OptinMonster review en video handleiding

OptinMonster

Als het goed is verzamel je op jouw website zoveel mogelijk e-mailadressen voor je mailinglijst.

Het is een handige manier om in contact te blijven met lezers die geïnteresseerd zijn in wat je doet en wellicht ook wat je te verkopen hebt.

Om deze e-mailadressen te verzamelen heb je inschrijfformulieren nodig op je website en het is ook verstandig om iets weg te geven in ruil voor het achterlaten van een e-mailadres.

Voor WordPress zijn ontzettend veel verschillende plugins te vinden waarmee je inschrijfformulieren kunt maken die je kunt koppelen aan je e-mailprovider.

Het probleem waar ik echter last van had was dat de meeste plugins niet meer goed werkten sinds ik mijn website naar SSL / HTTPS heb gemigreerd.

Na mijn zoektocht kwam ik uiteindelijk terecht bij OptinMonster. OptinMonster gaat gelukkig wel goed om met HTTP en HTTPS websites en heeft meerdere prachtige designs waar je uit kunt kiezen voor je inschrijfformulier.

Nu kun je natuurlijk zelf een design voor je inschrijfformulier bedenken, maken en implementeren op je website, maar dit kost meer tijd (en dus ook geld) dan wanneer je het met een plugin als OptinMonster doet.

De plugin werkt echt super eenvoudig en is te koppelen aan alle populaire e-mail marketing providers. Staat je e-mailprovider er niet bij, dan heb je ook nog de mogelijkheid om het met een HTML form te koppelen.

Over OptinMonster en de mogelijkheden

OptinMonster mogelijkheden

De maker van OptinMonster is Thomas Griffin en hij werkt samen met Syed Balkhi van WPBeginner, een populaire Engelstalige website over WordPress.

Ik heb veel vertrouwen in deze plugin omdat het erg professioneel in elkaar zit en het ook nog eens eenvoudig werkt.

Je hoeft me echter niet op mijn woord te geloven, ik laat je graag zien hoe de plugin werkt en wat er allemaal mogelijk is met deze plugin. In de video hieronder kun je bekijken hoe je super makkelijk een inschrijfformulier kunt maken en toevoegen aan je website.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Ben je geïnteresseerd? Klik hier en ga direct naar de website van OptinMonster

Ik maak op meerdere websites gebruik van OptinMonster om mijn mailinglijsten uit te breiden. Je hebt de keuze uit allerlei verschillende designs en plekken op je website. Zo kun je inschrijfformulieren plaatsen:

  • In een lightbox pop-up;
  • In een footer bar (balk die plakt aan onder kant van je website);
  • Onderaan je artikelen;
  • In de sidebar van je website;
  • In een bericht zelf (met een shortcode).

Voor al deze verschillende posities zijn verschillende designs beschikbaar, behalve voor een formulier in een bericht zelf, daar kun je een design van een van de andere posities voor gebruiken.

In 5 minuten kun je in principe al een inschrijfformulier maken en aan je website toevoegen. Je hebt zelf de volledige controle op welke pagina’s het inschrijfformulier wel of niet getoond mag worden.

Heb je eenmaal een inschrijfformulier op je website, dan worden ook automatisch de paginaweergaven en conversies bijgehouden. Verder kun je inschrijfformulieren ook split-testen om te kijken welk formulier het beste werkt op jouw website. Dit is ideaal wanneer je van testen houdt om de resultaten nog beter te maken.

Tot slot heb je bij de Pro en Ultimate pakket van de plugin ook nog de “Exit-intent” technologie en “Canvas” mogelijkheid.

Met de exit-intent technologie heeft de plugin door wanneer iemand je website wilt verlaten en kun je een lightbox pop-up tevoorschijn laten komen. Op deze manier heb je alsnog de kans om de bezoeker, die je website wilt verlaten, op je mailinglijst te krijgen.

Met de “Canvas” mogelijkheid kun je de lightbox pop-ups ook nog gebruiken voor kortingscodes, koop nu knoppen en eigenlijk alles wat je maar wilt.

Tip: Met name het inschrijfformulier onder het artikel doet het bij mij altijd goed. De reden hiervan is dat je dan al waarde geleverd hebt met je artikel. Indien je lezers dit waarderen is de stap naar een inschrijving niet meer zo heel groot.

Uit welke pakketten kun je kiezen bij OptinMonster?

OptinMonster is een betaalde plugin met 4 verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Er is een Basic, Plus, Pro en Ultimate pakket en ik zal hieronder vertellen wat je per pakket allemaal kunt doen.

Je kunt in ieder geval bij alle pakketten verschillende inschrijfformulieren maken, de statistieken per inschrijfformulier bekijken en meerdere inschrijfformulieren split-testen.

Basic ($49): Met het Basic pakket kun je OptinMonster op 1 website installeren en kun je oneindig veel inschrijfformulieren maken. Het enige wat je niet kan is gebruikmaken van de functies exit-intent en canvas. Je krijgt verder 1 jaar updates en support en kunt dit jaarlijks verlengen.

Plus ($99): Met het Plus pakket kun je eigenlijk precies hetzelfde als bij het Basic pakket. Het enige verschil is dat je OptinMonster op 3 websites kunt installeren. De support en updates zijn hier ook 1 jaar geldig en kun je daarna verlengen.

Pro ($199): Met het Pro pakket kun je OptinMonster op zoveel websites installeren als je maar wilt en kun je gebruikmaken van alle functies die in OptinMonster zitten. Je krijgt verder 1 jaar updates en support en kunt dit jaarlijks verlengen.

Ultimate ($499): Met het Ultimate pakket kun je OptinMonster op zoveel websites als je maar wilt installeren en kun je gebruikmaken van alle functies die in OptinMonster zitten. Het enige verschil met de Pro versie is dat je levenslang updates en support krijgt.

Bevalt de plugin je niet of krijg je niet snel genoeg de resultaten die je ermee wilt behalen? Je hebt 14 dagen de tijd om gebruik te maken van de “100% No-RISK Money back” garantie om je geld terug te vragen. Ik denk echter niet dat dit nodig zal zijn.

Ben je er klaar voor om ook aan de slag te gaan met OptinMonster voor meer inschrijvingen op je mailinglijst? Klik hier en ga direct naar de officiële website.

Conclusie

Wanneer je op jouw WordPress website meer e-mailadressen wilt verzamelen voor je mailinglijst, dan denk ik dat OptinMonster hier heel wat aan kan bijdragen.

Het is een ontzettend handige plugin waar je eenvoudig effectieve inschrijfformulieren mee kunt maken die je op allerlei verschillende plekken op je website kunt plaatsen. De inschrijfformulieren zien er daarnaast ook nog eens goed uit.

OptinMonster is verder te integreren met alle grote internationale e-mailproviders, geeft statistieken weer, je kunt ermee split-testen en je kunt zelfs aangeven op welke pagina’s bepaalde formulieren wel of niet getoond mogen worden.

Tot slot kun je in de Pro en Ultimate variant ook nog gebruikmaken van de handige functionaliteiten exit-intent en canvas.

Heb je nog vragen over de plugin of ben je ook enthousiast en maakt je allang gebruik van deze plugin? Laat het hieronder in de reacties weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *