Inloggen:

Winkelmededeling instellen in WooCommerce

Winkelmededeling instellen in WooCommerce

Wil je een mededeling plaatsen op jouw WooCommerce webshop en heb je geen idee hoe je dit het best kunt doen?

Ik kan je vertellen dat je hier geen extra plugin of iets dergelijks voor nodig hebt. Het gaat om een simpele functionaliteit die in WooCommerce zelf zit.

In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je een mededeling op je webshop kunt plaatsen.

Video: Winkelmededeling instellen in WooCommerce

In onderstaande video laat ik je stap voor stap zien hoe je een melding bovenaan je website kunt plaatsen met behulp van WooCommerce.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Eenvoudig toch? Je hebt geen extra plugins of iets dergelijks nodig, maar je kunt wel jouw mededeling kenbaar maken aan al je bezoekers. Wil je meer informatie over dit onderwerp of lees je liever de uitleg in tekst? Je kunt dan hieronder verder gaan.

Waarom een melding plaatsen op je webshop?

Er zijn diverse situaties waarbij het kan voorkomen dat je een melding op je website wilt plaatsen om iets kenbaar te maken aan je klanten. Zo kun je een website melding onder andere plaatsen in de volgende situaties:

 • Laten zien vanaf welk bedrag de verzendkosten gratis zijn
 • Een tijdelijke actie van bepaalde producten wilt promoten
 • Je tijdelijk gesloten bent door vakantie of iets dergelijks
 • Wanneer er een productiefout is bij een product die teruggestuurd kan worden.
 • Als de levertijden langer duren gebruikelijk is.
 • Je fysieke winkel gesloten is of juist weer open.
 • Je een WordPress webshop aan het maken bent en er op dit moment nog niet gekocht kan worden.

Hoe stel je een winkelmelding in WooCommerce in?

Om een winkelmelding, zo noemt WooCommerce het, in te stellen kun je inloggen op je webshop en vervolgens naar Weergave -> Customizer gaan.

Weergave Customizer

Vervolgens kun je in de customizer in het menu naar WooCommerce -> Winkelmededeling gaan.

WooCommerce winkel mededeling

Je kunt nu de melding die je op jouw WooCommerce webshop wilt tonen invoeren in het tekstveld dat je ziet staan.

Tevreden over je melding? Dan kun je de melding eenvoudig inschakelen door een vinkje te zetten bij Winkelmeldingen inschakelen.

Hoe ziet de melding er op de website uit?

Hoe de melding er precies uit komt te zien hangt af van het thema dat je gebruikt. Het is namelijk zo dat bepaalde thema’s hier specifieke opties voor hebben gemaakt en dat je zelfs de positie van de melding kunt bepalen.

Indien dit bij jou het geval is, dan zal je hier extra opties voor zien als je in de customizer bent. Standaard ziet een melding er als volgt uit op je website:

WooCommerce standaard winkelmelding voorbeeld

Het komt zoals je ziet onderaan de pagina te staan met een knop om de melding te sluiten.

Mocht jouw thema andere opties hebben, zoals bijvoorbeeld bij het populaire thema Flatsome, dan zal je dit bij de instellingen zien. Zo krijg je bij Flatsome de mogelijkheid om de melding bovenaan de website te tonen en ziet het design er anders uit.

Winkelmelding met Flatsome in WooCommerce

Alternatieve manieren om een melding te plaatsen

De standaard functionaliteit van WooCommerce is handig en makkelijk in gebruik, maar wellicht is het ook net wat te beperkt voor wat jij voor ogen hebt.

Wanneer je bijvoorbeeld een pop-up met een melding wilt tonen wanneer iemand de webshop dreigt te verlaten, dan zal je verder moeten kijken naar alternatieve manieren. In dit geval zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar een pop-up plugin als Convert Pro.

WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab MockupHeb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.

10 reacties

 1. Beste Maikel,

  Wij hebben regelmatig dat mensen afhalen in vullen in plaats van verzenden om dat afhalen automatisch is ingesteld.
  is het ook mogelijke om dit aan te passen dat ze echt moeten kiezen of moet je dan een extra melding er in doen zoals hier wordt uit gelegd?

  1. Je kunt beter verzenden automatisch laten invullen, dan zal je er een stuk minder last van hebben. Het is standaard niet mogelijk dat er geforceerd wordt dat er een optie gekozen moet worden.

 2. Super! Bedankt voor de steeds duidelijk video’s.. Ik zou de winkelmededeling graag een andere kleur geven. Hoe doe ik dit?

 3. Dag Maikel, dit werkt heel mooi! bedankt voor je uitleg. Maar wat nou als ik maar 1 week in de maand de webshop open wil hebben en niet wil dat klanten dan via google een product vinden en gaan kopen? De webshoppagina even op concept zetten werkt niet want dan kunnen ze toch het product kopen wat ze via google gevonden hebben..

 4. Dankjewel voor alle info. Superblij mee. Ik heb al kortingsbonnen kunnen maken. En nu wilde ik de melding toevoegen gratis verzenden vanaf 75,00 euro. Dat lukt ook helemaal zoals jij beschrijft. Alleen de plaatsing van de melding is niet fijn omdat het over mijn inlog/aanmeld button valt voor mijn leden. Kun je de plaatsing nog beinvloeden? Dus dat deze melding beneden komt te staan? En is de kleur van de melding nog te beinvloeden?
  Ben pas net gestart met mijn webshop als aanvulling op mijn diensten dus moet nog veel uitvogelen.
  Hartelijk bedankt in elk geval alvast,
  Vriendelijke groeten,

 5. Bedankt voor je filmpje maar de mededeling komt niet te zien bij mij alleen als ik inlog in me account maar hij komt niet voor op me webshop