WooCommerce postcode checker

Ben je op zoek naar een postcode checker voor WooCommerce? Het is heel goed mogelijk dat klanten van je website weleens een fout maken bij het invoeren van het bezorgadres.

Een pakketje kan hierdoor weleens op het verkeerde adres bezorgd worden of een adres blijkt soms niet eens te bestaan. Dit kan nooit de bedoeling zijn.

Om klanten te helpen om dit soort foutjes te voorkomen kun je een postcode checker installeren op je Woocommerce-webshop. In dit artikel zal ik je meer vertellen over twee plugins die er zijn om adressen te valideren.

Postcode API

Wat handig is om te weten voordat ik het over de plugins ga hebben, is dat je bij beide plugins gebruik moet maken van een externe API.

Bij de plugin Postcode/Address Validation kun je gebruik maken van de Postcode.nl API. Voorheen kon je je hier gratis voor aanmelden, maar tegenwoordig kun je van deze API gebruik maken vanaf € 29,95 per jaar.

Klik hier om je aan te melden voor de adres API van postcode.nl

Bij de plugin WooCommerce Postcode Checker kun je ook de postcode.nl API gebruiken, maar tegenwoordig ook van twee andere gratis diensten, namelijk: postcodeapi.nu en kadaster.nl. Het is mooi meegenomen dat je hier geen extra kosten aan kwijt hoeft te zijn.

Postcode/Address Validation

De plugin Postcode/Address Validation is te verkrijgen via WooCommerce.com en zorgt ervoor dat bezoekers van je website een extra veld krijgen om een postcode en huisnummer in te vullen.

Zodra de bezoeker een postcode en huisnummer heeft ingevuld, wordt met een druk op de knop de bijbehorende straat- en plaatsnaam opgezocht met behulp van de postcode.nl API. Tevens wordt er ook direct gecontroleerd of het adres wel echt bestaat.

Indien je de plugin installeert en activeert op je website zal je naar “WooCommerce -> Instellingen -> Address Validation -> Postcode.nl” moeten gaan. Je kunt op deze pagina namelijk de API key invullen van je postcode.nl account. Meer werk is het niet.

WooCommerce Postcode Checker

De plugin WooCommerce Postcode Checker doet eigenlijk hetzelfde als de plugin die ik hierboven heb beschreven. Na het invoeren van een postcode en huisnummer wordt het bijbehorende adres gezocht.

Het voordeel van deze plugin ten opzichte van Postcode/Address validation is dat de adresgegevens automatisch gecontroleerd en ingevoerd worden. Bij WooCommerce Postcode Checker hoeft een bezoeker dus niet op een knopje te klikken om de rest van de gegevens erbij te zoeken, dit wordt automatisch aangevuld.

Mocht het een keer voorkomen dat een postcode niet helemaal goed is ingevuld, bijvoorbeeld een letter te weinig, dan krijgt de bezoeker hier een melding van. Indien de postcode of huisnummer helemaal niet wordt herkend, zal de klant hier ook een melding van krijgen.

Conclusie

De kans dat klanten van je webshop nog een fout maken bij het invoeren van hun adresgegeven, is nagenoeg nul geworden met behulp van een van bovenstaande plugins.

Het kan je daardoor een hoop tijd schelen, want je hoeft niet meer de juiste verzendgegevens te achterhalen van een bestelling.

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen?

Ontvang het WordPress e-book en wekelijke e-mail updates

Vul hieronder je naam en e-mailadres in om gratis e-mail updates en het e-book te ontvangen.

  1. Hi, bedankt voor het uiteenzetten van de mogelijkheden.
    Wat gebeurt er wanneer een klant een buitenlands adres invoert?

    Is zoiets überhaupt mogelijk?

    • Wanneer er een ander land geselecteerd wordt waar geen ondersteuning voor is, dan zal de check gewoonweg niet uitgevoerd worden. Het is nog wel mogelijk om vanuit andere landen te bestellen. Er gebeurd dus eigenlijk niks.

Geef een reactie

WordPress Zonder Zorgen

Challenge

Vul hieronder je informatie in en

start direct met de 5-daagse challenge.

9 must-do WordPress tips ontvangen?

Vul je voornaam en e-mailadres in en klik op "nu downloaden".

Op naar webshop succes

Wil je leren hoe je een webshop kunt opzetten of hoe je meer kunt verdienen met je webshop? Download het e-book.

Maak je eigen online cursussen

Wil je een online cursus business starten? Leer hoe je dit in 7 stappen kunt doen

Webshop opzetten met

WooCommerce

en hoe je meer kunt verdienen

Vul hieronder je voornaam en e-mailadres in om het e-book te ontvangen.

Webshop opzetten en meer verdienen

Leer hoe je een webshop opzet of meer kunt verdienen met je huidige webshop