Inloggen:

Wat is installatron?

Installatron is een populaire applicatie installateur dat gebruikers een grafische interface geeft om diverse applicaties te installeren.

Het is een applicatie die vaak door hostingproviders wordt geïnstalleerd, zodat je software als WordPress, Drupal, Joomla, Magento en OpenCart kunt installeren met een druk op de knop.

Installatron

Installatron is te integreren met cPanel, DirectAdmin, Plesk en meer van dit soort controlepanelen. Je komt het vanzelf tegen als je hostingprovider deze optie hebt.

Het kan overigens ook zijn dat jouw hostingprovider dit niet heeft, maar iets anders gebruikt om het jou makkelijk te maken. Zeker niet alle WordPress hostingproviders die ik aanraad hebben dit, maar alle providers hebben wel een makkelijke manier om applicaties te installeren.

Waarom Installatron gebruiken?

Hostingproviders hebben Installatron met een reden voor je geïnstalleerd. Het maakt het installeren van applicaties super eenvoudig. Het grote voordeel hiervan is dat niet handmatig bestanden op de server hoeft te plaatsen, een database moet aanmaken en vervolgens ook nog in een bestand een connectie moet maken met de database om alles goed werkend te krijgen.

Eenmaal een applicatie als WordPress geïnstalleerd op je domeinnaam? Met Installatron kun je ook nog regelen dat er back-ups gemaakt worden en updates uitgevoerd worden.

Installatron zorgt er dus eigenlijk voor dat een hoop kopzorgen verdwijnen en dit is nou precies de reden waarom jouw hostingprovider dit voor je geïnstalleerd heeft staan.

Hoe werkt Installatron?

Wanneer jouw hostingprovider Installatron actief heeft staan, bijvoorbeeld op DirectAdmin, dan kun je inloggen op je controlepaneel. In het controlepaneel zal je “Web applications” of “Installatron applications” zien staan. Je kunt hier al direct op een logo van een populaire applicatie, zoals WordPress, klikken om te starten met de installatie.

Staat de applicatie er niet bij? Dan kun je altijd op “Bekijk meer” of “View More” klikken. Je komt vervolgens op onderstaande pagina terecht of bij een ander controlepaneel iets wat hierop lijkt.

Je kunt nu een applicatie kiezen om te installeren op je domeinnaam. Wanneer je dit gedaan hebt is het een kwestie van al je gegevens invoeren en op de installatie knop klikken.

Installatron zal dan de applicatie instellen aan de hand van je instellingen en inloggegevens die je hebt ingevuld. Je kunt nu verder met het maken van je (WordPress) website.