Hoe je de uploadlimiet kunt verhogen in WordPress

Wil je de uploadlimiet verhogen voor bestanden die je kunt uploaden naar jouw WordPress-website?

Een lage uploadlimiet kan ervoor zorgen dat je sommige bestanden niet kunt uploaden naar jouw website. Het is super vervelend wanneer je een thema, plugin of mediabestand (zoals een pdf-bestand) niet kunt uploaden.

In dit artikel laat ik je zien hoe je op een eenvoudige manier de uploadlimiet kunt verhogen in WordPress, zodat jij hier niet meer mee te maken krijgt.

Voordat we starten wil ik wel even melden dat niet alle methodes werken op alle hosting providers. Wanneer je goede WordPress hosting hebt, zal je altijd contact kunnen opnemen met de helpdesk om het probleem dan alsnog opgelost te krijgen.

Hoe weet ik mijn uploadlimiet voor bestanden in WordPress?

WordPress laat automatisch altijd al zien wat de maximale uploadgrootte is wanneer je afbeeldingen of andere mediabestanden wilt uploaden.

Om de huidige maximale bestandsgrootte voor uploads te achterhalen op jouw website, kun je naar “Media -> Nieuw bestand” gaan. Je komt dan op een pagina terecht die eruitziet zoals je hieronder kunt zien.

Maximale bestandsgrootte van upload

In mijn geval is het maximale uploadlimiet 128 MB. Dit is meer dan genoeg. Het kan echter zomaar zijn dat dit bij jou 2 MB is. Je komt dan al snel in de problemen als je een PDF-bestand wilt uploaden.

Wanneer je een bestand probeert te uploaden die de uploadlimiet overschrijdt, krijg je de melding “… overschrijdt de maximale uploadgrootte voor deze site”.

Wanneer je deze melding krijgt, is het zaak om de uploadlimiet te verhogen van je website. Hier zijn meerdere opties voor. De eerste methode is het makkelijkst. De andere methoden zijn iets technischer, maar zijn wel eerder aan te raden om te gebruiken.

Optie 1: Uploadlimiet verhogen met een plugin

Om de uploadlimiet op een makkelijke manier te verhogen, kun je de plugin Increase Max Upload File Size gebruiken. Het is niet de methode die ik persoonlijk zou gebruiken, maar wel het minst technisch en voor veel mensen daardoor het prettigst.

Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd kun je naar “Instellingen -> Increase Maximum Upload File Size” gaan.

Maximale uploadlimiet verhogen met een plugin

Hier is het een kwestie van een andere maximale uploadlimiet selecteren en de wijzigingen opslaan. Wel zie je hier dat het niet mogelijk is om boven een bepaalde limiet te komen zonder je hosting provider te contacteren.

Optie 2: Uploadlimiet verhogen via php.ini

Om op deze manier de uploadlimiet van je website te verhogen, zal je in moeten loggen via FTP. In de meeste gevallen bestaat dit bestand nog niet op je website, dus zal je een php.ini-bestand moeten creëren en vervolgens uploaden in de hoofdmap van je website.

Onderstaande code kun je in het php.ini-bestand plaatsen.

upload_max_filesize = 64M
post_max_size = 64M
max_execution_time = 300

Je kunt 64M aanpassen naar de uploadlimiet die je zelf voor ogen hebt.

Optie 3: Uploadlimiet verhogen via .htaccess

Via het .htaccess-bestand heb je ook de mogelijkheid om de uploadlimiet van je WordPress website te verhogen. Je kunt dit bestand aanpassen via FTP, maar ook via een plugin als Yoast SEO.

Voeg onderstaande code toe om te kijken of het werkt om op deze manier de uploadlimiet te verhogen. Uiteraard moet je 64M wijzigen voor de uploadlimiet die je zelf wilt hebben.

php_value upload_max_filesize 64M
php_value post_max_size 64M
php_value max_execution_time 300
php_value max_input_time 300

Optie 4: Functions.php-bestand van je thema

Met onderstaande code lukt het regelmatig om de uploadgrootte voor je bestanden in WordPress te verhogen. Je kunt het plaatsen in het functions.php-bestand van je child theme.

@ini_set( 'upload_max_size' , '64M' );
@ini_set( 'post_max_size', '64M');
@ini_set( 'max_execution_time', '300' );

Wederom zal je 64M weer moeten vervangen voor de uploadlimiet die je zelf voor ogen hebt.

Wil je meer leren over WordPress onderhoud?

WordPress Onderhoud Mockup

Wil je stressvrij jouw WordPress website kunnen onderhouden en zonder moeite problemen oplossen? Bekijk de WordPress Onderhoud Training

Tot slot

Zoals eerder al gezegd werken bovenstaande opties helaas niet bij alle hostingpakketten en providers. In dit geval zal je contact op moeten nemen met de helpdesk van je hosting provider om de uploadlimiet te verhogen.

Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft om de WordPress uploadlimiet te verhogen op jouw website. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je hieronder altijd een reactie plaatsen.

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen?

Ontvang het WordPress e-book en wekelijke e-mail updates

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om gratis e-mail updates en het e-book te ontvangen.

Geef een reactie

9 must-do tips voor

WordPress

Interesse?

Vul hieronder je voornaam en e-mailadres in om het e-book te ontvangen.

WordPress Zonder Zorgen

Challenge

Vul hieronder je informatie in en

start direct met de 5-daagse challenge.

9 must-do WordPress tips ontvangen?

Vul je voornaam en e-mailadres in en klik op "nu downloaden".

Maak je eigen online cursussen

Wil je een online cursus business starten? Leer hoe je dit in 7 stappen kunt doen

Webshop opzetten en meer verdienen

Leer hoe je een webshop opzet of meer kunt verdienen met je huidige webshop