SSL (HTTPS) instellen op je WordPress website

Heb je de keuze gemaakt dat je een SSL certificaat geïnstalleerd wilt hebben om vervolgens je website over te kunnen zetten naar van HTTP naar HTTPS?

Om een SSL certificaat op je website te installeren en vervolgens je website over te zetten zijn meerdere technische handelingen nodig die ik graag voor je uitvoer.

Wat zijn de voordelen van SSL voor mijn WordPress website?

Indien je enigszins twijfelt of het wel de juiste keuze is om over te gaan naar SSL/HTTPS, dan kan het handig zijn om de voordelen te weten.

Privacy en veiligheid
De grootste voordelen zijn dat je met een SSL certificaat kunt bewijzen dat je bent wie je bent en dat alles via een versleutelde verbinding gaat. Doordat alles via een versleutelde verbinding gaat kan namelijk niemand meekijken wat er op je website uitgevoerd wordt door je bezoekers.

Meer vertrouwen
De browser van je bezoeker geeft ook altijd aan wanneer er een SSL certificaat is geïnstalleerd en of deze veilig is. Ideaal dus om extra vertrouwen van je bezoeker te krijgen.

Ranking signaal in Google
Google heeft openlijk gezegd dat HTTPS een ranking signaal is. Dit moet natuurlijk zeker niet de belangrijkste reden zijn waarom je wilt overstappen. Het is echter wel een mooi bijkomend voordeel.

Wil je over naar HTTPS? Klik hier en neem contact met mij op