WooCommerce producten sorteren

Standaard sorteert WooCommerce producten op toevoegingsdatum. De producten die als laatst zijn toegevoegd komen als eerste in beeld.

Het kan heel goed zijn dat je de producten in je WooCommerce webshop wilt sorteren zoals je het zelf voor ogen hebt.

In veel gevallen is de standaard WooCommerce manier daarom niet heel handig. Meestal wil je de beste producten meteen in beeld hebben, want dat trekt meteen mooi de aandacht.

In dit artikel laat ik je zien hoe je WooCommerce producten kunt sorteren.

Video: WooCommerce producten sorteren

Bekijk onderstaande video om over mijn schouder mee te kijken hoe jij ook jouw WooCommerce producten in de juiste volgorde kunt zetten op je webshop.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wil je liever de uitleg in tekst lezen of meer informatie? Hieronder vertel ik je alles graag nogmaals, zodat je het op je gemak kunt lezen.

Hoe je producten in WooCommerce kunt sorteren

Wat veel mensen niet weten is dat er een standaard optie in WooCommerce zit om producten te sorteren.

Om bij deze optie te komen moet je naar het productoverzicht gaan door op het menu-item “Producten” te klikken aan de linkerkant in het beheerdersgedeelte.

Je kijkt nu waarschijnlijk direct naar de producten in het producten overzicht, maar wanneer je bovenaan de pagina kijkt zie je het kopje “Producten sorteren” staan.

WooCommerce productoverzicht producten sorteren

Klik hierop om op de pagina uit te komen waar je de producten kunt sorteren. Op het eerste gezicht lijkt er geen verschil te zijn, omdat je wederom op een overzichtspagina terechtkomt. Op deze pagina heb je echter wel mogelijk erbij gekregen om producten naar boven of beneden te slepen om de positie te wijzigen.

WooCommerce product slepend sorteren

WooCommerce producten sorteren via snel bewerken

Een andere mogelijkheid om producten te sorteren is niet door alles te slepen, maar door op snel bewerken te klikken bij het product. Je kunt hier een cijfer invullen bij “Volgorde”.

WooCommerce product sorteren via snel bewerken

Wanneer je het cijfer 0 invoert zal het product als eerste zichtbaar zijn. Bij 1 komt het product op de tweede plek, bij 2 op de derde plek, en ga zo maar door.

Help, het sorteren werkt niet

Het komt regelmatig voor dat je alles naar de juiste plek gesleept hebt en het nog steeds niet in de juiste volgorde getoond wordt op de website.

Vaak komt dit omdat nog niet alle producten een positie hebben gekregen, waardoor bepaalde producten nog op 0 staan en bovenaan te vinden zijn.

Let er dus op dat je alle producten een cijfer geeft, zodat het echt in de juiste volgorde komt te staan.

WooCommerce producten sorteren met een plugin

Post Types Order

Werkt de standaard WooCommerce sorteer mogelijkheid niet naar behoren op jouw website? Het is mogelijk om het op een andere manier te doen. Met behulp van de plugin Post Types Order is het namelijk geen enkel probleem om WooCommerce producten te sorteren.

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd zal er eerst staan dat de plugin ingesteld moet worden. Ga naar “Instellingen -> Post Types Order”, pas de instellingen naar wens aan en klik op “Instellingen Opslaan”.

Je kunt nu naar Producten -> Re-Order gaan om de producten te sorteren. Het is hier wederom een kwestie van de producten naar de juiste plek slepen.

WooCommerce producten sorteren met de Post Types Order plugin

Het voordeel van deze plugin is dat je niet alle producten hoeft te slepen om de daadwerkelijke volgorde te bepalen. Wanneer een aantal producten niet verplaatst zijn en je slaat het op, dan wordt gewoon de juiste volgorde gehanteerd.

Deze plugin heeft bij mij altijd gewerkt. Wanneer het sorteren via WooCommerce  niet werkt, dan kan ik je dus zeker aanraden om het op deze manier te doen.

6 reacties Voeg ook een reactie toe

 1. Hallo, ik heb alles al geprobeerd, ook de post type orders. De volgorde van de producten in de shop is niet te veranderen. Wat ik ook probeer.
  – post type oders plug in
  – volgorde aanpassen onder sortering
  – producten menuvolgorde wijzigen
  – invoerdatum producten wijzigen
  Niets werkt. Enig idee wat ik nog kan proberen.

  • De mogelijkheden die je noemt hebben mij nooit allemaal tegelijkertijd in de steek gelaten. Het lijkt erop dat iets in je website het blokkeert, maar wat kan ik helaas niet zeggen.

  • Hoi,
   Heb je al gekeken of je bij de instellingen “standaard sorteervolgorde” hebt staan? Volgens mij kun je alleen met deze instelling de volgorde handmatig aanpassen. (En dus niet als je er bijvoorbeeld voor hebt gekozen om automatisch nieuwe producten bovenaan te plaatsen, of te sorteren op prijs).

   Je vindt deze instelling via: Weergave -> Customizer -> WooCommerce -> Product Catalog -> Standaard productsortering.

 2. Wat nou als je per pagina een andere indeling wilt. Stel je hebt een categorie pagina die heet NIEUWE PRODUCTEN, daar wil je standaard dat de nieuwste producten naar voren komen. Daarnaast heb je aantal andere categorieen waarbij je de indeling anders wilt inrichten.

  Is daar een oplossing voor in wordpress?

  Alvast bedankt!

  An

  • Goede vraag. Standaard is dit in elk geval niet mogelijk in WooCommerce. De oplossing waar ik dan aan zou denken is om met een plugin (als die er is) of een function code te zeggen dat 1 categorie een andere volgorde moet hebben. Ik weet alleen niet of dit dan ook meteen de andere sorting weer overruled.

   Het is dus nog even wat uitzoekwerk, maar ik heb je de goede richting op te sturen met dit antwoord. 🙂

Geef een reactie