Hoe blijft jouw blog actief tijdens jouw vakantie?

bloggen vakantie

De zomer is inmiddels in volle gang en de kans is dan ook aanwezig dat je ervoor kiest om er even tussenuit te gaan. Een ideaal vooruitzicht, alleen is het natuurlijk niet goed voor jouw blog als die vervolgens stil blijft staan tijdens jouw afwezigheid.

Natuurlijk kan het zijn dat je op jouw vakantiebestemming gewoon over internet beschikt en je graag doorgaat met jouw blog, maar als dat niet het geval is, dan kunnen onderstaande tips je misschien helpen om ervoor te zorgen dat jouw blog toch actief blijft.

Vooruit werken

Het handigste als je ervoor kiest om op vakantie te gaan, is om de nodige artikelen alvast klaar te zetten. Op die manier kun je alle berichten gewoon vooruit inplannen en hebben mensen ook niet door dat je op vakantie bent. Het kan echter zo zijn dat je geen inspiratie hebt om er direct voor te zorgen dat je artikelen voor een hele vakantie klaar hebt staan. Met onderstaande tips kun je echter al een heel eind komen.

Onderwerpen om over te bloggen

Het kan lastig zijn om genoeg onderwerpen te vinden waar je over kunt bloggen voor de periode waarin je weg bent. Met mijn artikel ‘Hoe kom je aan onderwerpen om over te bloggen?‘ kun je ongetwijfeld aan een aantal onderwerpen komen. Zo geef ik je onder meer een handige tip om op een andere manier aan de slag te gaan met Google.

Gastblogs

Als je altijd zelf alles op jouw blog hebt geschreven, geeft dit je misschien een beetje een naar idee. Toch is het helemaal niet verkeerd om anderen een blog te laten schrijven voor jouw website. Denk aan een soort gastblog, waarin een ander zijn ervaringen kan delen over de onderwerpen waar jij normaal over schrijft. Hierbij doe je er wel goed aan om de artikelen nog even te keuren voordat je op vakantie gaat, zo heb je net even wat meer grip over wat er op jouw blog wordt geplaatst.

Vernieuw een oud artikel

Als je al een tijdje aan het bloggen bent, heb je ongetwijfeld gemerkt dat er al veel artikelen zijn geplaatst op jouw website. Over sommige onderwerpen zul je vandaag de dag misschien wel anders denken dan toen. Kijk eens naar jouw oude artikelen, wellicht vind je een artikel dat je in een nieuw jasje kunt stoppen.

Interviews

Lezers zijn niet voor niets terecht gekomen op jouw blog met jouw specifieke onderwerpen. Ze willen ongetwijfeld alles over dat onderwerp weten en dus ook graag interviews lezen met mensen die er net wat meer verstand van hebben. Deze interviews kun je mooi van tevoren uitwerken en op jouw blog inplannen voor de periode waarin je op vakantie bent.

Inplannen op social media

Alle artikelen die jij voor jouw vakantie geschreven hebt, moeten natuurlijk wel gelezen worden door je bezoekers. Om ervoor te zorgen dat ze geen artikel missen, kun je gelukkig aan de slag met het vooruit plannen van posts op zowel jouw blog als social media. Een Facebook post inplannen gaat heel eenvoudig via Facebook zelf en een Tweet voor Twitter kun je bijvoorbeeld inplannen via Tweetdeck. Zo heb jij alle tijd om ongestoord te genieten van een heerlijke vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *