneer een evenement start, een product gelanceerd of totaal iets anders.

Verkooppagina’s: Countdown timers op verkoop- of afrekenpagina’s hebben als doen om meer te verkopen. Sommige websites laten een pop-up zien met een countdown timer om klanten aan te moedigen om de verkoop af te ronden, terwijl andere enkel kenbaar maken hoelang een bepaalde aanbieding nog geldig is.

Evergreen funnels: Wanneer je een verkoopfunnel hebt kun je een ook een evergreen countdown timer gebruiken. Iedere bezoeker op je website krijgt een eigen countdown timer te zien die enkel gericht is op deze bezoeker. Op deze manier kun je alle bezoekers dezelfde urgentie laten zien tijdens het doorlopen van je funnel.

Waarom een countdown timer gebruiken op je website?

Het staat je natuurlijk vrij om het wel of niet te gebruiken op je website. Marketingtechnisch zou het in ieder geval een goede keuze zijn, want je creëert FOMO (Fear Of Missing Out) en dit is enorm krachtig.

Dit werkt uitstekend voor evenementen die in de toekomst gehouden worden en tijdens productlanceringen. Niemand wil graag iets missen en daardoor kunnen mensen alsnog overstag gaan als de tijd bijna afloopt.

Nu is het wel zo dat ook weer niet iedereen van countdown timers gediend is. Ik gebruik het regelmatig tijdens lanceringen. Zelfs in e-mails naar mijn mailinglijst. Ik kan dan altijd weer een aantal boze mails verwachten van mensen die het te dwingend vinden en roepen dat ‘het niets extra’s gaat opleveren’. De feiten zijn echter anders. Vermoedelijk roepen alleen mensen dit die het niet zelf gebruiken, want het werkt juist super goed en het zou dom zijn om ermee te stoppen.

Mocht je dus binnenkort iets lanceren, dan zou ik zeker overwegen om een countdown timer te gebruiken op het moment dat de actie bijna voorbij is. Vergelijk vervolgens de resultaten met je vorige lanceringen en je zal verschil zien.

Beste countdown timer plugins voor WordPress

Nu je weet waarvoor je een countdown timer kunt gebruiken en wat voor effect (FOMO) het kan hebben op mensen, is het de hoogste tijd om te kijken welke plugins je voor WordPress allemaal kunt gebruiken.

Hieronder volgt een overzicht met meerdere opties waar je uit zou kunnen kiezen.

Deadline Funnel

Deadline Funnel

Deadline Funnel is hetgeen wat ik al enkele jaren gebruik. Het is een unieke service dat in principe losstaat van WordPress, maar wel geïntegreerd kan worden in WordPress en goed samenwerkt met alle populaire e-mailmarketing providers.

Met Deadline Funnel kun je countdown timers maken die uniek zijn per bezoeker voor bijvoorbeeld je evergreen funnel. Verder heb je ook de mogelijkheid om een datum en tijd in te stellen wanneer een timer voor iedereen afloopt. Deze timer kun je tonen op je website en zelfs in e-mails die je stuurt naar jouw mailinglijst.

Het enige minpunt zijn de maandelijkse kosten, maar wanneer je het goed gebruikt haal je dit er alsnog zo uit.

Thrive Ultimatum

Thrive Ultimatum

Thrive Ultimatum is de ultieme marketing plugin van Thrive Themes, die je wellicht al kent vanwege de thrive theme builder of andere plugins.

Met Thrive Ultimatum is het belangrijkste doel urgentie creëren op je website en verkooppagina’s, zodat je mensen ertoe aanzet om een product of dienst af te nemen.

Met behulp van deze plugin kun je verschillende type campagnes met countdown timer maken:

 • Campagnes met vaste einddatum (fixed date)
 • Automatisch terugkerende campagnes (auto-recurring)
 • Tijdloze campagnes (evergreen)

Verder heb je de mogelijkheid om per persoon een specifieke countdown timer te laten lopen. Het maakt niet uit of deze persoon een ander apparaat gebruikt, van browser wisselt of zijn cookies verwijdert.

Je kunt voor een jaarlijks bedrag gebruik maken van Thrive Ultimatum. Wil je meerdere plugins gebruiken, zoals de quiz builder voor WordPress, dan kun je ook een pakket afnemen om gebruik te kunnen maken van alle plugins.

Countdown Timer Ultimate

Countdown Timer Ultimate

Countdown Timer Ultimate is een eenvoudige plugin die je de mogelijkheid geeft een countdown timer op je website te plaatsen in enkele minuten.

Het werkt met de standaard blok editor van WordPress (Gutenberg), maar ook met Pagebuilders als SiteOrigin, Beaver Builder, Divi, Elementor en meer.

Wat altijd wel fijn is, is dat je de tekst eenvoudig kunt aanpassen naar het Nederlands. Verder heb je de mogelijkheid om de achtergrondkleur en breedte aan te passen en nog een aantal dingen meer.

Mocht je meer functionaliteiten willen, zoals het in kunnen plannen van een timer, een terugkerende timer maken of iets anders, dan kom je bij de Pro versie uit van deze plugin.

Countdown timer voor Elementor

Wanneer je Elementor Pro gebruikt op je website, dan heb je los van allerlei andere handige functies, standaard al een countdown timer widget om te gebruiken op je website. Maak je hier geen gebruik van, dan kun je het dus zeker overwegen.

Essential Addons for Elementor

Mocht je de gratis versie van Elementor gebruiken en niet over willen schakelen op de Pro versie, dan kun je ook een plugin als Essential Addons for Elementor installeren. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om van een countdown timer widget gebruik te maken op je website.

2 reacties

 1. van Jack Niekerk, Biapro systems
  Wel ben nog steeds een ‘beginnende” Wp bouwer,
  ooit in 1979 de 1e Pc shop in Nederland,
  en al 36 jaar mijn brood verdienende als Maatwerk
  programmeur in visual netwerk solutions
  lees al je mails en bewaar ze , volle bak, dus
  niets is , ook al gebruik je iets niet, is zinloos
  in mijn visie!!
  Mooie dagen
  mvg Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *