Automatische update e-mails uitschakelen in WordPress

WordPress automatische update e-mails uitschakelen

Wil je de automatische update e-mail notificaties uitschakelen die WordPress je toestuurt na iedere automatische update?

Je kunt deze e-mails krijgen voor updates van WordPress zelf en de plugins en thema’s die je automatisch laat updaten.

Het kunnen op een gegeven moment nogal veel e-mails worden. Zeker als je meerdere websites hebt.

In dit artikel laat ik je daarom zien hoe je de WordPress automatische update e-mail updates kunt uitschakelen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Wanneer krijg je automatische update notificaties in WordPress?

Steeds meer updates in WordPress worden automatisch voor je geïnstalleerd. Dit wordt met name gedaan om jouw website zo veilig mogelijk te houden en daarnaast scheelt het je ook tijd.

Wanneer WordPress zo’n automatische update uitvoert, zal je als beheerder van de website een e-mail notificatie ontvangen. Zo’n e-mail notificatie ziet er als volgt uit:

Automatische update e-mail notificatie in WordPress

Dit is een e-mail die je kunt ontvangen als WordPress zichzelf automatisch een update geeft. Voor plugins en thema’s is dit hetzelfde verhaal, behalve dat je deze automatische updates eerst wel handmatig moet aanzetten.

Doordat je echt per onderdeel een e-mail notificatie kunt ontvangen, kan het al snel storend worden. Wie had dat gedacht bij het maken van een WordPress website? Ik heb dan ook al regelmatig de vraag gehad hoe je WordPress e-mails kunt uitschakelen.

Er zijn twee verschillende manieren om WordPress automatische update e-mail notificaties uit te schakelen. We kunnen een plugin gebruiken of een stukje code.

Schakel WordPress update e-mails uit met een plugin

De eerste en minst technische manier om de update e-mail notificaties van WordPress uit te schakelen is met behulp van een plugin.

Je krijgt zelfs de mogelijkheid om te bepalen welke e-mails wel en niet verzonden mogen worden. Je kunt dus zelf per onderdeel bepalen wat handig is.

Manage Notification E-mails

De plugin die waarmee we controle krijgen over de e-mails die via WordPress verzonden worden heet Manage Notification E-mails.

Installeer deze plugin op je website. Weet je nog niet hoe dit precies werkt? Bekijk dan het artikel Hoe kan ik een WordPress plugin installeren.

Eenmaal de plugin geïnstalleerd en geactiveerd, kun je naar de pagina Instellingen -> Notification E-mails gaan. Je krijgt hier een enorme lijst met e-mails die WordPress kan versturen.

WordPress e-mails uitschakelen

Alle e-mails over de automatische updates staan onder elkaar. Scrol naar het gedeelte dat je hierboven op de afbeelding ziet staan. Je kunt hier bepalen welke e-mails je wilt uitschakelen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het vinkje weghalen.

Tot slot moet je natuurlijk niet vergeten om onderaan op de pagina op “Wijzigingen opslaan” te klikken om de wijzigingen door te voeren.

WordPress update e-mails uitschakelen met code

Ik weet dat niet iedereen fan is van meer plugins installeren. Zodoende wil ik deze optie ook graag benoemen. Het is wel iets technischer dan met een plugin een vinkje weghalen.

Je kunt de e-mails uitschakelen met behulp van code die je kunt toevoegen aan het functions.php-bestand van je child theme of via de Code Snippets plugin als je die toch al gebruikt.

Net als dat er bij de plugin voor de WordPress core, plugins en thema’s verschillende vinkjes zijn, zijn er ook verschillende codes voor.

Hieronder heb ik alle code snippets voor je op een rij gezet.

//Schakel automatische plugin update e-mails uit
add_filter('auto_plugin_update_send_email', '__return_false');
 
//Schakel automatische thema update e-mails uit
add_filter('auto_theme_update_send_email', '__return_false');

//Schakel automatische WordPress code update 
add_filter( 'auto_core_update_send_email', 'wp_disable_core_update_emails', 10, 4 );
function wp_disable_core_update_emails( $send, $type, $core_update, $result ) {
  if ( !empty($type) && $type == 'success' ) {
    return false;
  }
  
  return true;
}

Bij sommige WordPress hosting providers worden automatische back-ups gemaakt van je website, maar toch raad ik je aan om ook zelf een back-up te maken voordat je bovenstaande code toevoegt. Je hebt dan de meeste up-to-date back-up die je kunt hebben en hebt zelf alle controle.

Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad. Mocht je nog ergens vragen over hebben hoor ik het graag in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *