Home / WooCommerce / WooCommerce productcategorieën toevoegen

WooCommerce productcategorieën toevoegen

WooCommerce productcategorieën toevoegen

Door productcategorieën aan te maken in je WooCommerce webshop, kun je ervoor zorgen dat je website goed overzichtelijk blijft voor je bezoekers.

Met productcategorieën geef je namelijk je bezoekers de mogelijkheid om meteen in een bepaalde richting te zoeken.

Geef je deze optie niet en verkoop je veel verschillende producten, dan zullen je bezoekers al snel door de bomen het bos niet meer zien.

Vandaar dat ik jullie in dit artikel laat zien hoe je productcategorieën kunt toevoegen aan je WooCommerce webshop.

Video: Hoe je productcategorieën kunt toevoegen

Wil je over mijn schouder meekijken hoe je productcategorieën kunt toevoegen aan je WooCommerce webshop? In onderstaande video leg ik je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen en hoe het eruit zal zien wanneer je bepaalde opties kiest.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Heb je na het zien van deze video nog behoefte om de tekstuitleg te lezen of vind je het sowieso fijner om de uitleg in tekst te lezen, dan kun je hieronder verder gaan.

WooCommerce productcategorie toevoegen

Om een productcategorie toe te voegen aan je WooCommerce webshop moet je inloggen op je webshop en naar “Producten -> Categorieën” gaan.

Op de pagina waar je nu op uit komt is direct zichtbaar wat je allemaal moet invullen voor je productcategorie. Het is eigenlijk bijna precies hetzelfde als wat je moet invullen voor een normale categorie in WordPress. Het enige verschil is dat je ook nog een thumbnail kunt toevoegen en het weergavetype kunt aangeven.

Nieuwe productcategorie toevoegen in WooCommerce

Ik zal hieronder uitleggen waar alles precies voor is wat je kunt invullen.

Naam heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Je kunt hier de naam van de productcategorie invullen. Bij Slug vul je eigenlijk wederom de naam in, alleen dan voor in de URL. Het is voor de slug belangrijk dat je alleen kleine letters en koppeltekens gebruikt.

Bij Hoofd kun je aangeven of er een categorie boven de categorie zit die je aan het maken bent, namelijk de hoofdcategorie. Wanneer je bijvoorbeeld een webshop hebt met allerlei producten voor mannen, dan kan kleding de hoofdcategorie voor T-shirts zijn. T-shirts is dan een subcategorie.

Beschrijving heeft net als naam niet echt uitleg nodig. Je kunt hier een beschrijving invullen voor de categorie. Wel moet ik erbij zeggen dat niet alle thema’s de beschrijving die je bij een categorie invult weergeeft. Het is dus zeker niet verplicht om dit in te vullen.

Bij Weergavetype kun je aangeven wat er op de categoriepagina komt te staan voor je bezoekers. De optie “Standaard” is in de meeste gevallen de juiste keuze. In andere situaties wil je wellicht aangeven of alleen de producten of subcategorieën getoond mogen worden of juist beide.

Als laatste kopje heb je Thumbnail, de plek waar je een afbeelding kunt toevoegen voor de categorie. Deze afbeelding wordt gebruikt wanneer je bijvoorbeeld alleen de (sub)categorieën wilt weergeven op een pagina. Verder is het afhankelijk van het thema of het ook nog op de categoriepagina zelf wordt getoond.

Nu je alles hebt ingevuld kun je op “Nieuwe productcategorie toevoegen” klikken.

Top, je hebt nu een productcategorie toegevoegd aan je WooCommerce webshop. Je hebt nu de mogelijkheid om bij het aanmaken van een product deze categorie te selecteren.

Productcategorie toevoegen aan het menu

Het is vrij logisch dat je de productcategorieën die je hebt aangemaakt voor je WooCommerce webshop wilt toevoegen aan het menu. Op deze manier geef je bezoekers direct de mogelijkheid om door je webshop te navigeren.

Om een productcategorie toe te voegen aan het menu zal je naar “Weergave -> Menu’s” moeten gaan.

Wanneer je geluk hebt zie je aan de linkerkant meteen productcategorieën staan. Je kunt hierop klikken, waarna de productcategorieën zichtbaar worden. Het is vervolgens alleen een kwestie van een vinkje zetten bij de productcategorieën en op “Aan menu toevoegen” te klikken.

WooCommerce productcategorie aan het menu toevoegen in WordPress

Help, Ik zie productcategorieën niet staan

Zie je productcategorieën niet staan op deze pagina? Je kunt dit zichtbaar maken door rechtsboven op “Scherminstellingen” te klikken en vervolgens een vinkje te zetten bij productcategorieën.

WooCommerce productcategorie zichtbaar maken bij het menu in WordPress

Het werkt vervolgens precies hetzelfde zoals het normaal ook bij het menu gaat. Wil je meer informatie hoe je menu’s kunt maken en beheren? Bekijk dan ook het artikel WordPress menu maken en beheren.


WordPress Hulp Nodig? Join Het WP Lab

Het WordPress Lab Mockup

Heb je vragen aan de hand van dit artikel of wil je verder op weg geholpen worden met je website?

Sluit je aan bij Het WordPress lab, een community voor WordPress-liefhebbers waarin ik antwoord geef op jouw WordPress vragen en je toegang krijgt tot al mijn WordPress cursussen.

«
»

85 reacties op “WooCommerce productcategorieën toevoegen”

 1. Hélène Stam avatar

  Hi Maikel,
  Sinds vandaag ben ik ineens mijn categorie omschrijvingen in mijn webshop kwijt.
  Ze staan nog wel gewoon in het systeem, maar online is alles weg. Alleen de artikelen staan er nog op, maar verder geen aanvullende tekst meer op de categorie pagina.

  Weet jij hoe dit kan? En waar ik dit weer terug kan draaien, zodat ik die teksten wel zichtbaar heb?

  Alvast heel erg bedankt voor de moeite.

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Wellicht dat dit is gekomen door een thema update. Misschien dat het in de thema opties als instelling staat om de categoriebeschrijving weer aan te zetten, daar zou ik als eerste naar kijken aangezien het er voorheen altijd was.

 2. Neliene avatar

  Hoi Maikel het toevoegen van categorieën gaat nu goed dankzij jouw duidelijke video’s, maar ik wil sommige producten in meerdere categorien plaatsen. In de permalink wel ik graag het hoofdcategorie en die heb ik ook als primair aangevinkt. Toch staat er in de link dan precies de andere categorie die ik juist niet in die link wel hebben. Weet jij hoe ik dat kan oplossen?

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Je zal even moeten kijken wat de logica van WooCommerce is aan het toewijzen van welke categorie. Bijv. Wat als je eerst een product publiceert in alleen de juiste categorie en daarna ook toevoegt aan een andere categorie? Zelf zorg ik altijd dat alles altijd maar in 1 categorie past, dus hier heb ik niet echt ervaring mee verder.

 3. Simone avatar

  Hoi,

  Bij sommige artikelen die in mijn webshop (impressie) staan staat er “nieuw” bij, links bovenin.
  Hoe haal ik dat weg?

  Alvast bedankt!

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Vermoedelijk is dit een optie van het thema, dus ik zou hier het eerst kijken. Een andere mogelijkheid is om dit met CSS te verbergen als hier geen optie voor is om het uit te schakelen.

 4. Annemarie Heinen avatar

  Hi, bedankt voor de uitleg. Ik heb een vraagje. Als ik een categorie selecteer, worden die producten getoond met hele andere lettertypes en ander knoppen. Waar kan ik dat goed zetten?

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Dat hangt helemaal van je thema af. Soms zijn er instellingen waarbij je het kunt aanpassen. Is dit niet het geval, dan zal je dit altijd nog met CSS code kunnen aanpassen.

 5. Julia avatar

  Hoi Maikel,

  Ik wil graag de productbeschrijving toevoegen aan de e-mail ‘ Nieuwe bestelling ‘. Kan dit & zo ja, hoe?

