Inloggen:

Wat is een footer in WordPress?

Op een WordPress-website kun je vaak rekenen op een header, één of meerdere sidebars en een footer. Zo’n footer vind je terug aan de onderkant van een WordPress-website. Website-eigenaren kunnen zelf kiezen wat voor informatie ze in zo’n footer willen vermelden. Denk daarbij aan een copyright-melding of contactgegevens. Wat je ook vaak tegenkomt in de footer, is een linkje naar bijvoorbeeld een disclaimer. Een footer zie je vaak op de gehele website terug, al hoeft dit niet per se.

WordPress Footer

Hoe bewerk je de footer in WordPress?

Uiteraard is in het in WordPress mogelijk om de footer aan te passen naar je eigen smaak en wens. Hoe dat in zijn werk gaat, is afhankelijk van het thema dat je gebruikt. In sommige gevallen kun je de footer aanpassen door in het WordPress-beheer naar Weergave -> Widgets te gaan.

Footer Wordpress

Mocht je daar geen optie vinden om de footer te voorzien van widgets, dan zou je vaak nog terecht kunnen bij de thema opties. Mocht je het daar ook niet vinden, dan zit er niets anders op dan in de Footer.php te kruipen. Dat laatste raad ik je echter alleen aan als je de codes ook daadwerkelijk snapt en als je gebruik maakt van een child theme. Het weghalen van één verkeerd teken kan de website tenslotte slopen.