Wat is een slider in WordPress?

Een slider is iets wat je erg regelmatig tegenkomt in WordPress-websites. Met een slider kun je op een WordPress-pagina een slideshow creëren waardoor bepaalde dingen net even wat extra opvallen. Zo kun je een diavoorstelling maken van bijvoorbeeld verschillende afbeeldingen.

Heb je een artikel geschreven waarvan je wilt dat hij goed opvalt? Dan kun je daarvoor eventueel ook een slider gebruiken. Dergelijke sliders tref je vooral op bedrijvenwebsites en portfoliowebsites.

Aan sliders hoef je zelf overigens niet veel te doen. Zodra je eenmaal de artikelen of foto’s hebt geselecteerd die je erin wilt hebben, kun je zelf aangeven of de verchillende slides in de slider ook moeten bewegen. Je kunt daarvoor een bepaalde tijd neerzetten of ervoor kiezen om mensen zelf te laten klikken zodra ze naar een volgende of vorige slide willen.

WordPress Slider

Wat je tegenwoordig ook vaak ziet bij sliders, is dat er de mogelijkheid is om tekst en buttons over de foto heen te laten bewegen. Op deze manier kun je een verhaal vertellen met je slides en bezoekers van je website direct doorverwijzen naar bijvoorbeeld een artikel, offertepagina, product in je webshop of iets anders waar je bezoekers graag heen wilt sturen.

Hier moet je op letten bij een slider

Sommige WordPress-thema’s beschikken automatisch al over een functie van de slider, bij andere thema’s heb je plugins nodig om een diavoorstelling te kunnen maken. Het is wel belangrijk om op een aantal punten te letten als je wilt dat de slider geen problemen oplevert voor jouw website.

Ten eerste moet hij responsive zijn, anders wordt hij op telefoons en tablets niet goed weergegeven. Ten tweede is het van groot belang dat je in de gaten houdt of de slider jouw website niet langzaam maakt. Gezien sliders gebruikmaken van JavaScript en er fotobestanden worden ingeladen, gebeurt het nog weleens dat de snelheid van de website daardoor flink afneemt.

Probeer hier dus zeker op te letten bij het maken van een slider. Mocht je nog op zoek zijn naar een plugin om een slider te maken, dan kan ik je de zeer uitgebreide plugin Slider Revolution aanraden.