Yoast Comment Hacks plugin

Wanneer je aan Yoast denkt, dan denk je aan de plugin Yoast SEO. Wist je ook van het bestaan van de plugin Yoast Comment Hacks af?

Het is een plugin waarmee je reacties eenvoudiger kunt beheren door gebruik te maken van een aantal simpele hacks.

Ik gebruik de plugin zelf ook op Webtalis en laat je in dit artikel graag zien wat je allemaal met behulp van deze plugin kunt doen.

Wat kun je met de Yoast Comment Hacks plugin?

Yoast Comment Hacks
Met de Yoast Comment Hacks plugin krijg je de volgende mogelijkheden:

  • Je kunt bepalen wat de minimale lengte is van een reactie.
  • E-mail links om reageerders te mailen.
  • Eerste reacties doorsturen naar een specifieke pagina.
  • Je kunt instellen dat de reactie en moderatie e-mails simpeler zijn.
  • Invulveld om de bovenliggende reactie aan te passen.
  • Per artikel instellen wie reactie notificaties ontvangt.

Zodra je de plugin hebt geactiveerd op je website kun je naar “Instellingen -> Reactie hacks” gaan om bij de instellingen van deze plugin te komen.

Minimale reactie lengte bepalen

De pagina waar je op uitkomt als je naar “Instellingen -> Reactie hacks” gaat is meteen de pagina waar je de minimale reactie lengte kunt bepalen voor je WordPress website.

Minimale reactie lengte bepalen in WordPress

Bij “Minimale lengte” kun je het aantal tekens weergeven dat een reactie minimaal moet hebben. Wordt deze lengte niet gehaald, dan wordt er een foutmelding weergegeven. Je kunt de foutmelding zelf bepalen en invullen.

E-mail link om reageerders te mailen

Wil je een e-mail sturen naar iemand die een reactie heeft achtergelaten? De Yoast Comment Hacks plugin zorgt ervoor dat je op de reactie pagina een e-mail knop hebt om een e-mail te sturen.

WordPress e-mail link

Naast bovenstaande knop krijg je als je ingelogd bent en een artikel bekijkt ook een e-mail knop in de admin bar. Met deze knop kun je een e-mail sturen naar alle mensen die een reactie hebben geplaatst op het artikel.

Bij het tabblad “Email links” kun je een standaard mail opstellen die je kunt gebruiken als je een e-mail wilt sturen.

e-mail links inschakelen in de Yoast Comment Hacks plugin

Uiteraard heb je op het moment van verzenden nog de mogelijkheid om de e-mail aan te passen.

Eerste reacties doorsturen naar een specifieke pagina

Wanneer een bezoeker voor de allereerste keer een reactie plaatst, dan heb je dankzij deze plugin de mogelijkheid om de bezoeker naar een andere pagina door te sturen.

In onderstaande video kun je bekijken hoe je dit kunt doen.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Het is zoals je ziet heel simpel. Je gaat naar het tabblad “Reactie doorsturen” en selecteert vervolgens bij “Redirect naar” de pagina  waar de bezoeker op terecht moet komen.

Reactie doorsturen in WordPress

Meer werk is het niet, behalve dan dat je natuurlijk van te voren eerst de pagina moet maken. Wil je meer informatie over dit onderwerp of wil je ideeën op doen wat je allemaal op de bedankpagina kunt plaatsen? Bekijk dan ook het artikel “Hoe je de eerste reactie van een lezer kunt doorsturen naar een bedankpagina“.

Simpele reactie en moderatie e-mails

De standaard e-mails die je van WordPress ontvangt als er een reactie is achtergelaten op je website staan nogal vol met overbodige dingen. Wanneer je op het tabblad “Simpele Emails” een vinkje zet bij “Schone reactie e-mails”, dan zal dit veranderen.

WordPress simpele e-mails

Het enige wat je nu nog in de mails te zien krijgt is de naam van het artikel waar de reactie geplaatst is, de auteur, URL, reactie en de moderatiemogelijkheden.

Invulveld om de bovenliggende reactie aan te passen

Dit is geen instelling, maar een mogelijkheid die je er standaard bij krijgt. Wanneer je een reactie bewerkt is er een invulveld bijgekomen om de bovenliggende reactie aan te passen.

WordPress bovenliggende reactie aanpassen

Op deze manier kun je reacties corrigeren die onder een verkeerde reactie staan of die apart staan omdat er vergeten is om op “beantwoorden” te klikken.

Om de bovenliggende reactie aan te passen heb je het WordPress ID nodig van de bovenliggende reactie.

Per artikel instellen wie reactie notificaties ontvangt

Tot slot kun je ook nog per artikel selecteren wie er een e-mail notificatie ontvangt wanneer er een nieuwe reactie is geplaatst. Om aan te geven wie de e-mails moet ontvangen kun je een bericht bewerken en dan bij de kolom “Reacties” een andere Comment notification recipients instellen.

Reactie notificatie instellen per artikel in WordPress

Kun je nergens op de bewerkpagina de kolom “Reacties” vinden? Kijk dan even naar de scherminstellingen of het wel aangevinkt staat.

Geef een reactie