  Groet Julia

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Het is mogelijk, maar daarvoor moet je wel een e-mail template aanpassen en met de juiste woocommerce hooks aan de slag. Kortom, de code induiken.

 6. Carlijn avatar

  Hi! Je video’s hebben mij heel erg geholpen, bedankt daarvoor! Er is echter een probleem waar ik al een paar dagen mee loop te stoeien en ik kom er maar niet uit. Hopelijk kun jij mij helpen.

  De product categorieën lijst in de winkel zijbalk op mijn shoppagina (https://designdraak.nl/shop/) worden op de desktop netjes weergegeven (links naast alle producten). Op mobiel wordt de product categorieën lijst echter onder alle producten weergegeven, wat niet gebruiksvriendelijk is.

  Enig idee wat ik op welke locatie kan aanpassen om ervoor te zorgen dat de product categorieën lijst op mobiel boven alle producten wordt getoond? In de Customizer staat deze lijst al boven ‘alle producten’ in de volgorde, maar dit werkt dus niet.

  Alvast bedankt voor de moeite! 🙂

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Dit komt omdat de sidebar standaard altijd onder de content wordt getoond. Wanneer je dit niet kunt wijzigen in de instellingen, zal je dit met code moeten bewerkstelligen en is het niet een druk op de knop.

 7. Maikel van de Weerd avatar

  Werkt zo te zien alweer. 🙂

 8. Lindsey-Romee avatar

  Hallo,

  Ik zie dat je hier veel mensen hebt geholpen dus ik hoop dat je mij ook kan helpen met mijn vraag.

  Een tijd geleden heb ik alle productcategorieën in één menu gezet om hier op te kunnen filteren (te zien op de website https://sar-petfood.nl/assortiment/). Dit werkte in eerste instantie, maar nu sinds een week werkt het niet meer en kan ik niet meer filteren op productcategorieën. Daarnaast werken mijn tags ook niet meer. Kan dit komen doordat ik bezig ben met de website vertalen via Polylang? Wat kan ik doen zodat mijn productcategorieën en tags het weer doen?

  Met vriendelijke groet,

  Lindsey-Romee van der Sar

 9. Richard Roubos avatar

  Hoi Maikel,

  Je hebt mij vaker goed geholpen dus ik hoop dat je mij hiermee kan helpen. Ik heb een webshop met verschillende producten en verschillende categorieën. Van een aantal productgroepen / categorieën wil ik de voorraad aantallen zichtbaar voor klanten hebben. Van de andere productgroepen / categorieën wil ik alleen dat de klant ‘voorraad’ ziet ziet staan. Is hier een plugin of oplossing voor?

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Niet direct dat ik weet.

 10. Willem avatar

  Beste Maikel,
  Een vraagje: ik heb op mijn shoppagina diverse automerken staan. Nu heb ik van bepaalde merken meer onderdelen dan van andere. Wat ik graag wil maar wat mij niet lukt is dat ik in de categorieën waar ik veel onderdelen heb, bijvoorbeeld Alfa Romeo, eerst nog een onderverdeling in types auto wil maken en wanneer je daar dan op klikt vervolgens de onderdelen te zien krijgt.
  Dus in de webshop Alfa Romeo aanklikken, dan Alfasud aanklikken en dan pas de producten van de Sud ziet. Weet jij of dat kan en hoe dat kan? Alvast dank.

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Je kunt ook nog subcategorieën maken onder je categorieën en die weergeven voordat je daadwerkelijk de producten weergeeft.

 11. Peter Koomen avatar

  Ik wil graag de optie “Shoppen per categorie” uitbreiden staat nu standaard op 3 maar ik zou er daar graag nog een paar aan toevoegen, weet jij hoe ik dit voor elkaar kan krijgen ???
  Bij voorbaat dank

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Ik snap niet helemaal wat je wil (is het een widget of iets anders?). Vaak worden categorieën alleen getoond als er producten in staan. Als ik in het menu kijk zijn er meerdere categorieën leeg, dus waarschijnlijk zal dat het zijn.

 12. Adri avatar

  Beste Maikel,

  ik zou graag het volgende willen maar kom er niet uit.

