Hoe je Google+ berichten kunt opmaken

Google Plus

Hoewel Google+ minder populair is dan Facebook en Twitter, krijgt Google+ wel steeds meer actieve gebruikers.

Er zit dus nog groei in Google+ en daarom kan het een mooie extra toevoeging zijn om hier ook aanwezig op te zijn met je website.

Wanneer je kijkt naar wat mensen op Google+ delen viel mij zelf op dat sommige mensen het voor elkaar kregen om berichten op te maken. Dit valt toch altijd net iets meer op dan teksten zonder opmaak zoals de meeste mensen het doen.

In dit artikel zal ik je daarom uitleggen hoe je teksten kunt opmaken in de berichten die je plaatst op Google+.

Hoe je berichten kunt opmaken in Google+

Hoewel het handig zou zijn om bij Google+ net als bij WordPress een visuele (WYSIWYG) editor te hebben, is dit helaas niet het geval. Wellicht wordt hier wel aan gewerkt, maar hier kunnen we natuurlijk niet op wachten.

Wanneer je mij op Google+ volgt heb je gisteren al kunnen zien wat je allemaal kunt opmaken. Ik plaatste onderstaand bericht:

Hieronder zal ik laten zien hoe je zelf je Google+ berichten kunt opmaken om je tekst  extra’s te geven. Ik moet er wel bij zeggen dat Google niet direct het resultaat laat zien wanneer je de tekst opmaakt. Je kunt het resultaat pas zien wanneer je het bericht geplaatst hebt.

Vet, cursief en doorgestreepte woorden

Net als in WordPress kun je bepaalde delen van je tekst vet en cursief maken. Daarnaast kun je teksten ook doorstrepen. Je doet dit als volgt:

1. Vet: Wanneer je een tekst dik wilt drukken moet je een sterretje (*) voor en na het woord zetten.

Voorbeeld: Wanneer je *Dikgedrukte tekst* in je Google+ bericht plaatst is dit het resultaat: Dikgedrukte tekst.

2. Cursief: Wil je een tekst schuin drukken, dan moet je een underscore (_) voor en na het woord zetten.

Voorbeeld: Wanneer je _Schuingedrukte tekst_ in je Google+ bericht plaatst is dit het resultaat: Schuingedrukte tekst.

3. Doorgestreept: Wanneer je een tekst wilt doorstrepen moet je een minnetje (-) voor en na het woord zetten:

Voorbeeld: Wanneer je -Doorgestreepte tekst- in je Google+ bericht plaatst is dit het resultaat: Doorgestreepte tekst.

Hoe kun je bulletpoints maken?

Voorheen was het mogelijk om ALT codes te gebruiken in Google+, dit werkt alleen helaas niet meer. Er is echter wel een andere methode waardoor je nog steeds gebruik kunt maken van ALT symbolen om mooie bulletpoints te maken.

Wat je kunt doen is een ALT symbool opzoeken, kopiëren en vervolgens plakken in je Google+ bericht. Je kunt voor je bulletpoints prima symbolen gebruiken als: ► → ■ ✔

Voor een volledige lijst met ALT symbolen kun je kijken op een website als alt-codes.net.

Overige dingen die je kunt doen in Google+ berichten

Naast het opmaken van je Google+ berichten kun je ook dingen doen die een bepaalde functie hebben. Zo is het mogelijk om een link in je Google+ bericht te plaatsen. Je kunt dit doen door gewoon een link in het bericht te plaatsen. Google maakt hier automatisch een link van zodra je het bericht plaatst.

Je hebt tevens ook de mogelijkheid om een hashtag te plaatsen. Je kunt dit doen door een hekje (#) voor een woord te plaatsen. Voorbeeld: #hashtag.

Tot slot is het ook mogelijk om mensen te taggen in je berichten. Je doet dit door een plusteken neer te zetten (+) en vervolgens de naam in te voeren zonder spaties. Zodra je de naam aan het typen bent zie je verschillende namen van personen en pagina’s voorbij komen die je kunt selecteren. Voorbeeld: Wanneer je mij wilt taggen zet je +maikelvandeweerd in je bericht.

Dit waren alle mogelijkheden die ik heb kunnen vinden als het gaat om de opmaak van de teksten van je Google+ berichten. Heb jij nog een tip die niet in dit artikel staat? Laat het dan gerust weten in de reacties.

Succes met het opmaken van je Google+ berichten om net wat meer op te vallen tussen alle andere Google+ berichten. Wil je ook meer opvallen in de zoekresultaten? Dan kun je een auteursfoto in Google instellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *