Hoe krijg je een afbeelding bij een reactie?

Iedereen die een WordPress website heeft kent het wel, het is mogelijk om een zelf gekozen afbeelding bij een reactie te krijgen door je te registreren bij Gravatar.

De vraag is echter of je bezoekers ook weten hoe zij een afbeelding kunnen krijgen bij hun reacties, het ziet er namelijk raar uit als je de enige bent met een afbeelding en de rest alleen maar het standaard plaatje heeft.

In dit artikel geef ik een stap-voor-stap uitleg hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Dit geldt niet alleen voor mijn website, je afbeelding wordt ook getoond als je een reactie plaatst op andere (WordPress) websites of forums waar ook gebruik wordt gemaakt van Gravatar.

Je eigen afbeelding (Gravatar) bij een reactie

WordPress heeft Gravatar geïntegreerd voor de afbeeldingen naast de reacties, je kunt hier bijvoorbeeld een foto van jezelf plaatsen, zodat de mensen het gezicht achter de reactie zien.

Je kunt een Gravatar instellen door de volgende 6 stappen te doorlopen.
Stap 1: Ga naar de website van Gravatar.
Stap 2: Klik op “Krijg een Gravatar vandaag” om een account te registreren.
Stap 3: Bevestig je e-mailadres (je krijgt een e-mail toegestuurd)
Stap 4: Login onder het kopje “inloggen/registreren”
Stap 5: Voeg een afbeelding toe en koppel deze aan je e-mailadres.
Stap 6: Geef aan op welke websites je Gravatar gebruikt mag worden (G= overal geschikt).

Stap 7

Huh, er waren er toch maar 6 stappen? Klopt, maar als je nergens een reactie plaatst, ziet alsnog niemand de Gravatar die je zojuist hebt ingesteld.

Als je dankzij dit artikel een Gravatar hebt, zou ik het op prijs stellen als je een reactie achterlaat om je Gravatar te showen 🙂

Geef een reactie