WordPress affiliate shop maken met WooCommerce

Het is mogelijk dat je producten van een andere website wilt promoten via je eigen website om wat extra geld te verdienen.

Je kunt dit bijvoorbeeld doen als affiliate.

Wanneer je in dit geval je bezoekers een webshop gevoel wilt geven zal je ervoor kunnen zorgen dat je jouw WordPress website omtovert in een affiliate webshop.

Aangezien er met WordPress ontzettend veel mogelijk is zal het je vast niet verbazen dat dit mogelijk is. Je kunt dit realiseren met behulp van de plugin WooCommerce.

Naast dat je met deze plugin een webshop kunt maken, kun je ook instellen dat de bestelknop een affiliate link is en naar een externe website moet worden doorgestuurd.

In dit artikel kun je lezen wat je kunt doen om een affiliate shop toe te voegen aan je WordPress website of hoe je jouw webshop kunt uitbreiden met affiliate producten.

Kies producten uit om te promoten

Voordat je een affiliate webshop kunt vullen met producten moet je uiteraard wel als affiliate aangesloten zijn bij een product of webshop waarvan je de producten kunt promoten.

Indien je nog zoekende bent naar een product of webshop waarvan je de producten wilt promoten zou je op onderstaande affiliate netwerken kunnen kijken.

Wanneer je eenmaal iets gevonden hebt om te promoten kun je een affiliate webshop toevoegen aan je website.

Affiliate webshop maken met WooCommerce

Ik ga er in dit artikel vanuit dat je al een WordPress website hebt gemaakt en deze verder wilt uitbreiden. Indien je nog geen WordPress website hebt kun je beter beginnen met het artikel WordPress website maken. Nadat je een WordPress website hebt gemaakt kun je verdergaan met dit artikel.

Het eerste wat je moet doen om je website om te bouwen naar een affiliate shop is de plugin WooCommerce installeren en activeren op je website. Na het activeren is het niet nodig om de WooCommerce pagina’s te installeren. Je kunt dit overslaan, tenzij je naast affiliate producten ook zelf producten gaat verkopen.

Verder heeft WooCommerce natuurlijk ontzettend veel webshop instellingen. Je hoeft hier voor je affiliate shop eigenlijk bijna niet naar om te kijken, maar het is wel handig om in te stellen dat het bedrag van het product in euro’s wordt weergegeven (als je dit wilt laten zien). Standaard staat dit namelijk ingesteld op pond.

Instellingen die te maken hebben met de verzend- of betaalmogelijkheden hoef je verder helemaal niet naar om te kijken. Je bent tenslotte affiliate en verwijst mensen door naar de echte webshop die dit allemaal regelt.

Affiliate product toevoegen in WooCommerce

Je kunt een WooCommerce affiliate product toevoegen net als elk ander product door naar “Producten -> Product toevoegen” te gaan. Op de pagina waar je nu op uitkomt kun je een productnaam, korte en lange productbeschrijving en productafbeeldingen toevoegen.

Het deel wat je voor een affiliate product anders moet doen dan bij een normale WooCommerce webshop staat in de box “Productgegevens”. Je kunt hier aangeven dat het om een extern/affiliate product gaat en niet om een simpel product. Je kunt dit instellen door bovenaan op het dropdown menu te klikken en te kiezen voor extern/affiliate product.

WooCommerce productgegevens instellen als affiliate product

Zodra je dit gedaan hebt krijg je meteen twee extra instelmogelijkheden te zien die je niet bij een simpel product ziet staan. Zo kun je een product URL invullen met een externe link en kun je de standaardtekst van de bestelknop aanpassen.

Affiliate URL toevoegen in WooCommerce

De product URL zal in dit geval natuurlijk een affiliate link zijn. Wanneer iemand vervolgens op de bestelknop klikt zal deze bezoeker via jouw affiliate link worden doorverwezen naar het product dat je promoot. Indien de bezoeker iets koopt nadat hij of zij via jouw link is doorverwezen krijg je een bepaald percentage van het bedrag.

Het aanpassen van de tekst van de bestelknop kan handig zijn als je wilt voorkomen dat bezoekers denken dat het product via jouw website gekocht wordt. Wanneer je bijvoorbeeld de tekst “Koop op Bol.com” invult weet de bezoeker dat het niet via jouw website gaat. Je hoeft dit niet te doen, maar het is wel een mogelijkheid die je zou kunnen overwegen.

Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft om een affiliate shop te maken van je WordPress website. Heb jij nog tips of toevoegingen aan dit artikel? Laat het hieronder in de reacties weten.

 1. Ik gebruik Woocommerce in combinatie met een feed. In de feed staat een externe affiliate URL maar hoe stel ik vervolgens voor alle producten in dat het om een affiliate website gaat? Ik weet hoe het moet voor een individueel product maar dan moet ik voor alle losse producten instellen dat het om een affiliate product gaat en bovendien opnieuw de externe URL invullen. Dat schiet een beetje het doel van een feed voorbij toch? Tips?

  • Ik zit met dezelfde vraag. Bedoel je met partner bijv. Tradetracker? Hoe kan ik erachter komen of zij een koppeling voor WooCommerce hebben?

   En hoe dan verder? Dat begrijp ik nog niet helemaal. Het lijkt mij niet dat je voor elk item uit een feed een apart product moet aanmaken? Dat zou gekkenwerk zijn, heb zo’n 22.000 producten

 2. Hi Maikel, bedankt voor het artikel!
  Ik heb wat soortgelijke vragen als Debby’s waar ik nog niet helemaal een duidelijk antwoord op heb, hopelijk kun je hierbij helpen.

  – Hoe kan ik er voor zorgen dat de affiliate producten up-to-date zijn?
  Als een product bij de partner bijvoorbeeld uitverkocht is dat deze in mijn webshop automatisch ook op uitverkocht of niet zichtbaar gezet wordt. Anders moet ik dagelijks alle producten controleren om te kijken of deze nog niet uitverkocht zijn. Is hier een manier/plugin oid voor?

  Alvast bedankt,

   • hi Maikel, dank voor je reactie.
    Heb je advies/tips hoe ik deze koppeling voor elkaar krijg of hoe dit precies werkt? Tot nu toe heb ik er erg weinig/nix over kunnen vinden op het internet.

    • Hi Maikel en David,
     Ik heb precies dezelfde vraag. Heeft 1 van jullie al de oplossing gevonden of waar dit na te vragen/lezen is?
     Alvast bedankt!
     Nina

 3. Hallo

  ik zie dat dit artikel al een tijdje online is, maar ik ben net gestart met mijn affilliate webshop en ik heb en vraagje.

  Hoe kan je een affilliate webshop laten ranken door middel van Seo toe te passen? Ik heb een klein video training gevolgd voor een content website t elaten ranken. Daar moest je artikels van min 1000 woorden schrijven weekelijks met trefwoorden, metatag, seotitel ect. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat dit toegepast wordt bij affilliate webshops. Ik zie nergens bijvoorbeeld artikels met 1000 woorden. ook is het dikwijls verboden door de bedrijven om merknamen te gaan gebruiken als focus trefwoord.

  Dus hoe gaat het in zijn werk voor een affilliate webshop?

  Of zijn er andere manieren om u affilliate website te laten ranken?

  Groetjes

 4. Beste Maikel,

  Bedankt voor de duidelijke uitleg. Een paar vragen:

  – Klopt het dat producten dus 1 voor 1 toegevoegd moeten worden? Dat is best bewerkelijk dan. En dat met deze plugin geen productfeed gebruikt kan worden?

  – Hoe blijft de productinformatie up to date? Gaat dit automatisch?

  – Heb je tips voor hoe productfeeds makkelijk te gebruiken in combinatie met een (bij voorkeur gratis) WP plugin?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Mvrgr.

  • Het hoeft niet perse 1 voor 1 toegevoegd te worden. Je kunt ook meerdere producten tegelijkertijd importeren met een csv-bestand. Met een product feed werkt WooCommerce inderdaad niet standaard. De reden hiervoor is simpel, het is voornamelijk op webshops met eigen producten gericht.

   Je zou het beste kunnen zoeken naar een WooCommerce product feed plugin. Ik heb zelf geen voorbeeld van een plugin hiervoor.

 5. Hoi Maikel,

  Weet jij toevallig hoe ik de informatie die wordt opgeslagen in het Product URL veld toe kan voegen aan de standaard woo export?

  • Ik neem aan dat de standaard exporteerfunctie van WooCommerce zelf dit wel meeneemt. Mocht je het eraan toe willen voegen omdat je het ergens in wilt importeren, dan zou je eerst even kunnen testen hoe het eruit ziet als je 1 product exporteert. Welke kolommen etc. hiervoor gebruikt worden.

 6. Hoi Maikel,

  Dank voor je interessante en praktische artikel. Ik wil ook een affiliate shop maken in wordpress (voor max 150 producten, maar in beginsel enkele tientallen) en overweeg Woocommerce. Ik wil graag jouw professionele mening over het volgende. Een andere specialist heeft mij erop gewezen dat WooCommerce zeker een goede plugin is en bekend staat om haar goede techniek voor webshops, maar toch kreeg ik de volgende kanttekening:
  – Als je Woocommerce enkel voor affiliates inzet, heb je het merendeel van deze plugin niet nodig. M.a.w. er zijn ontzettend veel opties, die je in praktijk niet zult gebruiken. Zitten deze niet in de weg in je admin? Kun je ze uitschakelen zodat je er geen ‘last’ van hebt.
  – In relatie tot bovenstaande, is de plugin heel groot? M.a.w. drukt deze niet heel erg op je website?