  Ik heb een groep Tuin Accessoires met hieronder
  een aantal subgroepen. Echter wil ik onder Tuin Accessoires ook de groep Parasols en toebehoren en hier zit weer een onderverdeling in met subgroepen.
  Echter laat Woocommerce deze hele groep Parasol en toebehoren dan niet meer zien in de groep Tuin Accessoires.

  Ik hier een oplossing voor of is dit een beperking van Woocommerce?

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Ik heb het even getest op een testwebsite hoe WooCommerce reageert in een standaard installatie met subgroepen voor een subgroep. Hier worden alle producten van de subgroepen en daar weer de subgroepen van wel gewoon getoond. Ik durf niet te zeggen wat er bij jou gaande is dat het niet zo is, maar het is dus in ieder geval geen beperking in WooCommerce.

 13. Martijn Attema avatar

  Hallo Maikel!

  Sinds een laatste update zijn ook alle subcategorieën ineens zichtbaar geworden op mijn homepage. (catagoriepagina)
  Ik wil alleen de Hoofdcategorieën zichtbaar hebben op de homepage. Zoek me suf naar een oplossing maar helaas niet te vinden. Heb jij hier een oplossing voor? http://www.tekst-shop.nl.

  Mvg Martijn

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Dit kun je aanpassen bij Customizer -> WooCommerce -> Productcatalogus.

 14. Mascha avatar

  Ik heb een winkelpagina waar ik een bepaalde categorie producten wil tonen. Daarnaast heb ik een pagina en menuknop aangemaakt die een andere categorie moet laten zien. Dit laatste werkt, maar nu worden de producten van deze andere categorie ook op de winkelpagina getoond. Hoe kan ik dit aanpassen (dat dus niet alle producten / categorieën getoond worden op de winkelpagina)?

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Wanneer je maar 1 categorie wilt tonen, kun je beter de categoriepagina gebruiken in plaats van de winkelpagina.

   1. Bij Talitha avatar
    Bij Talitha

    Mocht je wel veel categorieën willen tonen maar 1 categorie dus niet zichtbaar maken? Die wil je namelijk beschermen met een wachtwoord. Sommige mensen mogen deze producten zien.

 15. Stephanie avatar

  Hi Maikel,
  Super handig je uitleg, dank je wel! We hebben zojuist bij alle categorieën een beschrijving toegevoegd als zijnde SEO tekst. Het is echter zo dat deze helaas, bij thema Trebol, niet op de pagina zichtbaar worden. Heb jij enig idee hoe dit kan?
  Groet,
  Stephanie

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Het is inderdaad afhankelijk van het thema of de beschrijvingen worden getoond op de categoriepagina. Wellicht dat je het in de thema-instellingen in kunt schakelen en anders zou je dit in het thema moeten bouwen.

 16. Hugo avatar

  Beste Maikel,

  Ik wil meerdere (6) wijnen als één product toevoegen op mijn site. Als een verzamelbox zegmaar. Hoe doe ik dat? Het lukt niet om meerdere artikelnummers toe te voegen in één product.

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Nee, het is ook niet mogelijk om meerdere artikelnummers voor een product in te voeren. Dus wanneer de artikelnummers echt belangrijk voor je zijn, zal dit vermoedelijk maatwerk zijn om erin te bouwen.

 17. Carola avatar

  Hoi Maikel,
  Allereerst bedankt voor al je goede uitleg en tips. Tot nu toe heb ik er veel aan gehad! Alleen nu kom ik er niet uit, ik hoop dat je me kan helpen.
  Ik heb een productcategorie (brouwerijen) toegevoegd aan mijn menu en dat ziet er goed uit. Omdat het er nogal veel zijn, zou ik het liefst op deze pagina alleen de titels zien en geen thumbnails.
  Liefst mag ook nog het aantal bieren in de subcategorie verwijderd worden, wat er nu dikgedrukt achter staat.
  Is dit mogelijk (op een hopelijk niet al te moeilijke manier)?

  Bedankt alvast!

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Dit zal je met CSS code kunnen weghalen.

   1. Carola avatar

    Bedankt voor je antwoord. Is dit redelijk makkelijk te doen (wijst dit zichzelf als ik de CSS code zie)? Of kan ik er als halve leek maar beter vanaf blijven?

   2. Maikel van de Weerd avatar

    Je hebt wel enige kennis nodig van CSS om dit te bereiken. Wanneer je het in Customizer -> Extra CSS plaatst weet je in ieder geval precies wat je gedaan hebt en kun je het altijd weer weghalen.

 18. Ilse Witjes avatar

  Oh chips ik dacht het goed te hebben gedaan maar nu staat de homepage vol met categorieen en in de shop niks meer. Ik kan niet meer terug halen wat ik fout heb gedaan hellup.

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Waarschijnlijk had je de winkelpagina gewijzigd? Volgens mij heb je het ondertussen weer goed staan.

 19. Marco Noorlander avatar

  Dag Maikel,

  Ik wil in de shop als eerste alleen de categorieën weergeven zodat men daarop kan klikken om bij de desbetreffende producten te komen. Nu wordt beide weergegeven terwijl ik dat niet aangeef. Wat doe ik fout?

  Gr.,
  Marco

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Je kunt dit alleen aanpassen door naar “Weergave -> Customizer -> WooCommerce -> Productcatalogus” te gaan en dan bij winkelweergave voor “categorieën weergeven” te gaan. Indien dit goed staat ingesteld zit het wellicht in de thema opties van jouw thema.

   1. Marco Noorlander avatar

    Super, zo simpel kan het zijn. Bedankt! Dan een andere vraag. Er zijn per artikel meerdere keuzemogelijkheden. (kleur, soort materiaal, sluitingen enz.) Moet ik dan voor alles aparte prijzen inbrengen? Er zijn ook sites die er achter hebben staan, bv + 2,50 oid. Dan worden de extra verhogingen er bij opgeteld. Is dat hier ook mogelijk?

    1. Maikel van de Weerd avatar

     Wanneer je van variaties gebruikmaakt zal je overal prijzen moeten invoeren inderdaad. Wanneer je de Product Add-ons plugin gebruikt kun je wel + bedragen erbij toevoegen.

    2. Nicci avatar

     Wow geniaal, hier was al weken naar op zoek! Gelukkig had Vevida me de juiste link voor je info gestuurd!

   2. Marianne van Veghel avatar

    Dag Maikel, ik ben ook aan ’t stoeien met de categorieën. Bij “Weergave -> Customizer -> WooCommerce -> Productcatalogus” staat netjes “categorieën” en aangezien ik geen thema heb zou’t daar inderdaad wel eens aan kunnen liggen. Heb je enig idee hoe ik toch eerst de categorieën in m’n webshop krijg?

    1. Maikel van de Weerd avatar

     Iedereen heeft een thema, dat kan namelijk niet anders bij WordPress. Jij hebt Divi zo te zien, dus je zou in de instellingen van Divi kunnen kijken (dit zijn er heel veel).

   3. Femke Leunissen avatar

    Bij mij staat onder het kopje customizer geen woocommerce, maar ik wil dus hetzelfde als marco. Hoe kan ik dit oplossen?

    1. Maikel van de Weerd avatar

     De Customizer kun je vinden onder Weergave -> Customizer. Vanuit daar heb je weer WooCommerce opties.

 20. Cynthia avatar

  Goedemorgen,

  Momenteel heb ik mijn product categorieën aangemaakt. Nu zie ik in de frontend dat mijn aantal geel gemarkeerd is. Ik dacht uit ervaring met eerdere websites dat ik een bepaalde code in het thema moest plaatsen. Helaas kan ik deze nergens meer vinden. Kan iemand mij hier mee helpen?

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Je kunt onderstaande CSS code toevoegen:

   .count {background-color: #fff;}

   1. Pieters avatar

    Hoi,

    Waar moet ik in het thema deze code toevoegen?

    1. Maikel van de Weerd avatar

     In het style.css-bestand van je child theme. Heb je dit niet, dan bij “Weergave -> Customizer -> Extra CSS”.

 21. Maikel van de Weerd avatar

  Dat kan eigenlijk niet echt.

 22. Bart avatar
  Bart

  Hallo,

  Is het mogelijk om verschillende categorieën aan te maken op de pc en dan te importeren in Woocommerce? We hebben op onze webshop honderden hoofdcategorieën met vele subcategorieën waardoor dit gigantisch veel werk is om dit stuk voor stuk te doen. De opbouw van alle subcategorieën is in principe hetzelfde dus als dit op de een of andere manier kan scheelt het heel veel werk.

  Ik ben benieuwd!

  Groeten Bart

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Je kunt WooCommerce producten importeren en exporteren. Categorieën kunnen op die manier ook toegevoegd worden.

 23. Annick avatar

  Beste
  Ik heb een vraagje.
  Hoe krijg ik de foto’s van de categorieën op mijn home pagina groter.
  Alvast bedankt.
  Mvg Annick

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Dit zal je met behulp van CSS kunnen doen.

 24. Cathelijne avatar

  Hi Maikel,

  Dank je wel voor je uitleg. Ik heb een vraagje. ik heb een klein webshopje met 7 producten, verdeeld in 3 categorieën in de webshop. Daardoor wordt de /product-categorie/ tussen gevoegd.

  Op de website zelf heb ik die pagina’s ook aangemaakt. Want daar staat dan meer tekst op. Wat is nu wijsheid (ook uit SEO oogpunt) de pagina’s uit de webshop en website integreren? of zo laten?
  Hoe kan ik dan zorgen dat in de breadcrumble van de webshop de verwijzing naar de andere categoriepagina gaat?

  https://www.strekkussen.nl/skin-med-strekkussens/autokussen/

  https://www.strekkussen.nl/product-categorie/skin-med-strekkussens/autokusssens/

  1. Maikel van de Weerd avatar

   In dit geval is het misschien handig om de producten op de pagina met de meeste tekst/informatie te plaatsen. Je kunt dit met een shortcode doen. Twee pagina’s die eigenlijk over hetzelfde gaan is niet aan te raden en dan concurreer je met je eigen pagina’s, omdat Google ook niet meer weet welke nou het belangrijkst is.

   1. Cathelijne avatar

    Dank je wel. Hoe kan ik in de webshop de categorie in de breadcrums aanpassen naar de pagina’s van Wordpress ?

    Groet, Cathelijne

 25. Bart avatar
  Bart

  Hi Maikel,

  ik heb een groot aantal artikelen via excel geupload.
  Maar door verkeerde koppeling zijn deze niet gekoppeld aan hoofdgroep, subcategorie 1 en subcategorie 2 (in mijn geval) .
  Nu wil ik het geheel bestand tegelijk koppelen aan de juiste onderverdeling…
  Hoe doe ik dit? Ik neem aan het productnummer en de categorieën in het bestand koppelen en uploaden… maar ik weet niet hoe (en waarmee) ik dit moet koppelen en welke stappen te doorlopen?

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Met de import/export functie? Het best kun je 1 product goed maken en deze exporteren, zodat je precies ziet hoe alles hoort te staan. Vervolgens kun je dit op een goede manier doorvoeren.

 26. Nadine avatar
  Nadine

  Hi,

  Kun je ook een subcategorie onder meerdere hoofdcategorieën plaatsen?

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Wellicht met een omweg wel, maar standaard is dit niet mogelijk aangezien de structuur dan eigenlijk niet zou kloppen.

 27. Ber Thomas-Moolenaar avatar
  Ber Thomas-Moolenaar

  Als ik een product toevoeg aan een subcategorie is deze ook automatisch in de hoofdcategorie zichtbaar. Hoe kan ik dat aanpassen?

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Dit is alleen te bereiken met wat custom code, aangezien de structuur van WordPress nou eenmaal zo werkt.

 28. Jeroen avatar

  Is er een mogelijkheid om de beschrijving van de product categorieen zowel boven als onderaan de pagina te krijgen? Als ik nu tekst toevoeg, dan zet hij hem standaard bovenaan de pagina.

