WooCommerce velden aanpassen op de afrekenpagina

Ben je niet tevreden met de velden die op de afrekenpagina van je WooCommerce webshop staan?

Weet je niet over welke velden ik het precies heb? Denk aan velden als bedrijfsnaam, toevoeging, bestelnotities en eigenlijk alle andere velden die je bij het afrekenen ziet staan.

Met behulp van een plugin kun je deze afrekenvelden in WooCommerce aanpassen, terwijl alles verder goed blijft werken. Ideaal dus om van overbodige velden af te komen of om extra velden toe te voegen.

Video: WooCommerce velden aanpassen

In onderstaande video laat ik je alle mogelijkheden zien om velden in WooCommerce uit te schakelen, toe te voegen of aan te passen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Heb je meer behoefte aan de uitleg in tekst of wil je nog meer informatie over dit onderwerp? Geen enkel probleem, je kunt hieronder verder lezen.

Waarom de WooCommerce velden aanpassen?

Het kan zijn dat je je afvraagt waarom je de WooCommerce velden zou willen aanpassen. Dit kan meerdere redenen hebben, want geen enkele webshop is natuurlijk hetzelfde.

Wat nou als je bijvoorbeeld alleen digitale producten verkoopt? Een telefoonnummer en de adresgegevens van een klant heb je dan eigenlijk niet noodzakelijk nodig.

Het kan ook zijn dat je mensen niet de mogelijkheid wilt geven om een bedrijfsnaam in te vullen, een toevoeging bij het adres (wordt niet vaak gebruikt) of de bestelnotities.

Wat ook het geval kan zijn, is dat je juist meer velden wilt toevoegen aan de afrekenpagina. Zo kan je bijvoorbeeld een klant de mogelijkheid willen geven om aan te geven of het pakket in de ochtend of middag bezorgd mag worden.

Tot slot kan je ook iets simpels willen als dat bepaalde velden de volledige breedte innemen of juist dat je twee velden naast elkaar wilt hebben staan.

Hoe je WooCommerce velden kunt aanpassen

Om velden aan te passen op de afrekenpagina van je WooCommerce webshop kun je de plugin Checkout Field Editor gebruiken.

Met deze plugin kun je velden toevoegen, bewerken en verwijderen. Naast de standaard tekstvelden heb je ook de mogelijkheid om mensen iets te laten selecteren, checkboxen te maken of een datumprikker toe te voegen.

Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd kun je naar “WooCommerce -> Checkout Fields” gaan om de WooCommerce velden aan te passen. De pagina waar je aanpassingen kunt doen ziet er als volgt uit.

Checkout Field Editor pagina

Zoals je ziet staan hier meteen alle velden die je op de afrekenpagina ziet staan bij factuurgegevens. Onder Shipping Fields kun je de verzendgegevens bekijken en bij Additional fields de velden die onder Extra informatie staan.

WooCommerce veld verwijderen

Wanneer je een veld als “toevoeging (optioneel)” wilt verwijderen van de afrekenpagina, dan kun je dit doen door een vinkje te zetten bij het veld en op “Disable/Remove Checked” te klikken.

WooCommerce veld verwijderen van de afrekenpagina

Vervolgens zal het, zoals je hierboven in de afbeelding kunt zien, doorgestreept worden en is het niet meer zichtbaar op de afrekenpagina zodra je op “Save Changes” hebt geklikt.

WooCommerce veld toevoegen

Stel je wilt een extra veld onder het kopje “Extra informatie” op de afrekenpagina toevoegen, dan kun je dit bereiken door bovenaan op het tabblad “Additional Fields” te klikken en vervolgens op “+ Add field”.

WooCommerce veld toevoegen

Er verschijnt nu een lege rij die je volledig naar wens kunt invullen. Bij Name kun je een willekeurige naam invoeren. Type is belangrijk, want je kunt hier aangeven wat voor veld je wilt hebben. Je kunt kiezen voor een tekstveld, wachtwoord veld, tekstgebied, keuzeveld, multi-keuzeveld, checkbox of datumprikker.

Bij Label kun je invoeren wat de bezoekers boven het veld te zien krijgen en bij Placeholder / Option Values kun je een tekst plaatsen met een voorbeeld wat er ingevuld kan worden in het veld.

Wil je dat het veld de linkerkant, rechterkant of volledige breedte in beslag neemt? Je kunt dit aangeven bij Position door voor left, right of full-width te kiezen. Wanneer je twee velden naast elkaar hebt staan, dan kun je bij het laatste veld die de rij afmaakt Clear Row aanvinken. Het eerstvolgende veld zal dan netjes op een nieuwe regel komen te staan.

Bij Valitidation Rules kun je onder andere aangeven of het veld verplicht is. Wanneer het om een e-mailveld gaat kun je ook aangeven dat er gecontroleerd moet worden dat het om een e-mailadres gaat en bij een telefoonnummer of er wel een nummer is ingevuld.

Tot slot heb je de Display Options. Je kunt hier aangeven of de gegevens die in het veld zijn ingevuld ook in de e-mails naar de klant moeten staan en of het op de detailpagina van de bestelling moet worden weergegeven.

Dit waren alle dingen die je kunt invullen. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, maar ik zal nog even een voorbeeld geven. Wanneer je een klant de mogelijkheid wilt geven om een bezorgdatum te kiezen, dan kun je het volgende invullen.

Bezorgmoment kiezen WooCommerce

Het enige wat ik heb ingevuld is een naam, type (date picker), placeholder en positie. Het ziet er vervolgens zo uit op de website.

Voorkeur bezorgdatum

Wanneer je op “kies een bezorgmoment” klikt komt er een datumprikker tevoorschijn, zodat er een datum geselecteerd kan worden. Heel moeilijk is het dus gelukkig niet en er zijn heel veel velden te verzinnen die je zou kunnen maken.

WooCommerce velden resetten

Wil je om wat voor reden dan ook weer terug naar hoe de WooCommerce afrekenpagina er standaard uitziet? Er is een reset knop in deze plugin gebouwd om dit voor elkaar te krijgen.

Ga naar “WooCommerce -> Status -> Tools”. Je zal hier een kop “Checkout field” tegenkomen, met daarnaast de knop “Reset Checkout Fields”.

Reset WooCommerce velden

Klik op deze knop om alle wijzigingen die je hebt gedaan ongedaan te maken en weer terug te gaan naar de standaard WooCommerce velden op de afrekenpagina.

 1. Hi Maikel,

  Kun je ook een veld van deze plugin ook op je pakbon of factuur laten verschijnen in de plugin PDF facturen?

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groetjes,

 2. Hi Maikel,

  op mijn website verkoop ik gepersonaliseerde producten. Graag wil ik laten zien wat klanten hebben ingevuld voordat ze hun bestelling afrekenen. Momenteel komt er op de afrekenpagina alleen te staan welk product er is gekocht (zonder bevestiging van het gepersonaliseerde deel, bijv datum en naam). Weet jij hoe ik dit in de afrekenpagina zichtbaar krijg?

  http://www.veliott.nl

 3. Beste Maikel,

  Van “Webwinkelkeur” kreeg ik een mail dat de bestelknop “Bestelling plaatsen” niet meer mag. Hoe verander je de tekst van deze knop? En hoe plaats je een checkbox met “Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden”? Ik hoop dat jij me verder kunt helpen. Misschien is er een plugin voor?

 4. Duidelijk verhaal, helaas heb ik er weinig aan.
  Op de afrekenpagina bij factuurgegevens van mijn webshop staat bij e-mail een vast e-mailadres dat nergens anders voorkomt en ik dus niet wil gebruiken. Dit zou ik graag wijzigen, alleen lukt het me niet via de prima tutorial.
  Heb je misschien tips voor me

 5. is het mogelijk om bij het bestel formulier. als de klant bijvoorbeeld het adres heeft ingevuld dat er dan een groene vinkje komt? zodat het duidelijk is voor de klant dat het veld is ingevuld.

 6. Is het ook mogelijk de koppen in het afrekenscherm (factuurgegevens, jouw bestelling, extra informatie) aan te passen?

 7. Is het ook mogelijk om op de afrekenpagina een extra tekst te vermelden, dat die er standaard op blijft staan.
  dus niet iets wat ingevuld dient te worden door de klant.

 8. Kan ik bij de afrekenpagina het deel weghalen waar staat: ik wil graag emails ontvangen met kortingen en product informatie (optioneel).

  Ik heb daar zelf al een melding van gemaakt dus anders staat het er dubbel.

 9. Hoi Maikel,

  Dankjewel voor jouw uitleg!

  Ik verkoop in mijn webshop kaartensets van 6 kaarten. Bij allemaal staat de kaartencombinatie vast, behalve bij 1 set, waarbij klanten zelf kunnen kiezen. Op dit moment zetten ze in de bestelnotites welke kaarten ze willen.

  Ik zou graag willen dat ze de 6 kaarten aanvinken. Kan dat via het afrekenformulier? Of komt het dan bij alle producten te staan? Kan ik dan beter een variabel product maken? Ik kom nu alleen dropdown menu’s tegen waarbij er 1 ding gekozen wordt (maat of kleur). Kan jij me op weg helpen hoe ik een vinkmenu maak? Of dus deze optie op het afrekenformulier zet?

  Ik ben benieuwd!

  Groet,
  Babet

 10. Is het mogelijk om te zorgen dat er bij digitale producten geen adresgegevens gevraagd worden en bij fysieke producten wel? Ik heb nu bij billing fields het adres uitgeschakeld en bij shipping fields het wel ingeschakeld, maar desondanks worden ze nu helemaal niet gevraagd. Ook niet bij producten die verzonden moeten worden. Hoe stel ik dit goed in?

 11. Beste Maikel,

  Bedankt voor alle informatie over WooCommerce, super handig!

  Vraagje, we willen graag een knop met ‘verder winkelen’ op de afreken pagina. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Kun jij ons helpen?

  Alvast bedankt, Peter

 12. Hoi Maikel, misschien wil/kun je me helpen.
  Ik heb alle velden goed staan, op de juiste volgorde en verplicht etc.
  Dan bij de mail die de klant krijgt, staat onderaan: Factuuradres, met daaronder een aantal gegevens, maar niet het huisnummer (deze staat wel goed ingevuld bij de velden, ook verplicht). De rest van het adres staat er wel. Weet je hoe dit kan en hoe ik dit kan veranderen? Dank je wel alvast voor het meedenken. Groetjes Karlijn

 13. Hoi Maikel,

  Ik ben zelf wat aan het experimenteren met de checkout field editor pro zoals in jouw artikel besproken. Ik loop tegen een probleem aan. Zodra ik een nieuwe veld aanmaak en deze verplicht maak, blijf ik in het formulier de melding krijgen dat dit betreffende veld niet is ingevuld. Ook als het veld wel gewoon is ingevuld. Ken jij dit probleem en weet je hoe ik dit kan oplossen?

  Ik heb alle plug-ins al uitgezet en opnieuw geactiveerd, daar kan het dus niet aan liggen helaas. Ik hoop dat je me kan helpen!

  Groetjes Meer

   • Okee jammer! Heb je enig idee bij welke partij ik hiervoor het beste kan zijn? De developers van de plugin zelf of weet jij of er nog een tussenpartij in NL is die hier vragen over kan beantwoorden?

    Groetjes Meer

 14. Hi Maikel,
  Ik ben al in conclaaf met de plugin-aanbieder, maar wellicht weet jij dit. In gebruik Food Online Premium, zodat gasten van ons restaurant tijdens deze avondlockdown toch lekker eten kunnen afhalen.
  Werkt fantastisch, ziet er mooi uit, alleen bij het bestellen….werkt de ’timepicker’ niet: “Geef de juiste gegevens op voor het vereiste veld.”

  Het lijkt erop dat het veld iets anders wil zien dan ’tijd’ of dat de : niet wordt geaccepteerd (leestekens?). Of iets in die zin…

  Kortom: ik zou dit veld dus graag de eigenschap ’tijd’ mee willen geven. De plugin staat nu uit, want mijn andere bestellingen moeten wel gewoon door kunnen gaan…

  Food Online vraagt of ik een checkout plugin gebruik. Wil ik best doen, maar ik weet niet welke plugin een timepicker aanbiedt. Ik zie alleen datepickers. Help, weet jij dat?

  Groeten, Judith

 15. Ik heb een probleem met mijn afreken pagina. Hij vinkt automatisch “Verzenden naar een ander adres?” aan. Ik kan er zelf niks aan veranderen of iets vinden op internet. Weet u hier iets meer van?

 16. HI Maikel,

  Ik ben al een tijdje op zoek hoe ik het verplichte veld ‘bedrijfsnaam’ onder Verzenden naar een ander adres? helemaal weg kan krijgen.

  Kan dit? En zo ja, weet jij hoe?

  • Standaard is bedrijfsnaam nooit verplicht in WooCommerce, dus of je thema zorgt hiervoor of een andere plugin. Je zou kunnen kijken in je thema opties of hier iets over te vinden is en anders hoort een plugin zoals deze in dit artikel je de mogelijkheid te geven om dit aan te passen.

 17. Goedemiddag,

  Bedankt voor deze inhoudelijke post!

  Ik ervaar een probleem op mijn site https://turndontburn.nl/ met een verschillend lettertype op mijn afrekenpagina bij het vinkje waarbij klanten de algemene voorwaarden moeten accepteren. Ik krijg dit met geen mogelijkheid veranderd naar het algemene lettertype en heb van alles geprobeerd.

  Hebben jullie enig idee wat hier fout gaat?

 18. Hi Maikel!

  Vraagje: wanneer ik via de laptop of pc iets wil afrekenen in mijn shop, staat er de betaalmethodes (iDeal) al aangegeven. Maar wil ik via mobiel afrekenen, dan staat er ‘Vul hierboven je gegevens in om de beschikbare betaalmethoden te zien’, en zie ik de iDeal optie niet staan. Gevolg: mensen kunnen via mobiel niet afrekenen vanwege ontbreken van betaalmethoden.

  Wat kan ik hier aan doen?

  • Hoi Elvira, ik was benieuwd of jij er al achter bent? Bij mij op de website gebeurt er precies hetzelfde en ik kom er niet achter.
   Groet, Mirjam

 19. Hoi Maikel,

  Weet je een mogelijkheid hoe je tijdens het afrekenen velden kan toevoegen waar de bezoeker zijn geboortedatum moet ingeven? En dat wanneer iemand onder de 18 jaar is, hij of zij niks kan bestellen? Ivm de nieuwe alcoholwet.

  Groetjes Bennie

  • Hoi Bennie, kijk eens naar de WooCommerce iDIN plugin van CM.com. Via deze plugin kan per product worden aangegeven of leeftijdsverificatie verplicht is, dit wordt dan ook weergeven op de product pagina. Als de klant vervolgens wilt afrekenen moet hij of zij eerst via iDIN de leeftijd bevestigen. Ze hebben een gratis test key waarmee je kunt kijken of het bevalt. Ik geloof dat, indien je ermee verder wilt, het €0,29 per verificatie is. https://www.cm.com/nl-nl/integraties/woocommerce-idin/

   Groet,

   Sebastian

 20. Beste Maikel,

  Bedankt voor dit artikel! Kan ik de velden van het winkelmandje aanpassen bij één specifiek product, terwijl de velden bij de andere producten hetzelfde blijven?

  Masha

 21. Hoi Maikel,

  Op mijn afrekenpagina heb ik een optie staan die de klant kan aanvinken dat hij of zij de nieuwsbrief wil ontvangen. Deze is echter in het Engels, maar ik kan nergens vinden waar ik hem kan vertalen… kun jij daar uitleg over geven?

  Groetjes,

  AF

  • Ter aanvulling: ik heb loco translate geïnstalleerd, maar ik kan de betreffende zin er niet in vinden.

   • Dit is geen standaard optie, dus het zit sowieso in een plugin. Heb je daar de vertaling al in gezocht? Mocht het echt niet te vinden zijn, dan zal het waarschijnlijk hardcoded staan in de plugin die je hiervoor gebruikt.

    • Hoi Maikel,

     Bedankt voor je reactie. Ik heb plugin voor plugin bekeken via Loco Translate en daar was het niet te vinden. Het gekke is dat ik nog helemaal geen plugin had geïnstalleerd voor een nieuwsbrief, tenminste, niet voor zover ik weet. Er is niet per ongeluk een soort standaard plugin die WordPress daarvoor gebruikt? Ik heb nu mailchimp gekoppeld en daardoor een NL’s vakje toe kunnen voegen, maar het Engelse vakje staat er ook nog steeds. Ik heb er nu dus twee…

     Mocht het hardcoded zijn, is daar dan wel een oplossing voor? Ik zat zelf nog te denken om het hele formulier te verwijderen en opnieuw te installeren. Ik weet alleen wel hoe je het moet verwijderen, maar niet hoe je het dan terug krijgt. Of misschien de pagina verwijderen en opnieuw een afrekenen-pagina te maken? Of zou het er dan gewoon weer staan?

     Groetjes,

     AF

     • Nee, er is geen standaard plugin die dit doet. Wellicht dat het thema in jouw geval invloed heeft, maar dan zou het gekoppeld moeten zijn op een manier waardoor je het hebt gekregen.

      • Hoi Maikel,

       Blijkt een combi te zijn, kwam ik door een mede wordpress/flatsome gebruiker achter, en komt inderdaad door het thema (Flatsome). Bij de installatie van Flatsome (of WordPress, nu twijfel ik even ;)) krijg je bijna automatisch de plugin ‘Creative Mail’ mee. Het enige wat je later nog moet doen is in die plugin aangeven dat je die wilt gebruiken voor je mail. Dit heb ik gedaan, maar ik ben inmiddels overgestapt op mailchimp. Als je echter aangeeft dat je Creative Mail wilt gebruiken, is automatisch, tenzij je dat uitvinkt natuurlijk, die Engelse nieuwsbrief-melding bij je afrekenen-formulier zichtbaar. Het is ook geen zin die je terug kunt vinden via Loco Translate, waardoor ik het eerder niet doorhad dat hij in ‘Creative Mail’ zat, maar je moet hem aanpassen/uit of aanvinken in ‘Creative Mail’ zelf. Ik dacht, misschien ook interessant voor jou om te weten.

 22. Hi Maikel,

  Wat een fijne informatieve website! Zeer informatief.
  Ik heb een vraagje; bovenin staat een melding “Heb je een kortingsbon? Klik hier om je code in te vullen”
  Waar kan ik dit soort meldingen customizen? Met name het aanpassen van de achtergrondkleur vind ik hierbij belangrijk.

  Ik hoor het graag. Alvast bedankt.

 23. Hi Maikel,
  Fijne handout weer. Ik zou graag achter de namen van de placeholders die optioneel zijn op de checkout pagina, het woordje ‘optioneel’ weg willen laten. Is dit mogelijk? Het schept nu verwarring. Het is namelijk optioneel om een bedrijfsnaam op te geven, prima dat daar optioneel staat. Maar als ze dit in hebben gevuld en ze komen uit Belgie moeten ze ook het btw nummer invullen en dat is dan niet optioneel. En wordt rood als ze het niet invullen en het is zo raar als er dan optioneel bij staat… Ik hoop dat je me kunt helpen.

  • Het is maar net hoe je de btw-nummer optie hebt toegevoegd hoe je dit kunt aanpassen. Standaard zit dit niet in WooCommerce, dus je zou waarschijnlijk in de plugin moeten kijken die je daarvoor gebruikt.

 24. Hallo,
  na het afrekenen van een bestelling blijft mijn vorige bestelling in het winkelmandje zitten. Hoe krijg ik dit opgelost?

 25. Met deze plugin kun je dus ook alleen een verzendadres laten zien? Want ik vind het nu heel vervelend dat je 2 x je adres moet invullen en ik wil dit veranderen.

  • Ja, dit zou kunnen. Alleen is hier gewoon een standaard instelling voor, dus ik zou niet voor de plugin gaan. Je kunt dit instellen op de pagina WooCommerce -> Instellingen -> Verzendmethoden -> Verzendzones. Vervolgens kun je bij “Bestemming van de verzending” kiezen voor Standaard naar klantfactuuradres. Mensen hoeven dan maar 1 keer iets in te vullen, maar kunnen wel aanvinken dat het eventueel naar een ander adres verzonden kan worden.

   • “Verzenden naar een ander adres?” staat standaard aangevinkt. Deze optie wil ik wel behouden maar dan dat mensen dit zelf nog aan kunnen vinken indien nodig.

    Heb je een idee hoe je deze checkbox kan instellen als standaard uitgevinkt?

   • De oplossing heb ik al gevonden.
    Deze code toevoegen in je thema:
    // add_filter( ‘woocommerce_ship_to_different_address_checked’, ‘__return_false’ ); //

    • Heb je geen code voor nodig hoor. Standaard uitgevinkt is simpelweg instellen dat de bestemming van verzending standaard het factuuradres is. Dit kun je instellen bij WooCommerce -> Verzendmethoden -> Verzendopties -> Bestemming van de verzending.

 26. Is er ook een mogelijkheid om een vinkje moeten aanvinken en akkoord gaan dat de bestelling later wordt verstuurd ivm vakantie bijvoorbeeld?

 27. Beste Maikel,

  Momenteel zit ik nog in de verkenningsfase m.b.t. WooCommerce. Wat ik graag wil, is ordergegevens sorteren op achternaam. Maar zoals je weet, hebben wij Nederlanders vaak last van tussenvoegsels, ik ook. 🙂 Kun je met deze plugin eenvoudig een tussenvoegsel plaatsen tussen voor- en achternaam? En komt het dan goed met de sortering? Alvast bedankt!

  • Ik weet niet waar je het überhaupt wilt sorteren? Standaard kun je bij bestellingen niet op naam sorteren. Maak je een export of iets en sorteer je het daar?

   Het is in ieder geval mogelijk om met deze plugin een tussenvoegsel veld te plaatsen.

 28. Hoi Maikel,
  Bedankt voor je heldere uitleg. Ik heb de plugin Checkou Fiels Editor geinstalleerd. Echter, ik wil graag de klanten de mogelijkheid bieden in het afrekenproces op de knop ‘verder winkelen’ te klikken. Maar waar en hoe kan ik deze ergens plaatsen?
  Bijvoorbeeld in de winkelmand, maar ook bij ieder product. Als het product is bekeken, dan kan de klant nergens terug naar de webshop.

  Alvast bedankt voor je antwoord.

  Rieneke

 29. Hi Maikel,
  Mijn afreken-pagina ziet er niet zo mooi uit – ik zou iets kleinere sub-headings willen gebruiken en onderaan de pagina worden (om een voor mij onduidelijke reden) witte letters bij de betaalmethoden gebruikt. Nu werk ik met Divi en als ik de DiviBuilder gebruik op die pagina, ziet bijna alles er prima uit. Echt aanpassen gaat helaas niet, het lijkt wel zo maar het wordt niet opgeslagen. Kan ik hier iets aan doen?
  Groetjes,
  Marianne.

  • De rubrieken boven de invulvelden en de
   “opgehaalde” bestellingsgegevens zijn ook wit op de afreken-pagina… en niet als de divi-builder geactiveerd is. Heel vreemd toch?
   Ik heb geprobeerd de achtergrond aan te passen met css (naar jouw voorbeeld hier verderop), maar dat doet alleen de invulvakken. Het aanpassen van de kleur van de normale tekst vind ik even ’t belangrijkst, maar een andere header zou ik ook wel willen kiezen (bij “ander bezorgadres”)
   Hopelijk kun je me helpen…

   .woocommerce form .form-row input.input-text, .woocommerce-page form .form-row input.input-text {background-color:#a08e5a;}

  • Witte letters worden inline veroorzaakt met een !important tag. Doordat !important erbij staat is het niet echt te overrulen. Ik gok dat je het ergens zo met divi hebt ingesteld. Ik werk nooit met dat thema, dus ik weet niet precies waar.

   Titels zijn ook inline geregeld, dus lijkt ook op een instelling. Deze is nog wel te overrulen. Bijvoorbeeld met deze code.

   .woocommerce-checkout .et_pb_text_11 h3 {
   font-size: 24px;
   }

 30. Hoi Maikel,
  Bedankt voor al je tips en tricks. Ik heb ook een vraag. Ik kan de optie ‘afhalen’ niet meer op mijn afrekenpagina plaatsen. Ik heb het in het begin gehad, maar het is weg. Ik ben nu al uren bezig met uitvogelen wat het is. Heb jij een tip?
  alvast bedankt!

  Groeten Martijn

 31. Hallo Maikel,

  Ik kan sinds kort mijn prijzen in de webshop van Woocommerce niet meer veranderen.
  Weet jij hoe dat zo in 1x kan optreden?

  Met vriendelijke groet,

  John Kruithof

 32. Kan dit ook voor 1 specifiek product? Bijv. voor online producten of 1 geselecteerd product? Zodat mensen sneller door het inschrijfproces heen zijn?

 33. Hoi hoi,
  Vraagje:
  Ik krijg een basis tekst te zien op de pagina “Afrekenen”
  Namelijk: Need Assistance? Call customer service at 888-555-5555 – E-mail them at info@yourshop.com
  Ik ben al uren bezig en kan maar niet vinden waar dat kan worden aangepast.
  Enig idee?
  Gr Frank

 34. Hai Arjen,

  Dank voor je info. Vraagje nog: Hoe zet ik in WooCommerce op de afreken pagina bij het selecteren van het land waar je woonachtig bent, het land als standaard op nederland? Maar wel dat het menu uitklapt als mensen een ander land willen selecteren?

 35. Beste Maikel,
  Dank voor je uitleg.
  Is het ook mogelijk om in WooCommerce de hele Winkelwagen uit te zetten? Geen add to Card, geen bestel en betalingssysteem en prijzen. Puur Business to business .
  Het gaat om een te maken website waar ik alleen een assortiment aan producten alleen laat zien t.b.v. groothandel/retail. Product overzicht, Productdetails met beschrijvingen en meerdere productfoto’s van elk product en dat alles met een zoekstructuur zoals in een webshop.
  Groet Arjan

   • Het gaat niet om affiliate/externe producten maar om eigen producten als groothandel t.b.v. zakelijke afnemers. Er mag dus niets van prijzen of kassasysteem achter zitten. puur alleen alle productinfo en hoogstens een knop naar contact. Ik neem aan dat je in WooCommerce de add to card en winkelwagen gewoon uit kan zetten?

    • Hoi Arjan, in dit geval moet je niet op de benaming letten, dit is alleen hoe het meestal gebruikt wordt en daardoor heeft het deze naam.

     Juist met een affiliate/extern product is de winkelwagen uit en kun je zelf een knop/url maken naar bijvoorbeeld je contactpagina. Je kunt het dus gewoon intern houden.

 36. Hoi, kan jij mij toevallig ook vertellen of het mogelijk is dit per product te specificeren? Voor digitale producten zijn adresgegevens bijvoorbeeld niet nodig, maar voor producten die verzonden worden wel.

  • Je kunt van deze producten instellen als virtueel product. Vervolgens heb ik geen plugin voor je, maar als je in Google zoekt op “woocommerce Hide Checkout Billing Fields if Virtual Product” kom je op meerdere andere pagina’s uit met een code welke je kunt gebruiken.

 37. Hi Maikel,

  Super fijne uitleg! Zou je mij misschien ook kunnen vertellen of je eenvoudig een tweede winkelpagina kunt instellen? Hiermee bedoel ik een aparte winkelpagina/omgeving waarop je andere producten kunt verkopen (in mijn geval de tweedehands producten bijvoorbeeld). Deze wil ik niet tussen de nieuwe producten hebben staan op mijn bestaande winkelpagina dus wil ik een aparte winkelpagina instellen (en hier in het menu naar verwijzen). Ik kan dusver niet vinden of en hoe ik dit kan doen. Ik hoop dat jij misschien een antwoord hebt!

  Alvast bedankt!

  Gr Daisy

 38. Bij de afrekenen pagina staat het veld Bedrijfsnaam als optioneel ingesteld. Als een klant een bedrijfsnaam heeft heeft hij logischer wijze ook een BTW nummer. Maar hiervoor is geen veld voorzien! Omdat dit zo logisch is dat een klant iets besteld en dit met een factuur mét BTW nummer wil, lijkt het mij een raadsel waarom Woocommerce dit niet standaard heeft voorzien…
  Maar wellicht zie ik een of ander instelling, ergens,… over het hoofd? Vooraleer ik (weer) een plugin moet installeren om 1 veld aan te passen…

  • Nee, dit heeft WooCommerce niet. In Nederland is het ook niet verplicht om een btw-nummer van de klant op de factuur te hebben staan (wel van jezelf), tenzij de btw verlegd moet worden en hier hoort eigenlijk ook een extra check voor plaats te vinden. ik gebruik hier altijd de EU Vat Number plugin voor.

   Wellicht dat de regels in België hier anders in zijn. Dan zou je prima zelf een extra veld kunnen aanmaken voor de btw-nummer.

 39. Hoi! Ik wil een veld maken waarbij mensen dmv selectie iets moeten kiezen. maar als meer dan twee keuzes aanmaak, blijven er maar twee staan en verdwijnt de rest. Hoe kan ik meerdere opties toevoegen?

  • Het hoort volgens mij ook gewoon probleemloos te werken met meerdere opties. Je zou het kunnen navragen bij de maker van de plugin of dit momenteel een bug is in de plugin en of het opgelost kan worden.

 40. Hoi Maikel,

  Thanks voor het filmpje. Heel duidelijk. Waar ik zelf naar opzoek ben is het aanpassen van de kop ‘Factuurgegevens’ hier zou ik graag ‘Afleveradres’ hebben. Wij hebben een bezorgdienst dus als iemand leest factuuradres kan dat voor verwarring zorgen. Weet jij of dat mogelijk is?

  Groetjes

 41. Hi Maikel,

  Fijn deze heldere uitleg, ik heb inmiddels de plugin checkout field editor ingesteld. Maar ik zit nog met de volgende vraag: zodra ik een product aanklik, en hij naar de productpagina gaat, krijg ik vervolgens het blokje waarin je meer en minder aantallen in kunt geven voor dat product. Hij laat nu de aantallen niet zien, omdat er 2 pijltjestoetsen in dat blokje staan, precies voor het aantal. Dit doet hij ook op de winkelmand pagina. Het liefst zou ik de pijltjes toetsen helemaal uitschakelen, maar ik kan nergens ontdekken waar. Weet jij hoe ik dit kan oplossen? Hoe deze aantallen in ieder geval zichtbaar zijn, nu zijn ze echt verstopt achter die pijltjes toetsen.

  Dank je wel alvast!

  Gr. Alieke

 42. Hi Maikel,
  Dank voor je duidelijke uitleg. Ik heb een simpele vraag over de kleur van de prijs op de bestelpagina. Deze kan ik nergens aanpassen en is niet duidelijk. Heb ik daar een aparte plugin voor nodig?

  Alvast bedankt
  Lia

 43. Hoi Maikel,

  Fijne uitleg steeds! Ik heb er veel aan!
  Ik kwam bij dit artikel omdat ik graag een veld wil toevoegen aan de afrekenpagina, namelijk een optie waarbij mensen kunnen kiezen voor het wel/niet toevoegen van een persoonlijk geboortekaartje, tegen een bepaalde prijs. Mij leek het handig om de afrekenpagina te kiezen, maar ik weet niet of je daar nog een betaald product kan toevoegen. Kan dit? Anders zal ik het denk ik op een andere manier moeten oplossen?

  Dankjewel!

 44. Hi Maikel,

  Is er een mogelijkheid om na het invullen van het factuuradres door te klikken naar verzendadres en dat er op die pagina dan een vinkje staat die de klant zou kunnen aan klikken, waar op staat factuur adres zelfde als verzend adres? zodat de klanten niet twee keer het zelfde adres hoeven in te vullen?

  Met vriendelijke groet,
  Anne

  • Je kunt instellen dat het factuuradres standaard ook het verzendadres is, tenzij iemand een vinkje zet dat het anders moet zijn. Dit lijkt mij een betere optie. Je kunt dit instellen door naar “WooCommerce -> Instellingen -> Verzendmethoden -> Verzendopties” te gaan. Je kunt dan bij Bestemming van de verzending kiezen voor “Standaard naar klant factuuradres”.

   • Hi Maikel,
    Ik heb het vinkje aangezet “standaard naar klant verzendadres” (stond op factuuradres) maar bij bestellen krijg ik geen mogelijkheid om ander verzendadres op te geven. Ik heb alles uit de winkelmand gehaald en opnieuw besteld maar krijg geen vinkje voor ander verzendadres. Alvast bedankt

    • Standaard zou het er dan horen te staan. Wanneer dit niet het geval is, zullen er ook andere aanpassingen gedaan zijn om dit onzichtbaar te maken. Ik kan je helaas niet zonder het zelf te zien vertellen hoe en wat, aangezien ik niet weet wat er gewijzigd is.

 45. Het zal met cookies onthouden worden in de browser, dus je zal de cookies hiervoor moeten uitschakelen. Ik heb dit nog nooit hoeven te doen, dus ik kan je niet vertellen waar. Is voor mij net zoveel uitzoekwerk.

 46. Goedemorgen!
  Fijne uitleg. Dank!
  Nog een vraag: Op het moment dat mensen terugkomen voor een tweede bestelling blijven alle gegevens van de eerste bestelling ingevuld staan. Hoe kan ik er voor zorgen dat na afrekenen al die velden gewist worden?
  Grt, Marco

 47. Bij mijn woo commerce heb ik onder het formulier met gegevens een automatisch hokje aangevinkt staan met de tekst: Subscribe to our newsletter ik kan nergens vinden waar ik dit weg kan halen. Ik heb namelijk onderin de pagina al de checkboxen staan die ik nodig heb in samenwerking met emailresponder.

 48. Goedemiddag, hoe kan ik het vinkje ‘verzenden naar een ander adres?’ uitzetten? Deze staat nu automatisch aangevinkt waardoor de checkout pagina onnodig lang is.
  Groetjes

  • Bij WooCommerce -> Instellingen -> Verzendmethoden -> Verzendopties kun je bij “Bestemming van de verzending” kiezen voor “Standaard naar klant factuuradres”. Het zal dan niet meer automatisch aangevinkt zijn.

   Let op. Het kan zijn dat de pagina voor jou in de cache staat. Haal alle items uit je winkelmand, voeg iets opnieuw toe en bekijk het dan nog een keer om te controleren of de aanpassing werkt.

 49. Hallo,

  Ik kom er maar niet achter waarom mijn velden in woocommerce op de afreken pagina maar ook bij de custom options zwart blijven, ik kan er op klikken en typen maar is niet echt zichtbaar zeg maar.
  Hoop dat je mij kan helpen.

  Gr Mandy

 50. Hallo Maikel,
  Weet niet goed of ik mijn vraag bij dit topic kan plaatsen. Ik kan helaas geen artikel over vinden. Bij het testen van mijn woocommerce afrekenformulier vul ik een straatnaam in Amsterdam in, met plaatsnaam Amsterdam uiteraard. Dan selecteer ik bij Land België (wat natuurlijk fout is), en plaats ik de bestelling. Vervolgens wordt dit niet als fout gezien en gaat het formulier gewoon door naar de betaling…

  Het gekke is dat dit bij sommige landen wel en bij andere landen niet gebeurd (i.c.m. Amsterdam). Wellicht heb je een idee hoe ik dit kan oplossen? Dank!

  • Ik denk dat je een andere plugin gebruikt dan die in dit artikel beschreven wordt, daar er alleen een betaalde versie van is. Ik weet niet of de andere plugin het kan of dat het alleen in de pro versie zit.

 51. Hallo Maikel,
  Op mijn website heb ik meerdere betaalmethoden. Op dit moment is de methode ‘Overboeking’ automatisch aangevinkt. Ik wil graag dat iDeal al automatisch aangevinkt is. Hoe verander ik dit?

  Bij voorbaat dank,

  • De bovenste optie staat standaard aangevinkt. Je zal iDEAL dus bovenaan moeten zetten. Wanneer iDEAL al bovenaan staat en er staat iets anders aangevinkt, dan komt dit omdat je deze optie zelf als laatste gekozen hebt tijdens een bestelling en het onthouden is.

 52. Goedemorgen,

  Enig idee hoe je een berekend/samengesteld veld kunt maken. Stel: je hebt drie velden: straat, huisnummer, huisnummertoevoeging. Die worden alle drie ingevuld en vervolgens wil je daar een samengesteld veld van maken, ook in het afrekenscherm. In Excel of een database zou de formule zijn: ‘Straat’&” “&Huisnummer&” “&Huisnummertoevoeging

  • Nee, hier kan ik je helaas momenteel niet bij helpen. Vroeger ging dit eenvoudiger, maar tegenwoordig wordt alles los getoond en heb ik dit nog niet hoeven uit te zoeken. Je zou een mailtje naar de makers van de plugin kunnen sturen om erachter te komen.

 53. Hoi,
  Ik vraag me af of het ook mogelijk is om door middel van CSS velden netjes uit te lijnen op de check-out pagina. Ik werk met het thema The7 en krijg het maar niet gedaan. Plugin al gebruikt om velden aan te passen maar ook dat doet niets. Enige tips zijn welkom 🙂 Bedankt voor het meedenken. Mvg Aletta

 54. Hoi!

  Weet je of het mogelijk is om, aan een bepaald product, nog een invulveld toe te voegen op de checkout pagina?

  Ik hoor het graag!

  • Nee, je kunt niet specifiek instellen dat er iets per product getoond moet worden. Is er een reden dat je het op de afrekenpagina wilt? Op de productpagina zelf zijn er wel manieren om een extra veld te creëren.

 55. Hi Maikel,

  Waar ik tegenaan loop is dat er een stomme tussenpagina komt als mensen een product toevoegen aan winkelmand. Ze blijven dan op de pagina (zelfde URL) maar er verschijnt alleen een tekst bovenin “Product X is toegevoegd aan Winkelmand” + button Winkelmand bekijken

  Dat valt niet echt op en mensen lopen hier vaak vast (omdat ze denken dat het fout gaat). Hoe kan ik deze pagina bewerken tot iets beters? Kan ik er niet handmatig een eigen pagina tussenzetten of ze desnoods meteen naar winkelmatjes sturen? (ze kopen toch altijd maar 1 product)

  Check een van mijn producten als voorbeeld: https://www.blogkracht.nl/product/google-in-een-dag/

  Thanks en keep up the good work!

  Bastiaan

  • Ja, het is mogelijk om de mensen direct door te sturen naar de winkelmand pagina. Je doet dit door naar WooCommerce -> Instellingen -> Producten te gaan en een vinkje te zetten bij “Na succesvolle toevoeging gelijk doorsturen naar de winkelmandpagina”.

 56. Beste Maikel,

  Ik heb een custom field gemaakt voor een referentienummer en een bestelnotitie. Is het mogelijk deze ook op te nemen in bv de factuur/pakbon/bestelbevestiging?

  • In de bestelbevestiging wordt dit volgens mij standaard automatisch opgenomen ook en anders zal er zeker een mogelijkheid zijn. Voor je factuur en pakbon weet ik het niet zeker, het hangt er vanaf hoe de plugins samenwerken.

 57. Hoi, ik heb iets raars, misschien weet je de oplossing. Als je een product bestelt, en komt dan op de winkelmandpagina, dan staat het aantal op 2. dit krijg ik niet meer veranderd. En ook het verwijderen van de hele bestelling lukt niet. Heb je enig idee waar deze fout zit en hoe ik het kan herstellen?

  Groetjes, Nicolette

 58. Hoi hoi,

  Bedankt voor je heldere uitleg. Het is me gelukt, alleen lukt het nog steeds niet om de tekst “view cart” in het Nederlands te krijgen.
  Weet jij hoe ik dit eenvoudig kan aanpassen zonder in html te sleutelen?

 59. Beste Maikel,

  Kun je met de plugin Checkout Field Editor alleen velden aanpassen of ook buttons. Ik kan met geen mogelijkheid de tekst van de button “continue to payment” veranderen. Ook niet met de plugin “Woocommerce Customizer”. Voordat ik de plugin ga kopen wil ik het graag zeker weten. Mijn webshop staat nog offline. Ik hoop dat je kunt helpen.

  Mvg, Anneke

  • Nee, dit heeft geen invloed op de buttons. De tekst van de buttons kun je vertalen via het thema als deze de plugin overschrijft, wat vermoedelijk het geval is omdat je het over een Engelse tekst hebt.

 60. Hi Maikel, lijkt mij een prima plugin voor ook een prima prijs. Echter heb ik een andere uitdaging 🙂 Wellicht dat jij het antwoord weet? En of deze plugin dit kan ondervangen.

  Voor een nieuw project http://www.ballondeal.nl proberen wij ballondecoratie via een webshop te verkopen. Nu willen wij ons beperken tot bepaalde postcodes. Nu heb ik verschillende zones aangemaakt en reeksen toegevoegd met alleen cijfers.

  Nu kunnen klanten niet de verzendkosten berekenen als zij hun volledige postcode invullen. Is dit probleem te tackelen met deze plugin? Gr. Wouter

 61. Hi! Super uitleg! Heb nog wel een vraagje, waar kan ik de standaard tekst ‘Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden’ aanpassen? Zou deze tekst iets meer willen uitbreiden?
  En hoe kan ik hier nog een extra optie toevoegen voor het inschrijven van de nieuwsbrief?

 62. Ik zoek eigenlijk de mogelijkheid om in het rekenveld het woord belasting te veranderen naar btw 21%. Is dit ook mogelijk?

  • Ja, dit is mogelijk. Je moet hiervoor naar “WooCommerce -> Instellingen -> Belasting -> Standaardtarieven” en dan kun je bij “Belastingnaam” de naam aanpassen naar btw 21%.

 63. Goedenavond,
  Waar vind ik de afrekenpagina? ik heb hem eerst gevonden en aangepast, maar nu zie ik dat de velden weer wél verplicht zijn.

  • De exacte url hangt van je website af, dit kun je namelijk aanpassen. Je kunt er echter altijd komen door het proces door te lopen waar een klant ook doorheen moet. Een product in het winkelmandje doen en vervolgens naar de afrekenpagina.

   • Hallo,

    Ik ben bezig met het instellen. Maar als ik een product in het winkelmandje leg, Dan kom ik op een lege pagina terecht en kan ik mijn winkelwagentje helemaal niet bekijken.Hoe kan ik dit oplossen?

    Alvast bedankt,
    Inge

 64. Beste Maikel,

  Super bedankt alvast voor de duidelijke uitleg!
  Ik wil op mijn afrekenpagina de vraag ‘hoe heeft u ons gevonden?’ toevoegen met voorgeselecteerde antwoorden. Kun jij mij uitleggen hoe ik dat doe? Ik heb een WordPress site met Woocommerce.

  Alvast bedankt voor het meedenken.

  Groet,
  Saskia Looij

  • Ik zou dit eerlijk gezegd niet vragen wanneer iemand wilt afrekenen. Iemand uit het afrekenproces halen met een extra vraag zal niet conversieverhogend zijn.

   Mocht je het toch nog willen, dan zou je bij type moeten kiezen voor een
   multi-keuzeveld en bij label kun je dan de vraag stellen.

 65. Heey, allereerst: bedankt voor alle duidelijke info en uitleg die je steeds geeft, super! Ik heb een vraag: ik heb woocommerce/ideal in de testfase. Als ik een virtuele download bestel gaat alles goed. Na de betaling (zit ik nog steeds in de afrekenen pagina trouwens) ziet alles er ook prima uit; ik kan het product downloaden, alle adres en andere gegevens staan erop. Alleen er staat ook een knop ‘opnieuw afrekenen’ bij. Dat vind ik erg verwarrend voor toekomstige klanten. Als je die indrukt ga je inderdaad weer naar de winkelmand, ligt het product er nog/weer in en lijkt het dus alsof de bestelling niet goed is gegaan. Weet je hoe ik die knop weg kan krijgen?

 66. Hey, hele duidelijke video. Ik zie dat jij aan de rechterkant van de afrekenpagina de ‘Jouw bestelling’ hebt staan. Bij mij staat het eronder. Kun je aangeven hoe dat kan worden aangepast?

 67. Hallo,

  Omdat het mij niet lukte om de velden aan te passen heb ik de plugin aangeschaft en ook deze kan de placeholders niet aanpassen. Placeholders blijven engelstalig.
  Enig idee?

  Hartelijke groet,

  Sjoerd Banga

 68. Hi! Handig om te weten.
  Kan het kloppen dat je alleen met de betaalde versie velden naast elkaar kan zetten en velden echt definitief kan verwijderen? Ik heb nu een gratis versie van de plugin en daar lijken niet alle opties in te zitten (of ik kan ze niet vinden) 🙂
  Thanks!

 69. Goedemorgen,
  Hoe kan ik de tekst ‘Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden’ boven de knop afrekenen wijzigen?
  Ik vind de tekst nergens terug

 70. Op de afreken pagina staat bij de betaalmogelijkheid “Paypal” achter het Paypal logo de tekst: ” Wat is Paypa?l”. Deze tekst is door woorcommerce gegenereerd. Ik zoek me suf, maar enig idee waar ik die tekst kan verwijderen? (het is geen instelling, helaas voorziet de plugin als hierboven ook niet in).
  Dank
  MvG
  Michgel

  • Wellicht kun je het weghalen met CSS, dat kan ik echter alleen zien als ik de website zie. Een andere optie is in elk geval om de vertaling in WooCommerce aan te passen, want dit zal erin staan als deze tekst door WooCommerce wordt gegenereerd. Je kunt de vertaling aanpassen met behulp van een plugin als Loco Translate.

 71. Goedemorgen, onder welke naam kan ik de plugin om velden aan te passen in WooCommerce terug vinden? Met de zoekterm “woocommerce velden aanpassen” wordt ‘ie niet gevonden…

  Martine

Geef een reactie