  Ik vraag me dus af of Woocommerce enkel voor affiliate gebruik de beste / handigste oplossing is. Wat ik uiteraard erg fijn vind is dat hij gratis is, omdat ik een starter ben.

  Ik ben benieuwd naar jouw advies!

  Groetjes, Manon

  • Je hoeft niks in te stellen, dus wat dat betreft heb je geen last van WooCommerce. Natuurlijk zijn er verder wel veel opties, maar daar hoef je je niet op te richten. Hoe zwaar het drukt op je website valt wel mee, hoewel het natuurlijk wel wat extra’s vraagt, maar webshops moeten ook goed kunnen functioneren met de plugin, dus het valt allemaal reuze mee.

 7. Beste Maikel,

  Ik zou affiliate producten willen uploaden, de producten zijn in verschillende maten beschikbaar. Deze wil ik dan niet ieder afzonderlijk weergegeven hebben maar een dropdown waarin de maten worden weergegeven. (dus in de shop maar 1 keer het product). Echter is dit volgens mij via affiliate/externe producten niet mogelijk wel is mij opgevallen dat dit kan via variabel product, echter hier kan je de affiliate link weer niet aan toevoegen.
  Wellicht heb jij hier een oplossing voor.
  (Ik heb het volgende al geprobeerd maar dan krijg ik een fout melding: https://designloud.com/how-to-add-affiliate-links-to-woocommerce-variations/)

  Alvast bedankt!

 8. Hoi Maikel,

  Kan ik met deze plugin ook producten van kleine ondernemers promoten? Wat voor plugin moet die ondernemer dan zelf hebben wil ik gelinkt kunnen worden aan diegene z’n webshop?

  • Het is allemaal afhankelijk van de kleine ondernemers of dit mogelijk is. Ik kan niet meteen zeggen wat hun nodig hebben, dit is afhankelijk wat voor website deze ondernemers hebben.

 9. Even een vraagje: bestaat er een plugin dat je op een affiliate website artikelen eerst in een winkelwagen plats en dat je dan op een knop drukt om naar de officiële webshop te gaan en daar alle producten tegelijk kan bestellen?

 10. Op zich geen probleem, want het gaat mij alleen om de link. De bezoekers krijgen de lege pagina verder niet te zien (bij mijn producten op de homepage).

  Maar gaat mijn ranking dan ook omlaag?

 11. Hoi Maikel,

  Stel dat ik een product aanmaak via Woocommerce, dan krijg ik een productlink. Ik wil niet voor alle producten een omschrijving maken, dus dan heb ik geen tekst op de pagina. Het gaat trouwens om een affiliatielink. Gaat mijn site dan lager in Google ranken omdat ik nu allemaal lege pagina´s heb?

 12. Hoi,

  Ik loop tegen een raar probleem aan bij het instellen van mijn externe producten. De knoptekst en URL heb ik aangepast, deze knop werkt en is ook zichtbaar in de totaaloverzichten zoals de categorieën en op de shoppage. Echter als ik naar het product zelf ga, is de knop verdwenen? Als ik het product verander in een simpel product verschijnt daar wel de ‘in winkelwagen knop’. Kan ik op een of andere manier dit ook bij een extern product voor elkaar krijgen? Alvast bedankt voor je antwoord.

  Mvg, Ellen

  • Wellicht even proberen met een echte externe link in plaats van linken naar de homepage van de website. Anders zou je even contact op moeten nemen met de maker van het thema waarom externe links niet zichtbaar zijn op d productpagina.

 13. Hallo Maikel,

  dank je wel voor de uitleg. Graag zou ik een paar extra vragen willen stellen:
  ik stel bovenstaande in op mijn eigen site?
  ik verwijs vervolgens naar de webshop van een ander?
  1: ik neem aan dat de eigenaar van deze shop toestemming moet geven? Hoe gaat dat?
  2: de affiliate instellingen houden bij hoeveel er daadwerkelijk wordt aangeschaft via verwijzing op mijn site?
  Hoe verloopt dan de verrekening?

  Alvast bedankt voor je reactie
  An

  • Bovenstaande stel je inderdaad in op je andere website en met een afiliate-url stuur je de bezoekers door naar een andere webshop.

   1. Ja, vaak word je website eerst gekeurd voordat je affiliate wordt.
   2. Via het affiliateprogramma wordt alles inderdaad bijgehouden. Meestal krijg je een x percentage van het verkoopbedrag en het affiliateprogramma regelt de betalingen.

 14. Hallo Maikel. Dank je wel voor je uitleg. Hoe kan ik checken of tracken of de bezoeker daadwerkelijk koopt op de andere site die via ons is doorverwezen?

 15. Hallo Maikel, kun je wat voorbeelden van affiliate webshops noemen? Dan kan ik een beeld van de werking krijgen. Ben bezig met een idee, dus je artikel was erg handig. Thanks!

Geef een reactie