Wat is nieuw in WordPress 3.7?

Wat is nieuw in wordpress 3.7

Het is pas 2.5 maand geleden sinds WordPress versie 3.6 is uitgebracht.

Sinds afgelopen nacht kunnen we alweer updaten naar de nieuwste versie, namelijk WordPress 3.7.

De release heet “Basie” en is wederom vernoemd ter ere van een overleden jazz pianist. Het gaat ditmaal om de pianist William James “Count” Basie.

WordPress 3.7 focust zich met name op veiligheid en stabiliteit. In dit artikel vertel ik je wat er allemaal nieuw is:

Automatische updates (terwijl je slaapt)

WordPress automatische updatesDe belangrijkste nieuwe functionaliteit is dat WordPress vanaf nu automatisch kan updaten op de meeste websites.

Hiermee bedoel ik dat WordPress automatisch update naar de nieuwste versie wanneer er een kleine- (minor) of beveiligingsupdate beschikbaar is. Je hoeft hier zelf helemaal niets voor te doen.

Bij een grote (major) update zal WordPress geen automatische update uitvoeren. De reden hiervan is dat bij een grote update de kans bestaat dat een theme of plugin een conflict veroorzaakt met de nieuwe WordPress versie. Bij een kleine- of beveiligingsupdate komt dit zelden voor.

Ik zal even 2 voorbeelden geven om het duidelijker te maken:

  • Voorbeeld 1: Wanneer WordPress van 3.7 naar 3.7.1 gaat wordt je website automatisch geüpdatet.
  • Voorbeeld 2: Wanneer WordPress van 3.7.1 naar 3.8 gaat zal je zelf je website moeten updaten.

Daarnaast is het updateproces ook stabieler en veiliger geworden dankzij meerdere nieuwe controles en veiligheidsverbeteringen.

Voor ontwikkelaars zijn er tevens meerdere mogelijkheden om controle uit te oefenen op het automatisch updaten. Zo kun je ervoor zorgen dat WordPress ook de grote updates automatisch laat updaten of dat er helemaal nooit een automatische update wordt gedaan.

De WordPress zoekfunctie is verbeterd

WordPress zoekfunctieLaten we eerlijk wezen, de oude WordPress zoekfunctie was gewoon slecht en zeker niet de moeite waard om te gebruiken. De zoekresultaten werden alleen maar gebaseerd op de datum van een bericht en niet op relevantie.

Met WordPress 3.7 is hier verandering in gekomen. De zoekresultaten worden nu geordend op hoe relevant een artikel is in plaats van hoe nieuw het artikel is. Wanneer je nu op iets zoekt en het staat ook in de titel van een artikel, dan zal dit artikel bovenaan de zoekresultaten verschijnen.

De nieuwe zoekfunctie is nog niet perfect, maar WordPress heeft hier al wel een enorme stap in de juiste richting gezet. De zoekfunctie is nu weer nuttig genoeg om te gebruiken op je website.

Verbeterde wachtwoord checker

Een sterk wachtwoord is belangrijk voor je WordPress security. Zeker na alle verhalen die je hoort over brute force attacks.

WordPress heeft om deze reden de wachtwoord checker verbeterd omdat de oude eigenlijk niet goed genoeg was. De nieuwe wachtwoord checker is beter in het herkennen van zwakke plekken in je wachtwoord. Er wordt onder andere gekeken naar data, namen, toetsenbordpatronen (123456789) en zelfs culturele referenties.

Wanneer je hulp wilt tijdens het maken van je (nieuwe) wachtwoord, kun je met behulp van de wachtwoord checker bekijken of je gekozen wachtwoord veilig genoeg is.

Betere ondersteuning voor taalpakketten

WordPress taalpakkettenWanneer je WordPress niet in het Engels gebruikt heb ik goed nieuws voor je. Gelokaliseerde versies van WordPress krijgen sneller en completere vertalingen.

WordPress 3.7 heeft een betere ondersteuning voor het automatisch installeren van het juiste taalpakket en het up-to-date houden hiervan.

Indien jij WordPress in het Nederlands gebruikt en er een update komt, worden vanaf nu automatisch alle goede taalpakketten binnengehaald voor standaard WordPress themes, importer plugins en de WordPress core.

Zijn er nog meer aanpassingen?

Dit waren de belangrijkste verbeteringen die voor jou merkbaar zullen zijn. Onder de motorkap van WordPress zijn nog meerdere problemen opgelost en kleine aanpassingen gedaan, hier zal je als gebruiker echter niets van merken.

Wat is jouw mening over deze update? Laat hieronder in de reacties weten wat je wel of niet leuk vind aan WordPress 3.7.

2 reacties

  1. Bij mijn website is het in veel gevallen juist van belang dat zoekresultaten gefilterd worden op datum en niet op relevantie. Al was het alleen al voor mijn eigen administratie. Is het mogelijk om die nieuwe functie om te zetten naar de oude zoekfunctie?

    gr.
    Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *