WooCommerce korting instellen voor producten

In WooCommerce kun je kortingen instellen voor je producten. De korting kun je voor een bepaalde periode geven of voor een onbepaalde tijd.

Het is dus geen enkel probleem om aanbiedingen te doen of producten in de uitverkoop te gooien.

In dit artikel laat ik je zien hoe je kortingen kunt instellen voor je producten in WooCommerce.

Waarom kortingen instellen?

Het antwoord op bovenstaande vraag lijkt natuurlijk logisch. Er zijn alleen misschien meer redenen te verzinnen dan je wellicht denkt.

Het meest logische antwoord om kortingen in te stellen, is dat je op jouw webshop een kortingsactie gaat houden en voor een bepaalde periode producten in de aanbieding wilt zetten. Je stimuleert hiermee de verkoop van deze producten, dit is dan ook de reden waarom winkels eigenlijk altijd wel dingen in de aanbieding hebben.

Een compleet ander antwoord, is dat je producten blijvend als aanbieding op je webshop laat zien. Hoewel dit ethisch niet helemaal netjes is, is het wel iets wat regelmatig voorkomt bij webshops en wat wel werkt. De bezoeker denkt tenslotte dat het momenteel in de aanbieding is wanneer hij of zij de webshop voor het eerst bezoekt.

Tot slot kan het ook zijn dat je van producten af wilt omdat er een nieuw model is of omdat de verkoop tegenvalt en jij je op andere producten wilt richten. Kortingen om van de producten af te komen is dan ook een prima optie.

Video: WooCommerce korting instellen

Kortingen voor producten uit je webshop instellen in WooCommerce kan met behulp van een standaard functionaliteit. In de video hieronder laat ik je zien hoe dit werkt.

Ik laat je zien hoe je per product een korting en kortingsperiode kunt instellen, bij meerdere producten (met verschillende prijzen) tegelijkertijd een korting kunt instellen en ook hoe je de kortingen weer kunt weghalen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wil je de uitleg die ik je in bovenstaande video liever lezen in tekstvorm? Geen enkel probleem, hieronder kun je op je gemak verder lezen om te leren hoe je kortingen kunt geven op je producten.

Korting instellen in WooCommerce

Om in WooCommerce kortingen in te stellen voor je producten, zal je het product moeten bewerken waar je een actieprijs voor wilt instellen.

Zodra je in de editor bent van het product, zal je naar de productgegevens box moeten scrollen.

Actieprijs (korting) instellen in WooCommerce

Bij het algemene tabblad zie je direct “Actieprijs” staan om een korting in te stellen voor het product. Vergeet tot slot niet om op bijwerken te klikken om ervoor te zorgen zodat de korting zichtbaar wordt.

Hoe je een kortingsperiode kunt instellen

Op dezelfde regel als waar je een actieprijs kunt instellen, kun je bij “Periode instellen” ook aangeven hoelang de korting geldig moet blijven. Doe je hier niets, dan blijft de korting geldig totdat je het zelf weer aanpast.

Wanneer je op “Periode instellen” klikt krijg je twee extra velden te zien om een begin- en einddatum in te stellen voor de korting. Het eerste veld is de startdatum van de actieperiode. Vul je hier niks in, dan start de periode direct.

Bij het tweede veld kun je de datum invoeren dat de actieperiode stopt. Let op dat dit om een ‘tot’ datum gaat en niet om een ‘tot en met’ datum.

Korting op producten tegelijkertijd instellen

Wanneer je voor meerdere producten tegelijkertijd een korting wilt instellen, en dan hoeft het helemaal niet dezelfde prijs te zijn, dan is dit ook mogelijk met een standaardfunctionaliteit van WooCommerce.

Je moet hiervoor naar het productoverzicht gaan, de producten selecteren waar je korting op wilt geven, en vervolgens boven- of onderaan Acties veranderen in Bewerken en op toepassen klikken.

WooCommerce kortingen voor meerdere producten tegelijkertijd instellen

Je kunt dan naast het kopje “Aanbieding” een aantal dingen selecteren. Zo kun je kiezen voor:

 • Wijzig naar
 • Verhoog bestaande actieprijs met (vaste waarde of %)
 • Verlaag bestaande actieprijs met (vaste waarde of %)
 • Stel in op reguliere prijs verminderd met (vaste waarde of %)

Wanneer je voor Wijzig naar kiest kun je een prijs invoeren die voor alle producten de actieprijs zal worden.

Selecteer je Stel in op reguliere prijs verminderd met (vaste waarde of %), dan kun je net als bij Wijzig naar een vaste waarde instellen om de actieprijs overal gelijk te houden. De andere optie die je hebt, welke in dit geval vaak aantrekkelijker is, is dat je een actieprijs kunt instellen wat bijvoorbeeld 10% korting is van de reguliere prijs.

Om dit te bewerkstelligen moet je bijvoorbeeld 10% invoeren. Het is met name belangrijk om het % teken niet te vergeten. Zo kun je voor producten met verschillende prijzen toch in één keer een correcte actieprijs instellen.

Bij de optie Verhoog bestaande actieprijs met (vaste waarde of %), kun je de actieprijs voor alle producten die je geselecteerd hebt in één keer verhogen met een vaste waarde of een x aantal %. Dit werkt dus alleen als er al een actieprijs is ingesteld.

Bij Verlaag bestaande actieprijs met (vaste waarde of %) is het net andersom en kun je de prijs nog eens extra verlagen.

Kortingen weghalen in WooCommerce

Heb je geen kortingsperiode ingesteld en wil je de kortingen die je hebt gegeven op producten weer weghalen? Je kunt dit per product doen door op de bewerkpagina de prijs bij “Actieprijs” weg te halen.

Een andere optie is om in het product overzicht alle producten te selecteren waarvan je de korting wilt weghalen. Klik vervolgens bovenaan bij Acties op Bewerken en klik vervolgens op Toepassen.

Kortingen weghalen in WooCommerce

De truc is nu om bij het kopje Aanbieding voor “Wijzig naar” te kiezen en een bedrag in te vullen dat hoger is dan de reguliere prijs van al je producten. WooCommerce kan het dan niet meer als een aanbieding zien en haalt alle kortingen uit het systeem.

Ik hoop dat alles duidelijk is geworden en het geen enkel probleem meer is voor jou om kortingen in te stellen voor de producten op jouw webshop. Wist je dat je ook kortingscodes kunt maken in WooCommerce? Dit is nog een eenvoudige manier om korting te geven aan klanten van je webshop.

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen?

Ontvang het WordPress e-book en wekelijke e-mail updates

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om gratis e-mail updates en het e-book te ontvangen.

 1. Hoi maikel,

  Op pc krijgen we de juiste korting van 20% maar als we kijken op onze mobiel dan gaat er 40% af?
  Wat loopt er mis? Kan jij ons helpen?

  Groet Ken

 2. Maikel, als je een korting ingesteld hebt staat er op het plaatje van het product een “aanbieding”. Ik wil dat weghalen en alleen de van – voor prijs laten zien zonder de extra “aanbieding” button. Waar kan ik dat verwijderen?

 3. Dag Maikel,

  Is het mogelijk om een korting in te stellen op een product met bijvoorbeeld 20 variabelen zonder dat je de korting bij alle 20 variabelen apart moet doorvoeren?

 4. Hoi,

  Ik probeer korting in te stellen op een aantal producten. Nu verkoop ik stoffen dus vul ik niets in bij de reguliere prijs maar via measurment per meter.
  Enig idee hoe ik dan meerdere producten kan afprijzen? Nu lukt het dan alleen bij de producten die wel per stuk staan. Niet bij de meterproducten.
  Petra

 5. Hi Maikel, ik wil graag in een webshop voor een specifieke reeks van een korting instellen waarbij klanten bij elke 10e bestelling (10, 20, 30, etc…etc…) een vast bedrag aan korting krijgen. Is dit (evt. met een plugin) te realiseren?

  • Dit is ongetwijfeld mogelijk. Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar als je zoekt op WooCommerce loyalty discount of WooCommerce rewards, dan komen er diverse plugins die dit volgens mij wel zouden moeten kunnen. Ik kan er geen aanraden aangezien ik geen enkele plugin gebruikt heb.

 6. Is het mogelijk om een korting voor koppelverkoop in te stellen aub? Dus vanaf 2 stuks bijvoorbeeld 25%? Geen staffelkorting op hetzelfde item, maar wel bij verschillende items. Dus bijvoorbeeld 1 kleed en 1 broek.

  Alvast bedankt.

 7. Hoi Maikel,

  Is het mogelijk om landafhankelijke korting te geven? Ik ben momenteel bezig met het ontwikkelen van een meertalige webshop (meerdere varianten zoals shop.nl; shop.fr en shop.com). En kan dat vanuit één CMS?

  Groeten Martijn

  • Standaard kun je geen korting geven gebaseerd op het land. Het kan wel met een plugin als Discount rules for WooCommerce. Ik heb geen idee hoe je alles opbouwt op verschillende domeinen en het dan vanuit één CMS zou willen doen? Wellicht gebruik je WordPress Multisite, maar ik zou er niet vanuit gaan dat het mogelijk is vanuit één CMS voor alle websites.

 8. Hallo Maikel,

  Is het ook mogelijk om een korting in te stellen als je gebruikmaakt van WooComerce Bookings? Ik werk dan niet met een simpel product, maar een boekbaar product. Hierdoor zie ik de optie actieprijs niet. Mijn webshop is shop.supermotorschool.nl

  Ik hoor graag van je.

  • Ik ben toevallig bekend met deze plugin, maar hier zit inderdaad helaas geen optie in om korting te geven op deze manier. Ik weet helaas niet zo 1, 2, 3 of het op een andere manier mogelijk is. In ieder geval niet met de standaard functionaliteiten in WooCommerce.

 9. Hi Maikel,

  Hoe werkt het wil ik een actie 1+1 doen?
  Hier en daar al wat geprobeerd maar ik kom er helaas niet uit..

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Anne

 10. Hi Maikel,

  Kortingen instellen voor meerdere producten tegelijk is me duidelijk. Kan ik hier ook een periode aanhangen? Dit lukt me nog niet helemaal. Of moet dit dan individueel per product ingevoerd worden?

  Ik hoor het graag van je!

 11. Hallo heb een kortingscode toegevoegd op mijn website maar helaas is dit nu ook voor de wholesale customers en vind nergens waar ik dat kan uitzetten

  • Wholesale customers zal je hebben door middel van een extra plugin. Hier kan WooCommerce zelf dan ook geen rekening mee houden, waardoor je het niet kunt uitschakelen.
   Je zal kortingscodes per gebruikersrol (als wholesale customers een aparte gebruikersrol zijn) moeten maken. Standaard is dit niet mogelijk, maar er zal vast wel een plugin zijn die dit kan.

 12. Hoi ik heb ook variabele producten maar daar lukt het niet mee betreft de korting. Dan geeft hij 0,00 aan.
  Moet ik deze producten apart selecteren?

  Ik hoor het graag.
  Groet Shirley

 13. Hi, weet jij ook toevallig hoe je heel simpel korting kunt geven boven een bepaald bestelbedrag?

  gr

  Marcel

 14. Dag Maikel,

  Ik maak gebruik van Woocommerce en af en toe ook de kortingcode optie. Ik kan codes aanmaken, waarna ze ook werken, maar ik kan ze later niet meer beheren. Ze zijn niet zichtbaar in de overzichtslijst.

  Weet jij hoe dit kan?

  Ik hoor het graag.

  Groeten Bram

  • De overzichtspagina zal dan niet goed of volledig geladen worden. Over het algemeen zijn dit soort problemen conflicten met andere plugin. Je kunt dit testen door alle andere plugins uit te schakelen. Vervolgens kijken of het nog zo is. Is het opgelost, dan kun je alle plugins weer 1 voor 1 inschakelen om de boosdoener te ontdekken.

Geef een reactie

WordPress Zonder Zorgen

Challenge

Vul hieronder je informatie in en

start direct met de 5-daagse challenge.

9 must-do WordPress tips ontvangen?

Vul je voornaam en e-mailadres in en klik op "nu downloaden".

Op naar webshop succes

Wil je leren hoe je een webshop kunt opzetten of hoe je meer kunt verdienen met je webshop? Download het e-book.

Maak je eigen online cursussen

Wil je een online cursus business starten? Leer hoe je dit in 7 stappen kunt doen

Webshop opzetten met

WooCommerce

en hoe je meer kunt verdienen

Vul hieronder je voornaam en e-mailadres in om het e-book te ontvangen.

Webshop opzetten en meer verdienen

Leer hoe je een webshop opzet of meer kunt verdienen met je huidige webshop