Inloggen:

Tijd vinden om een online cursus te maken

Tijd vinden voor het maken van een online cursus

Iedereen is druk, er moet van alles gedaan worden en alles moet snel, snel en nog sneller. Hoe kun je dan tijd vinden om een online cursus te maken?

Waarom wil je eigenlijk een online cursus maken? Wanneer de reden belangrijk genoeg voor je is, dan zal je de tijd vanzelf vinden.

Voor belangrijke dingen is altijd tijd

Je hebt dit vast vaker gehoord. Voor belangrijke dingen is altijd tijd te vinden. Niemand zal ooit zeggen dat hij niks te doen heeft, ontzettend veel energie over heeft en super gemotiveerd is, waardoor er 24/7 aan een online cursus gewerkt kan worden.

Iedereen is druk, dus het komt uiteindelijk neer op het volgende: Waar wil jij je tijd aan besteden?

Om hier antwoord op te geven, zal je eerst moeten weten waarom je zo graag een online cursus wilt maken. Wat is de echte reden dat je gemotiveerd bent om een online cursus te maken?

Voor de meeste online cursus makers motiveert het om mensen te helpen met het behalen van resultaten. Met een online cursus kunnen er meer mensen bereikt worden en kunnen meer mensen het gewenste resultaat behalen.

Een andere reden is natuurlijk het genereren van omzet. Nu moet dit nooit de hoofdreden zijn, maar eerlijk is eerlijk, als je van je online cursus zou kunnen leven, dan motiveert het natuurlijk goed genoeg om ermee aan de slag te gaan.

Kortom, je moet altijd weten waarom je het precies doet, want we vinden altijd tijd in ons leven voor dingen die wijzelf belangrijk genoeg vinden.

Bekijk alles niet te groot. Deel het op!

Tijdens het maken van een online cursus zijn er verschillende fases. Je kunt het zien als 3 fases.

De eerste fase is bedenken en uitwerken wat je allemaal in de cursus wilt hebben staan en een planning maken.

De tweede fase is de marketing en de promotie van je online cursus. Denk hierbij aan het maken van je verkooppagina’s en je e-mail marketing strategie.

De derde fase is wat je doet na het maken en lanceren van je online cursus. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je de online cursus blijft verkopen en dat soort dingen.

Om alles niet te groot te maken in je hoofd, waardoor je juist meer redenen kunt zien om er niet eens aan te beginnen, is het beter om je te richten op één fase.

Begin met het bedenken wat je in de cursus wilt, maak hier een overzicht van. Maak een planning wanneer je lessen voor een cursus gaat maken en wanneer je het ongeveer af hebt. Is je complete cursus af? Top, dan ga je verder naar de volgende fase.

Door alles gewoonweg niet groter te maken dan het is, lijkt het in je hoofd meteen een stuk makkelijker haalbaar en je tijd waard.

Zet het in je agenda

Je zet het waarschijnlijk in je agenda als je iets belangrijks te doen hebt wat je niet wilt vergeten. Als dit donderdag om 16:00 uur is, dan zorg jij dat je er donderdag om 16:00 uur bent.

Ik kan je alleen maar aanbevelen om dit ook voor je online cursus te doen. Plan tijd in om je cursus te maken en schrijf meteen wat je in die tijd wilt doen aan je online cursus. Door het in je agenda te zetten maak je het echt en zal je er ook rekening mee kunnen houden tijdens het maken van andere afspraken.

Uiteraard is het ook handig om met enige regelmaat tijd vrij te maken, zodat je het momentum niet verliest en de boel laat versloffen.

Het maakt dan niet uit of het om een uur gaat of om 3 uur van je tijd, het gaat erom dat je er rekening mee leert te houden en andere afspraken eromheen maakt.

Het mooie van opschrijven wat je in de tijd wilt doen, is dat je ook stukje voor stukje ziet dat je verder en verder komt met je online cursus. Hoe verder je komt, hoe meer motivatie je krijgt om het af te maken omdat het zo dichtbij is.

Maar hoe vind ik nou echt vrije tijd?

Wanneer je bovenstaande gelezen hebt en bij jezelf denkt, maar hoe vind ik nou echt vrije tijd, dan heb je waarschijnlijk het punt gemist. Het maken van een online cursus is dan vermoedelijk niet belangrijk genoeg voor jou.

Weet je wat het namelijk is. Er is altijd tijd, het gaat er alleen om wat je ermee doet. Kijk je in de avond liever 2 uur naar series op Netflix dan dat je aan je online cursus werkt? Geen enkel probleem en zeker je goed recht. Het is jouw leven en jij moet ermee doen wat je wilt. Je zal een online cursus dan alleen niet graag genoeg willen.

Iedereen kan altijd wel ergens tijd vinden, want er zijn altijd minder leuke dingen die je liever niet doet of die je niet zou missen als je het niet zou doen.

Wanneer je hetzelfde blijf doen als wat je altijd doet, zal je bereiken wat je altijd bereikt. Ben je klaar om je online cursus te maken, maar zie je nergens tijd, dan is het tijd om iets te veranderen. Maak je online cursus belangrijk.

Waar vind jij tijd?

Laat hieronder in de reacties weten waar jij tijd vandaan haalt om een online cursus te maken. Zet je het in je agenda, doe je het in de avonduren, ben je ergens mee gestopt om er tijd voor vrij te maken?

Vertel gerust wat voor jou werkt. Het is altijd leuk en motiverend om te lezen hoe andere mensen het voor elkaar krijgen.

WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab MockupHeb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.