  1. Jeroen avatar
   Jeroen

   Kun je misschien uitleggen hoe dit werkt?

  2. Maikel van de Weerd avatar

   Ja, het is wel mogelijk. Je zal dan de productbeschrijving 2x moeten aanroepen. Hoe je dit precies doet is iets te technisch om uit te gaan leggen in de reacties.

   1. Jeroen avatar
    Jeroen

    Helaas, ik ben overal aan het zoeken maar ik kan nergens vinden hoe dit werkt!

 29. Denise avatar
  Denise

  Video heeft mij enorm geholpen, vriendelijke en rustige uitleg, top bedankt !

 30. stef avatar

  Hoi maikel,wordt er gek van ,het zal heel simpel zijn,maar ik krijg de nwe productcategorieen niet zichtbaar op mijn homepagina .
  Zijn aangemaakt maar vind ze ook niet terug in het menu,heb ik nu een hele berg items in mijn webshop gezet met een categorie die nergens op de site terug te vinden is?
  mvg Stef

  1. stef avatar

   de producten staan wel netjes in de lijst”producten” met categorie erbij maar dus niet op de hoofdpagina bij de categorieen.

  2. Maikel van de Weerd avatar

   Op de homepage staan helemaal geen productcategorieën toch? In het menu komt het verder pas als je het zelf toevoegt aan het menu.

 31. Brenda avatar

  Goedemiddag,

  Is het ook mogelijk om de omschrijving van catogarieen onderaan de pagina te plaatsen, onder de producten. Nu word het bovenaan de pagina getoond.

  1. Brenda avatar

   Gebruik het Avada theme

  2. Valerie avatar

   Hier ben ik ook heel benieuwd naar.

   1. Maikel van de Weerd avatar

    Ja, dit is mogelijk. Hier moet je wel een aanpassing voor doen in de code.

 32. Jet avatar

  Hallo,

  Handige tips! Bij mijn webshop is sinds kort de categorie optie weg gevallen. Eerder kwam je in mijn shop direct op de pagina ‘categorieën’, nu zijn de categorieën weggevallen en zie je alle producten door elkaar staan. De productcategorieën bestaan wel nog gewoon onder Producten>Categorieën.

  Heb je hier tips voor om de categorieën weer te activeren? Ik hoor het graag.

  Groet Jet

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Het is je zo te zien alweer gelukt? Ik zie in elk geval categorieën op je website staan. 🙂

 33. Miranda avatar
  Miranda

  beste,

  Als ik categorieen op de pagina toon, dan wordt het aantal in deze rubriek aangegeven met geel… Ik heb de artikel voorraad op uit staan.
  Kunt u mij de gouden tip geven?

  1. Maikel van de Weerd avatar

   Dit kun je aanpassen door de volgende code in het functions.php-bestand van je thema te plaatsen.

   /**
   * Hide category product count in product archives
   */
   add_filter( 'woocommerce_subcategory_count_html', '__return_false' );

 34. Annemie avatar
  Annemie

  ik krijg dit totaal niet rond! die categorie aanmaken wel, maar het zichtbaar krijgen op de shop pagina … nee, het lukt me niet. Ik heb geen idee welk menu ik moet selecteren om het links op de pagina zichtbaar te krijgen

  1. Maikel van de Weerd avatar

   De productcategorieën widget laat de categorieën zien in de sidebar.

 35. Kevin avatar
  Kevin

  Hoi

  Deze hulp voor de setup van woocommerce is erg handig, heeft me al ver geholpen. er is echter iets waar ik niet uit kom.
  Ik wil op product categorie pagina’s een heel verhaal plaatsen met uitleg over de artikelen, soms een afbeelding of een video. En een lees meer button
  Maar de editor staat geen layout toe. alleen platte tekst.
  Hoe kun je hier toch een mooie beschrijving zetten?

  alvast bedankt!

  1. Ferdi avatar

   Ik was ook op zoek naar een antwoord op deze vraag. Ben benieuwd.

   1. Maikel van de Weerd avatar

    Je kunt html gebruiken in de beschrijving. Op deze manier kun je wel van alles toevoegen.