Top 5 WordPress plugins van de maand maart

WordPress plugins van de maand

Iedere maand maak ik een lijst met 5 WordPress plugins die een handige functionaliteit aan je website kunnen toevoegen.

In de editie van januari koos ik Widget Customizer als nummer 1 en vertelde ik dat het doel van deze plugin was om in WordPress 3.9 te komen. Dit is gelukt, Widget Customizer is in WordPress 3.9 een standaard functionaliteit.

Zo zie je maar weer dat het zeker de moeite waard kan zijn om de nieuwe of minder gebruikte plugins ook een kans te geven indien het wat kan toevoegen aan je website.

Bekijk hieronder welke WordPress plugins het deze maand tot de top 5 hebben geschopt en doe er je voordeel mee.

#5 Duplicate Theme

Duplicate theme

Wil je een theme dupliceren of wil je er een child-theme van maken (zodat je rustig dingen in css kunt aanpassen), dan is de plugin Duplicate Theme een goede plugin voor jou.

Met deze plugin kun je eenvoudig en veilig vanuit het dashboard werken. Je hoeft je dus niet druk te maken om een FTP programma. Het enige wat je hoeft te doen is een thema uitzoeken die je wilt dupliceren, eventueel een vinkje te zetten bij child-theme en een nieuwe naam verzinnen.

Duplicate Theme maken

#4 WP Hide Post

Alle blogberichten die je publiceert komen altijd bovenaan de homepage van je website te staan of op het bloggedeelte wanneer je gebruik maakt van een statische pagina.

Het kan weleens voorkomen dat je een nieuw of bestaand blogbericht niet op de homepage wilt laten weergeven. Denk bijvoorbeeld aan een win actie die verlopen is. Je zou het complete bericht kunnen verwijderen, maar een andere oplossing is om de plugin WP Hide Post te installeren.

Met deze plugin kun je blogberichten verbergen op de homepage. Het is tevens ook mogelijk om blogberichten te verbergen op een categorie, tag, auteur, archief en zoek pagina. Je kunt een bericht verbergen door een van de opties aan te vinken wanneer je een blogbericht bewerkt.

WP Hide Post

#3 Restrict Widgets

Restrict Widgets

De plugin Restrict Widgets is een alles in een oplossing voor het beheren van je widgets in WordPress.

Restrict Widgets geeft je de volledige controle om te bepalen op welke pagina’s iedere widget wordt weergegeven.

Een handige functie in deze plugin is dat je kunt instellen welke gebruikersrollen de widgets kunnen beheren. Wanneer je iemand de mogelijkheid wilt geven om widgets aan te passen hoef je deze dus niet meer direct beheerder te maken.

Restrict widgets opties

#2 Public Post Preview

Public Post PreviewHet komt weleens voor dat je een blogbericht aan iemand wilt laten zien voordat je op het knopje “publiceren” klikt.

Om dit voor elkaar te krijgen zou je normaliter een nieuwe gebruiker moeten aanmaken, maar dankzij de plugin Public Post Preview is dit niet meer nodig.

Public Post Preview geeft je de mogelijkheid om een unieke link te genereren waarmee een artikel vooraf bekeken kan worden zonder te hoeven inloggen. De gegenereerde link verloopt na 48 uur. Indien nodig is het mogelijk om daarna weer een nieuwe link te genereren.

#1 Stream

Stream

Als er iets niet meer goed functioneert op een website is er vaak iets aangepast. Het komt echter vaak voor dat je bent vergeten wat er is aangepast of dat iemand anders iets heeft aangepast wat niet had gemogen.

Stream is een handige plugin die precies bijhoudt wat er allemaal op je website aangepast wordt en ook wie de aanpassing heeft uitgevoerd. Dit kan je een hoop tijd schelen om iets op te lossen en het geeft je tevens ook een hoop extra informatie.

Met stream kun je onder andere zien wie er recent is ingelogd, wie updates heeft uitgevoerd, het menu heeft aangepast, content heeft gemaakt of verwijderd, de widgets heeft aangepast, en nog veel meer.

Stream Overzicht

De plugin Stream is dus zeker een aanrader wanneer je de activiteiten op je website wilt bijhouden.

Benieuwd naar meer plugins? Bekijk de voorgaande edities

Ben je benieuwd wat voor plugins er nog meer de moeite waard zijn? Bekijk dan de voorgaande edities van de top 5 WordPress plugins van de maand.

Er staan allerlei unieke plugins tussen die wellicht ook voor jouw WordPress website handig zijn:

Heb jij een of meerdere plugins uit bovenstaande top 5 geïnstalleerd? Laat het gerust hieronder in de reacties weten.

4 reacties

    1. Eerlijk gezegd ben ik sowieso al geen fan van dit soort dingen en zal ik hier zelf nooit gebruik van maken. Ik heb wel even het een en ander gelezen over de plugin en de tool om je een reactie te geven.

      Als ik het zo bekijk is de enige functie van de plugin dat het automatisch links plaatst op een pagina waar je de shortcode plaatst. Het goedkeuren van websites voor links e.d. gaat volgens mij via de website zelf (correct me if i’m wrong).

      Omdat het meeste op de website moet gebeuren heeft de plugin in mijn ogen weinig waarde, een link plaatsen is tenslotte niet moeilijk en ook geen veel werk. Voor het gemak kan het voor gebruikers van de tool wel handig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *