Mijnhost logo
HET BESTE
Super snelle hosting
7 dagen per week support
HET SLECHTSTE
Support enkel per e-mail
Prijs hoger na eerste looptijd

Vanaf 1,99 per maand

Mijn.Host Review 2024: Ervaring en Snelheidstest

Overweeg je Mijn.Host als hostingprovider voor je site? Na deze review weet je of het een goede keuze is

Ben je op zoek naar de perfecte hostingprovider voor jouw website, webshop of online leeromgeving en denk je dat mijn.host hierin de juiste keuze kan zijn? Je zou hier zomaar gelijk in kunnen hebben, maar voordat je een definitieve keuze maakt raad ik je aan om dit artikel eerst goed te lezen. Je leert dan alles over mijn.host en kunt dan het best een beslissing nemen.

Hoe dan ook is mijn.host prijstechnisch zeer interessant, want er zijn al hostingpakketten vanaf €1,99 per maand als je op zoek bent naar budget hosting. Heb je echter meer te besteden, dan kun je ontzettend krachtige servers afnemen bij mijn.host. Qua specificaties krijg je meer voor minder geld als je het vergelijkt met andere hostingproviders.

In deze uitgebreide mijn.host review zal ik je meenemen langs alle punten die belangrijk zijn als het om hosting gaat. Denk onder andere aan:

 • Performance
 • Klantenservice (support)
 • Mogelijkheden
 • Betrouwbaarheid
 • Snelheid

Ik heb mijn best gedaan in deze review door ook performance testen uit te voeren. Iets wat helaas vaak ontbreekt bij andere reviews en in mijn ogen ontzettend belangrijk is om mee te nemen.

Doordat deze mijn.host review erg uitgebreid is kan ik mij voorstellen dat niet iedereen zin heeft om alles te lezen. Wanneer je geen zin hebt om de volledige review te lezen, kun je na de inhoudsopgave direct een kort overzicht bekijken met scores en de voor- en nadelen van mijn.host.

Inhoudsopgave: Mijn.host review

Mijn.host review door mij persoonlijk

Mijn.host is een onafhankelijke partij, er zit dus geen extern bedrijf achter, met goede duurzame hosting provider uit Nederland. Dit houdt in dat alle servers in een datacenter staan die volledig op hernieuwbare energie draaien.

Met alleen duurzaamheid kom je er echter niet, mijn.host zorgt daarom ook dat hosting als een zonnetje draait. Dit zal je terugzien aan de performance testen verderop de pagina. Wat verder opvalt is dat je bij mijn.host veel meer cores (CPU) en geheugen (RAM) krijgt bij de lagere pakketten dan bij andere providers, dit verklaard dan ook meteen de goede performance.

Mijn.host heeft “normale” hostingpakketten, WordPress hostingpakketten en je kunt natuurlijk ook een VPS of dedicated server afnemen. Het is dan ook geen enkel probleem om een pakket te vinden als je zwaardere software zou willen draaien op je website.

Mijn.host review overzicht in het kort

 • Performance: A
 • Gemiddelde laadtijd: 1.3 seconden
 • Gemiddelde laadtijd geoptimaliseerd: 539ms
 • Gratis domeinnaam: Nee .nl kost €4,99 (goedkoper dan bij andere providers)
 • Gratis SSL: Ja
 • 1-klik WordPress installatie: Ja
 • Gratis verhuisservice: Ja
 • Klantenservice: Ticketsysteem (e-mail) – 7 dagen per week bereikbaar

Met bovenstaande informatie snap je natuurlijk dat mijn.host het in mijn beste WordPress hosting artikel ook erg goed doet.

Mijnhost WordPress hosting
Mijnhost logo

Trustpilot:
4.7/5 (166 reviews)

4.5 sterren

(laatste update 24-03-2024)

 • Klantenservice is 7 dagen per week beschikbaar
 • 100% groene hosting (geverifieerd)
 • Beste prijs/kwaliteit qua serververmogen
 • Hele goedkope .nl domeinnaam (€4,99)
 • Automatische updates voor je WordPress website
 • Dagelijks goede back-ups van je website
 • Gratis SSL (https) en CDN
 • 50% korting op het eerste jaar
 • Hogere prijs voor hosting bij verlenging. (Niet heel erg als je dit weet)
 • klantenservice enkel per e-mail (helaas geen telefoon)

Over mijn.host

Mijn.host is een Nederlandse hostingprovider gevestigd in Amsterdam die sinds 2016 bestaat. Het is een onafhankelijke partij. Wat ik hiermee bedoel is dat er geen extern bedrijf achter zit die meerdere hostingproviders runt onder verschillende namen. Persoonlijk vind ik dit erg prettig bij mijn.host, want dan heb je te maken met een klein team die kwaliteit voorop stelt in plaats van dat de focus enkel en alleen op het zoveel mogelijk geld binnenharken ligt.

Mijn.host heeft als je online reviews bekijkt een goede reputatie en wordt geprezen om zijn snelheid, goede uptime, goede klantenservice en betaalbare prijzen. Wat je verder over mijn.host kunt zeggen is dat het een duurzame hostingprovider is, dit wordt ook wel groene hostingprovider genoemd en geeft aan dat alle servers in de datacenter op hernieuwbare energie draaien. Het is niet dat mijn.host dit alleen zegt, dit is ook geverifieerd door The Green Web Hosting Foundation.

Mijn.host biedt verschillende type hosting aan. Zo heb je normale webhosting waar je lekker je eigen gang kan gaan en verder is er WordPress hosting, reseller hosting en kun je een VPS of dedicated server afnemen. Je kunt dus voor alle soorten hosting terecht bij mijn.host, waardoor je klein kunt beginnen en kunt doorgroeien bij dezelfde hostingpartij.

Mijnhost website

Waarom mijn.host?

Misschien ben je benieuwd waarom je mijn.host zou kunnen overwegen om als hosting provider te gebruiken. Na het lezen van de gehele review zal je erachter komen, maar ik zal je alvast een aantal redenen geven om mijn.host een eerlijke kans te geven.

Mijn.host behoudt alle gegevens in Nederland en dit is tegenwoordig wel zo prettig als we aan privacy denken. Alle servers staan dus in een Nederlandse datacenter en worden in Nederland verwerkt.

Vaak laten hosting providers niet zien hoeveel serververmogen je krijgt bij ieder hostingpakket. Dit is omdat je in veel gevallen helemaal niet zoveel vermogen krijgt. Mijn.host is hier geheel transparant in en ik kan je zeggen dat je hier ook een stuk meer serververmogen (CPU en geheugen) krijgt voor een betere prijs dan bij veel andere hosting providers het geval is.

Een website staat 24/7 online, dus ook in het weekend kun je problemen krijgen. Waar veel hostingprovider, zeker Nederlandse providers, niet in het weekend beschikbaar zijn, is mijn.host wel 7 dagen per week bereikbaar via mail (ticketsysteem). Je kunt dus op alle dagen geholpen worden met problemen. 

Tot zover een korte samenvatting. Lees hieronder vooral door voor meer informatie. We gaan het nu over alle voor- en nadelen hebben van mijn.host.

Voor- en nadelen van mijn.host

Ieder hostingbedrijf heeft voor- en nadelen. Mijn.host is hier natuurlijk ook geen uitzondering op. Wat echter wel is, is dat sommige voordelen de nadelen volledig kunnen overschaduwen, terwijl bepaalde nadelen juist ervoor zorgen dat de voordelen er niet meer toe doen.

Ik kan je daarom altijd aanraden om, voordat je een beslissing neemt of je in zee wil gaan met een hostingbedrijf, altijd de voor- en nadelen voor jezelf op een rijtje zet. In deze mijn.host review heb ik het alvast voor je gedaan.

Wat zijn de voordelen van mijn.host?

Hieronder volgen een aantal voordelen die ervoor zorgen dat mijn.host goed gewaardeerd wordt en een serieuze keuze voor jou kan zijn.

Veel serververmogen voor een kleine prijs: Bij het goedkoopste pakket van mijn.host krijg je al 2 cores en 2GB RAM. Ik kan je vertellen dat dit erg veel is als je het vergelijkt met andere hosting providers. Je zit bij andere hosting providers vaak al op het 3e pakket om hetzelfde te krijgen. Je kunt hierdoor bij mijn.host op het goedkoopste pakket direct al wat zwaardere software draaien zonder in de problemen te komen.

Hostingpakketten voor iedereen: Wil je net starten met een website of ben je op zoek naar een goede hosting provider voor je alsmaar groeiende website? Voor iedereen is bij mijn.host wel een geschikt hostingpakket te vinden. Je kunt al starten met hosting vanaf €1,99 per maand met een kleine (nieuwe) site. Heb je al een grotere website of meer te besteden, dan kun je ook voor het .ultimate pakket gaan voor €9,99 per maand. Ben je hier ook al uitgegroeid, dan kun je voor een VPS of dedicated server gaan.

7 dagen per week klantenservice: Je website staat 7 dagen per week online en er kunnen dus ook 7 dagen per week problemen ontstaan. Het is daarom ontzettend fijn dat mijn.host elke dag van de week klantenservice aanbiedt. Helaas wel tussen vaste tijden, maar het is al veel beter dan menig ander Nederlandse hosting provider.

Snelle servers in Nederland: Mijn.host heeft al haar servers in Amsterdam staan, wat voor Nederlanders natuurlijk de ideale locatie is. Mijn.host biedt verder geen ongelimiteerd aantal websites pakketten aan, omdat het de server zo snel mogelijk wil houden voor iedereen. De nieuwste technieken worden uiteraard ook gebruikt, zo kun je ook gebruikmaken van LiteSpeed caching.

Gratis CDN en SSL (https): Wil je jouw website draaien op een versleutelde verbinding, dan heb je een SSL-certificaat nodig. Bij mijn.host krijg je dit volledig gratis. Verder heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van QUIC.cloud CDN.

Alles staat volledig in Nederland: Wil je dat jouw data in Nederland staat en blijft staan? Bij mijn.host kun je hierop vertrouwen doordat er enkel van een Nederlandse datacenter in Amsterdam gebruikgemaakt wordt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat data van jouw website in andere landen bewaard wordt en je aan extra regels moet voldoen.

Gratis Website Verhuisservice: Wil je jouw website verhuizen naar mijn.host? Mijn.host heeft een gratis website verhuisservice waar je gebruik van kunt maken. Het enige wat je hoeft te doen is even contact opnemen met mijn.host en je wordt verder geholpen. Je complete website en e-mail zal vervolgens voor je het weet overgezet worden naar mijn.host.

100% duurzame hosting: Mijn.host is een duurzame hosting provider. Alle servers draaien volledig op 100% hernieuwbare energie. Wanneer je jouw voetafdruk op de wereld zo klein mogelijk wil houden en wel een website wil hosten, zit je bij mijn.host dus erg goed. Door The Green Web Foundation is geverifieerd dat mijn.host inderdaad op 100% hernieuwbare energie draait. 

Wat zijn de nadelen van mijn.host?

Zoals ik net al zei heeft ieder hostingbedrijf ook nadelen, dus het zal je niet verbazen dat ook mijn.host een aantal minpunten heeft die ik voor je kan opnemen. Dit zijn de nadelen van mijn.host:

Niet telefonisch bereikbaar: De klantenservice is 7 dagen per week beschikbaar en dat is mooi, alleen het is wel jammer dat dit niet telefonisch kan. Wanneer je hosting provider snel via telefoon bereiken voor jou belangrijk is, kan mijn.host hier helaas niet aan voldoen.

Hogere prijs voor hosting bij verlenging: Het eerste jaar krijg je netjes 50% korting op je hostingpakket. Een nadeel is echter dat het jaar 2 dubbel zo duur is. Zolang je hier rekening mee houdt is dit geen probleem, maar het is wel jammer dat de prijs niet hetzelfde blijft.

Performance en Snelheidtest

Bij het maken van een keuze voor een hosting provider speelt de prijs vaak een hele belangrijke rol. Misschien wel een te belangrijke rol, want je kunt geen genoegen nemen met een server met slechte performance.

Snelheid is namelijk een ontzettend belangrijk onderdeel voor de zoekmachine optimalisatie (SEO) van je website en is tevens van groot belang voor de gebruiksvriendelijkheid en conversie van je website. We kunnen dus stellen dat een trage website negatieve consequenties met zich meebrengt en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Reden genoeg dus om in deze mijn.host review ook mijn eigen snelheidstesten mee te nemen, zodat je weet wat de resultaten zijn op gebied van snelheid. Zo krijg je tenminste echt een goed beeld, in plaats van dat je bij sommige reviews alleen leest dat het snel is (waarschijnlijk zonder test gedaan te hebben).

Met wat voor website ik de snelheid test

Ik test de snelheid van hosting providers altijd met het laagste pakket. Dit is omdat de meeste mensen hiermee starten. Hogere pakketten zijn vaak sneller, maar niet altijd. Dit hangt deels van je website af en hoeveel serververmogen je nodig hebt.

Bij mijn.host gebruik ik voor deze snelheidstest het .starter pakket voor €1,99 per maand (na verlenging €3,99)

Om de snelheid van mijn.host te testen heb ik een WordPress website aangemaakt en gevuld met wat standaard content en afbeeldingen, zodat je een goed beeld krijgt hoe een normale website scoort. Het is dezelfde website die ik heb gemaakt in de WordPress website maken handleiding. Ik heb gebruik gemaakt van het volgende:

 • WordPress thema: Astra
 • WordPress demo content / template: Planet earth
 • WordPress plugins (5): Elementor, Elementor Pro, WP Control, WP Forms lite en Yoast SEO. + LiteSpeed cache bij de geoptimaliseerde versie.
 • Mocht je zelf testen willen uitvoeren, het gaat om de website: mijnhostwebtalis.nl

De website zal ik op meerdere manieren testen. In eerste instantie zonder optimalisatie. In tweede instantie met optimalisatie met de mogelijkheden die mijn.host met zich meebrengt, wat in dit geval met de LiteSpeed cache plugin met Redis caching zal zijn.

Mijn.host snelheidstest: De resultaten

Ik test de website als eerste onder enige optimalisatie via GTmetrix. De server die ik heb uitgekozen is Londen (Engeland), aangezien dit het dichtste bij Nederland is.

Ik voer verschillende testen uit. De eerste test is wanneer er helemaal niks is geoptimaliseerd en de andere test is als ik de website optimaliseer volgens het advies dat de hosting provider mijn.host zelf geeft in de documentatie. De optimalisatie is in dit geval met behulp van LiteSpeed cache en Redis gedaan.

Beide variaties van de website zijn 3 keer getest, zodat we een beter gemiddelde krijgen. Het blijven echter altijd momentopnames. Hieronder kun je het resultaat bekijken.

Mijn.host snelheidstest resultaten zonder optimalisatie

mijn.host snelheidstest zonder optimalisatie (caching)

De website wordt zoals je kunt zien volledig geladen in 1.3 seconden zonder optimalisatie. Dit is niet heel geweldig, maar ook niet slecht. We hebben tenslotte 0 optimalisaties uitgevoerd en het gaat om het laagste pakket met het minste serververmogen.

Laten we kijken wat er gebeurd als we de website optimaliseren met behulp van de LiteSpeed cache plugin en Redis caching. Dit is tenslotte hoe je het eigenlijk echt hoort te doen om optimaal de servermogelijkheden te benutten die je krijgt bij je hostingpakket.

Mijn.host snelheidstest met optimalisatie (Redis caching)

Mijn.host snelheidstest met optimalisatie (LiteSpeed cache + Redis caching)

De website wordt nu met behulp van LiteSpeed cache + Redis caching geladen in een tijd van 539 miliseconden. Dit is erg snel en dat voor een hostingpakket van maar €1,99 per maand (€3,99 na verlenging). Sowieso is alles onder de 1 seconde prima, maar mijn.host kan dit dus met gemak overtreffen.

De TTFB van 53ms die je in deze test ziet is ook enorm snel, maar hier heb ik ook nog een aparte test voor die we nu gaan uitvoeren.

Mijn.host Time To First Byte (TTFB)

Aangezien ik weet dat jullie graag meer resultaten willen zien, behandel ik ook de Time To First Byte (TTFB). Dit is geen getal die daadwerkelijk iets zegt over de snelheid, maar het geeft wel aan hoe snel er connectie is tussen de server en de browser.

Hoe belangrijk de TTFB echt is levert regelmatig nogal discussies op. Ik zal mij buiten deze discussie laten en je gewoon de resultaten laten zien, dan kan je zelf bepalen hoe belangrijk het voor jou is.

Wat wel goed is om te weten is dat alles boven de 600ms niet heel best is en verbetering nodig heeft. Tussen de 300 en 500ms is redelijk normaal. Onder de 300ms, maar met name onder de 200ms dan doe je het heel goed.

Hieronder volgen de TTFB resultaten voor mijn.host vanuit verschillende landen.

Time to first byte (TTFB) van mijn.host

Mijn.host scoort met 32.05ms het best in Nederland (daar staat de server ook) en dit is oprecht een extreem goed resultaat. Verder zie je dat ook in Duitsland en Engeland de snelheid erg goed is. Wanneer we naar verdere landen kijken zien we het resultaat dalen, maar dat is ook logisch. Wanneer jij je echter focust op Nederland en omringende landen zit je dus helemaal goed. Voor internationale websites is het sowieso aan te raden om van een CDN gebruik te maken (dit raad ik bij alle hosting providers aan).

Google Core Web Vitals

Ik weet dat jullie ook graag de Google PageSpeed scores willen zien. Ik laat de resultaten enkel van mobiel zien (op desktop is het altijd beter), aangezien de meeste bezoekers op websites tegenwoordig via smartphones komt. De website is hier nog altijd geoptimaliseerd met LiteSpeed + Redis Caching.

Google Core Web Vitals resultaten van mijn.host

De Google PageSpeed resultaten van mijn.host zijn met een totale score van 98 erg goed. De Core Web vitals als de Largest Contentful Paint (LCP) en Cumulative Layout Shift (CLS) kleuren ook netjes groen.

Mijn.host uptime

Websites op een shared hosting account worden over het algemeen trager tijdens piekmomenten. Dit is omdat het vermogen van de server wordt gedeeld met andere websites op dezelfde server. Hierdoor kunnen er weleens processen worden afgebroken als een site teveel vermogen nodig heeft, wat weer voor downtime (dat je website offline is) zorgt.

Verder kunnen er altijd technische problemen voorkomen waardoor jouw website offline gaat en dat willen we natuurlijk niet zien.

Mijn.host heeft een aparte storingspagina waar je ook de geschiedenis van alle storingen kunt bekijken. Dit is transparanter dan ik gewend ben, wat de meeste providers verbergen direct de problemen zodra het is opgelost. Kijk dus gerust eens op de storingspagina om te controleren of er vaak problemen zijn.

Storingspagina uptime van mijn.host

Op dit moment ben ik zelf mijn eigen testwebsite aan het monitoren. Sinds dat de testwebsite online is gegaan (8 maanden terug) is er geen enkele downtime geweest. Dit kunnen we dus erg goed noemen.

Mijnhost uptime van de website

Wat ook goed is om nog te weten, is dat mijn.host een uptime garantie heeft van minimaal 99,9%. De meeste providers geven deze garantie niet of zeggen 99% wat best wat dagen offline zijn is in een jaar.

Mijnhost uptime garantie

In het ergste geval dus 99,9%. Als we dan gaan rekenen houdt dit in dat je maximaal zo’n 9 uur (8 uur, 52 minuten en 48 seconden om precies te zijn) per jaar offline kan zijn. Het streven is echter 100%, dus dan zou je geen downtime horen te ervaren.

Mijn.host hostingpakketten

Mijn.host heeft verschillende hostingpakketten en voor iedereen is er wel een geschikt pakket te vinden. Wanneer je naar de verschillende pakketten kijkt heb je de keuze tussen Webhosting, WordPress, reseller hosting, VPS, dedicated server of e-mail hosting (als je geen website nodig hebt).

Wanneer je net begint met je website en op je budget wilt letten, dan kun je het goedkoopste pakket afnemen voor slechts €1,99 per maand. Veel goedkoper zal je het niet kunnen vinden. Wanneer je al verder bent en een groter pakket nodig hebt is dat uiteraard ook geen enkel probleem en heeft mijn.host alsnog hele concurrerende prijzen.

Webhosting bij mijn.host

Webhosting pakketten van mijn.host

De webhosting en WordPress hosting pakketten zijn het goedkoopst. Er zijn bij mijn.host webhosting 4 verschillende varianten. Zo heb je de pakketten .starter, .basic, .advance en .ultimate. Al deze pakketten draaien op LiteSpeed en hebben de beschikking over Redis caching. Wanneer we naar de verschillen kijken zie je dat de grootste verschillen in het serververmogen, opslagruimte en het aantal websites dat je kunt draaien op ieder pakket zit.

Met andere woorden, bij het .starter pakket krijg je minder RAM en CPU toegewezen dan bij het .basic pakket en bij .basic weer minder dan bij het .advance pakket. Je snapt het idee wel. Het serververmogen kan effect hebben op de snelheid van je website. Heb je bijvoorbeeld een webshop of ontzettend veel bezoekers? Het kan dan zijn dat de kleinste pakketten het niet meer aankunnen en je website trager maken. Je kunt dan beter kijken naar een pakket vanaf .advanced, zodat je website snel blijft.

Qua opslag zie je ook nog verschil, maar ik denk niet dat je snel in de problemen komt. Het zal voor het overgrote deel van de websites voldoende opslagruimte zijn en anders kun je natuurlijk altijd upgraden naar een hoger pakket.

WordPress hosting bij mijn.host

WordPress hosting pakketten van mijn.host

Er zijn 3 verschillende WordPress hosting pakketten bij mijn.host. Je hebt de pakketten .wp start, .wp basic en .wp expert. Het hostingpakket .wp start kun je gebruiken als je net begint, het .wp basic pakket kan als je al wat meer bezoekers krijgt of meerdere websites wil hosten en .wp expert kun je gebruiken als je nog meer websites wil hosten of meerdere websites zwaar zijn. 

Op Webtalis hebben we het graag over WordPress. Wanneer ik naar de WordPress hosting pakketten van mijn.host kijk, kijk zie ik helaas niet direct wat hier anders aan is op WordPress-gebied dan bij de normale webhosting pakketten. Dus of mijn.host geeft hier geen enkele uitleg over of het is een kwestie van marketing (dit zie je bij veel providers). Verwacht dus niks extra’s bij deze pakketten dan bij de normale webhosting pakketten.

Desalniettemin is dit niet direct negatief, want de webhosting pakketten zijn uitstekend en je kunt er alles mee wat WordPress betreft. Zeker ook omdat alles op LiteSpeed draait en je redis caching kunt gebruiken (mijn persoonlijk favoriete combinatie). Wat wel opvalt is dat er gewerkt wordt met een ander hoeveelheid serververmogen, dus wat dat betreft is er wel degelijk iets anders aan de WordPress hosting pakketten.

Reseller hosting bij mijn.host

Mijnhost reseller hosting

Reseller hosting kun je bij mijn.host afnemen wanneer je hosting aan jouw klanten wil verkopen. Dit kan volledig white-label, zodat je klanten geen enkel idee hebben dat mijn.host hierachter zit.

Er zijn 3 verschillende pakketten en het grootste verschil zit in het maximale aantal gebruikers dat je op je reseller hosting pakket kwijt kunt. Bij .business kun je 10 gebruikers kwijt, bij .professional 50 gebruikers en bij .enterprise kun je maximaal 100 gebruikers aanmaken.

We weten ondertussen door de vorige pakketten waar mijn.host op draait, dit is bij reseller hosting niet anders. Ik zal dus niet weer alles gaan herhalen. Wat wel goed is om te weten, is dat je per gebruiker 2 cores CPU en 2gb RAM serververmogen kunt toewijzen. Mocht je specifieke wensen hebben kun je altijd mijn.host benaderen om te kijken wat er aangepast kan worden. Zo kan ik mij voorstellen dat je klanten krijgt die meer serververmogen nodig zullen hebben. Wanneer je uit je reseller hosting pakket groeit kun je sowieso altijd overstappen naar VPS hosting.

VPS hosting bij mijn.host

VPS hosting kun je bij mijn.host op twee verschillende manieren afnemen. Je kunt voor managed en unmaged hosting gaan. De benaming zegt het eigenlijk al. Bij managed VPS hosting regelt mijn.host alle technische zaken voor je, dus je hoeft nooit zelf de technische gek uit te hangen.

Bij unmanaged VPS hosting zal je daarentegen helemaal zelf alles moeten regelen. Mijn.host regelt enkel de hardware, je regelt verder zelf wat er op je VPS draait en zal ook zelf de software moeten onderhouden. Technische kennis is echt vereist.

Laten we de verschillende mogelijkheden bekijken. We starten met unmanaged vps hosting.

Unmanaged vps hosting bij mijn.host

Je hebt zoals je ziet veel mogelijkheden van klein (1 Core + 2 GB RAM) tot uitermate groot (32 Cores + 120 GB RAM). Wanneer ik dit vergelijk met andere hosting providers heb je bij mijn.host direct heel veel mogelijkheden zonder dat je extra contact hoeft op te nemen om dit geregeld te krijgen. De prijzen zijn ook voor VPSen erg scherp.

Aangezien het unmanaged is kun je ook zelf nog bepalen wat voor besturingssysteem je geïnstalleerd wil hebben staan. Wanneer je op ‘configureer’ klikt krijg je de volgende opties te zien.

VPS configureren bij mijnhost

Bepaal voor jezelf waarop je wil werken. Heb je echt geen flauw idee? Dan zal unmanaged hosting niet geschikt zijn voor jou. Je kunt dan beter naar de managed hosting pakketten kijken.

Managed VPS hosting mijnhost

Zoals je ziet start een managed VPS pas vanaf 4 Cores CPU en 15GB RAM. De reden zal zijn dat je anders nog prima op een normaal hostingpakket van mijn.host kunt draaien en dat het vanaf hier prijstechnisch voor iedereen pas interessant wordt.

Qua configuratie heb je hier niet zoveel keuze als bij een unmanaged VPS en dat is helemaal niet erg want je hoeft toch niks technisch te doen. De enige die je hoeft te maken is met welk control panel je wil werken (DirectAdmin of Plesk). Beide zijn goede opties, het is maar net wat je voorkeur heeft als je het al kent en anders maakt het helemaal niet uit.

Dedicated server hosting bij mijn.host

Wanneer je een VPS ontgroeit bent of met een specifieke reden een eigen server wil hebben, dan bewandel je ongetwijfeld de goede weg en kun je voor een dedicated server bij mijn.host gaan. Het mooie aan mijn.host is dat er gezegd wordt dat je dedicated server al in 3 minuten opgeleverd en klaar voor gebruik is. Veel andere hosting providers hebben hier minimaal een dag of langer voor nodig.

Dedicated server hosting mijnhost

Bij mijn.host kun je een dedicated server nemen met als locatie Nederland of Frankrijk. Verder heb je ook de keuze tussen allerlei verschillende processors, heb je invloed op de hoeveelheid GB RAM, opslagruimte en type disk (SSD, NVMe of HDD).

E-mail hosting

Dit is een beetje de vreemde eend in de bijt. Met E-mail hosting bij mijn.host kun je enkel en alleen een professionele e-mailadres hosten met je eigen domeinnaam. In mijn geval zou dit bijvoorbeeld info@webtalis.nl kunnen zijn. Een website hosten met dit pakket is dus niet mogelijk.

E-mail hosting pakketten van mijn.host

Er zijn drie verschillende pakketten beschikbaar. Zo heb je e-mail hosting .personal voor 2 mailboxen en 2GB ruimte, .business met 10 mailboxen en 10 GB ruimte en .enterprise met 50 mailboxen en 50 GB ruimte.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar andere e-mail hosting providers, bekijk dan ook het artikel ‘beste e-mail hosting vergelijken‘.

Meer informatie over hosting bij mijn.host

Iedere hosting provider doet dingen anders en heeft andere mogelijkheden. Hieronder vertel ik je daarom graag nog wat extra informatie over mijn.host, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Mijn.host geeft 50% voordeel op het 1e jaar

Wat goed is om te weten is dat je bij mijn.host altijd 50% korting krijgt op het 1e jaar bij de normale en WordPress hostingpakketten. Bij een VPS krijg je de eerste 3 maanden korting.

Korting om je binnen te halen is bij veel hostingbedrijven van toepassing. Hoewel het bij mijn.host ook het dubbele wordt bij verlenging, gaat de prijs gelukkig niet keer 3 of 4 wat bij andere hosting providers soms wel het geval is.

LiteSpeed en Redis Caching

LiteSpeed servers met Redis caching komen gemiddeld gezien bij mijn testen bij verschillende hosting providers bovenaan te staan. Het is van mijn.host dus een ijzersterke optie om alle pakketten hierop te laten draaien. Wanneer je een WordPress website hebt kun je ook van de WordPress litespeed cache plugin gebruikmaken. Ik gebruik dit zelf ook voor deze website en ik kreeg hiermee betere resultaten dan bijvoorbeeld met WP Rocket.

DirectAdmin

Mijn.host maakt gebruik van DirectAdmin als control panel, zodat jij alles zo eenvoudig mogelijk kan instellen en configureren. Denk aan het toevoegen van extra domeinnamen aan je hostingpakket, e-mailadressen aanmaken, WordPress of andere software installeren, een andere PHP-versie selecteren en het maken en beheren van je back-ups.

Simpel gezegd is het dus de beheerdersomgeving voor alles wat met je website te maken heeft.

Softaculous auto installer

In DirectAdmin krijg je toegang tot de Softaculous auto installer. Je kunt dankzij deze tool 400+ tools eenvoudig op je website installeren. Denk aan WordPress, Drupal en andere software.

Technische zaken vanuit mijn.host beheren

Bovenstaande opties zijn top en zie je eigenlijk wel bij alle hosting providers. Wat uniek is bij mijn.host is dat je vanuit je mijn.host account ook al heel veel mogelijkheden hebt.

Mijnhost controlepaneel

Zo kun je zonder DirectAdmin in te gaan WordPress installeren, php-versies wijzigen, e-mailadressen toevoegen en nog heel veel meer.

De gratis verhuisservice van mijn.host

Het is zonde dat mijn.host weinig laat merken van het bestaan van de verhuisservice. Het bestaat echter wel degelijk! Ben je ontevreden over je huidige hosting provider en wil je graag overstappen naar mijn.host? Je hoeft zelf de technische handelingen niet te verrichten, mijn.host kan dit voor jou doen als je contact opneemt.

Bij de verhuisservice wordt het volgende voor je overgezet:

 • Websitebestanden
 • Databases
 • E-mailadressen inclusief inhoud (in de meeste gevallen)
 • Domeinnaam

Zie ook de pagina mijn.host verhuisservice.

Malware en virus scanner

Met behulp van de Imunify360 tool wordt jouw website gescand op malware en virussen. Zodra er iets gedetecteerd wordt kun je direct actie ondernemen en het oplossen, zodat jouw website niet veel schade oploopt.

Hoe werkt mijn.host?

Wanneer je al zover in het artikel bent aangekomen, ben je wellicht benieuwd hoe je hosting en een domeinnaam kunt afnemen en hoe de omgeving van mijn.host er precies uitziet.

Kies als eerste een hostingpakket bij mijn.host uit. Wanneer je dit gedaan hebt kun je naar de volgende stap.

Domeinnaam kiezen of aangeven bij mijn.host

Je kunt hier een nieuwe domeinnaam registreren, een extern domeinnaam aangeven die je al in beheer hebt of je kunt verdergaan zonder domeinnaam.

besteloverzicht bij mijn.host

Je bent nu bij je besteloverzicht aangekomen. Je ziet hier jouw domeinnaam en hostingpakket en krijgt daaronder nog een aantal upsell opties te zien die je zou kunnen afnemen.

Denk aan WHOIS privacybescherming om ervoor te zorgen dat jouw identiteit geheim blijft (behalve voor mijn.host dan natuurlijk), Jetpack Backup, een SSL Certificaat extended voor meer vertrouwen (je krijgt al gratis een standaard SSL certificaat) en een Microsoft Office pakket.

Met name de WHOIS Privacybescherming optie kan interessant zijn, maar voor de rest vind ik het persoonlijk niet nodig. 

Klik op ‘Verder’ om door te gaan naar de afrekenpagina.

Mijn.host afrekenpagina

Dit proces is totaal niet bijzonder. Vul je gegevens in, selecteer de betaalmethode en klik op ‘Bestelling plaatsen’.

Je hebt nu je bestelling doorgevoerd en je account zal gereed worden gezet waarvan je uiteraard ook de inloggegevens van ontvangt. Zodra je hostingpakket klaarstaat krijg je een mail als deze:

hostingpakket bij mijn.host opgeleverd

Je krijgt hier je DirectAdmin inloggegevens en de melding dat alles gereed staat. Je kunt echter ook al heel veel vanuit je mijn.host account instellen. Laten we dus als eerste de hostingomgeving via je mijn.host account bekijken.

hostomgeving van mijn.host

Je kunt hier al direct vanuit mijn.host WordPress installeren, e-mailadressen aanmaken, domeinnamen toevoegen, PHP-versie wijzigen en ook allerlei dingen beheren als FTP-accounts, databases, SSL-certificaten en back-ups. Mijn.host maakt dit dus heel eenvoudig en totaal niet ingewikkeld voor je. Alleen de belangrijkste zaken kun je hier direct doen.

Wanneer je toch nog iets moet doen vanuit je DirectAdmin account, dan kun je hier direct komen via mijn.host of via de inloggegevens die je hebt gekregen. Directadmin ziet er als volgt uit:

DirectAdmin omgeving

Wanneer je hier naar het menu kijkt heb je direct ontzettend veel opties en dit is nog lang niet alles. Mogelijkheden genoeg dus, maar wellicht in het begin even zoeken. Hoe dan ook werkt DirectAdmin verder erg prettig en duidelijk en is alles gewoon in het Nederlands te bekijken. In principe hoef je hier alleen te komen voor de geavanceerde opties, aangezien je de rest eenvoudig via je mijn.host omgeving kunt bereiken.

Mijn.host klantenservice

Het is ontzettend belangrijk om op een klantenservice van een hostingbedrijf te kunnen rekenen. Mijn.host is daarom 7 dagen per week bereikbaar om vragen te beantwoorden. De openingstijden van de klantenservice bij mijn.host zijn:

 • Maandag t/m vrijdag: 09:00 uur – 18:00 uur
 • Zaterdag en zondag: 10:00 uur – 17:00 uur

Het is enkel mogelijk om via het ticketsysteem (e-mail) ondersteuning te krijgen. Je kunt helaas dus niet bellen voor snel antwoord.

De reactiesnelheid nadat je een ticket aanmaakt varieert en is natuurlijk deels afhankelijk van de drukte. Zo kan het zijn dat als je geluk hebt je al in 15 minuten antwoord hebt. Is het echter wat drukker, dan kan het rustig 2 uur duren voordat je reactie krijgt. Soms heb je dus even geduld nodig. Om een ticket aan te maken kun je inloggen op je mijn.host account. Je kunt hier rechtsboven op ‘Support’ klikken en dan op ‘Nieuwe ticket aanmaken’.

Klantenservice ticket aanmaken bij mijn.host

Naast dat je via het ticketsysteem contact kunt opnemen met mijn.host, is er ook een complete knowledge base (kennisbank) beschikbaar om informatie op te zoeken. Er staan meer dan 120 artikelen in, dus de kans bestaat best dat jouw vraag al direct op een goede manier beantwoord wordt. Kijk dus zeker eens in de kennisbank van mijn.host als je met een vraag zit.

Knowledge base / kennisbank van mijn.host

Mijn.host reviews van andere gebruikers

Je weet ondertussen hoe ik over hosting provider mijn.host denk en dat is heel erg positief. Je hoeft mij echter niet op mijn woord te geloven. Ik raad je alleen maar aan om goed om je heen te kijken en alles goed te bekijken voordat je een keuze maakt of je bij mijn.host hosting zou willen afnemen.

Kijk dus ook gerust naar andere reviews over mijn.host. Zo kun je bijna altijd reviews van hostingbedrijven vinden op Trustpilot kijken en Google Reviews.

Ik zal het er even voor je bij pakken. Wanneer we naar de Trustpilot reviews van mijn.host kijken, dan scoort mijn.host op het moment van schrijven 4.7 uit 146 reviews. Dit is een goede score.

Trustpilot reviews van Mijn.host

Je ziet dat er slechts een paar 1-ster reviews zijn en daarbij zie je dat mijn.host ook altijd netjes reageert om tot een oplossing te komen (of het al heeft opgelost). Wanneer we naar de positieve reviews kijken, dan valt mij direct op dat mijn.host veel klanten heeft die naar mijn.host overstappen na slechte ervaringen met de vorige provider.

Trustpilot review door Antos over mijn.host

Verder zijn een hoop mensen ook erg tevreden over de snelheid van de website. Iets wat ook erg belangrijk is.

Trustpilot review door danny2be over mijn.host

Wanneer we verder kijken naar reviews op een andere locatie, in dit geval Google Reviews, dan zie je dat mijn.host ook daar heel erg goed scoort met een 4.8 uit 64 reviews.

Google reviews over mijn.host

We kunnen dus stellen dat andere gebruikers ook erg tevreden zijn en goede ervaringen hebben met mijn.host.

Conclusie: Is mijn.host een goede keuze voor jou?

Na het lezen van deze uitgebreide en gedetailleerde mijn.host review, vraag je jezelf misschien af of mijn.host een goede keuze is voor jouw website.

Wanneer je op zoek bent naar een hosting provider die jou leven makkelijk maakt, ontzettend duurzaam is, snelle hosting levert en 7 dagen per week klantenservice aanbied, dan is mijn.host iets voor jou.

Als minpunt heeft mijn.host wel dat je niet kunt bellen naar de klantenservice. Wanneer dit voor jou belangrijk is, dan valt mijn.host af. Je kunt dan beter naar een alternatieve hosting provider kijken.

Bij mijn.host zijn er hostingpakketten te vinden voor ieder budget en zelfs de kleinste pakketten hebben al meer serververmogen dan je bij de meeste hosting providers tegen zal komen.

Alle servers draaien in een Nederlandse datacenter en op LiteSpeed wat te combineren is met Redis caching. Verder krijg je altijd een gratis SSL-certificaat en kun je WordPress binnen enkele klikken installeren.

Mocht je jouw website willen verhuizen vanaf een andere hosting provider naar mijn.host, dan kun je gebruikmaken van de gratis verhuisservice van mijn.host. Je hoeft dan zelf helemaal geen technische dingen te regelen, dat neemt mijn.host volledig uit handen.

Ben je klaar om met mijn.host aan de slag te gaan? Klik hier om vandaag nog jouw hostingpakket uit te zoeken.

Veelgestelde vragen over hosting bij mijn.host

Welk mijn.host hostingpakket is geschikt voor mij?

Bij ieder hostingpakket van mijn.host krijg je een ander hoeveelheid serververmogen toegekend.

Wanneer je net start en je eerste website wilt maken, dan is het .starter pakket uitstekend geschikt. Zodra je website groeit kun je altijd upgraden naar een hoger pakket.

Heb je al een website of webshop en wil je graag zwaardere software draaien, dan raad ik je aan om vanaf om naar de hostingpakketten .advance en .ultimate te kijken. Je kunt deze pakketten eventueel ook kiezen als je meerdere websites wil maken.

Waar staan de servers van mijn.host?

De servers van mijn.host staan allemaal in Nederland. Mijn.host heeft alle servers in het ‘Equinix AM6’ datacenter in Amsterdam staan.

Het mooie aan deze datacenter is dat alles 100% op hernieuwbare energie draait. Je hebt bij mijn.host dus te maken met groene hosting.

Verder wordt jouw website altijd via een server dichtbij geladen, wat bevorderlijk is voor de snelheid van je site. Wat tegenwoordig ook niet onbelangrijk is, is dat al jouw data in Nederland blijft. Je hebt helemaal niets te maken met buitenlandse bedrijven.

Kan ik een webshop (WooCommerce) draaien op mijn.host?

Het korte antwoord: Ja.

Het lange antwoord: Ja, bij mijn.host kun je probleemloos een WooCommerce webshop draaien. Ik raad je wel het .wp expert pakket aan, want dan weet je zeker dat je niet snel in de problemen komt, tenzij je webshop echt enorm populair wordt en het tijd wordt voor een VPS.

Bekijk ook het artikel WordPress webshop maken met WooCommerce als je wil starten met het maken van een webshop.

Krijg ik een gratis domeinnaam bij mijn.host?

Nee, bij mijn.host krijg je niet een gratis domeinnaam bij je hostingpakket.

Een .nl domeinnaam is bij mijn.host wel erg scherp geprijsd. Voor €4,99 per jaar heb je al jouw domeinnaam, terwijl dit bij veel hosting providers al €9,99 is.

Je kunt een domeinnaam tegelijkertijd met je hostingpakket aanschaffen. Mijn.host zorgt dan direct voor de juiste koppeling tussen de domeinnaam en het hostingpakket.

Kan ik makkelijk opzeggen of mijn geld terugkrijgen?

Mijn.host heeft een 14 dagen niet goed geld terug garantie. Je kunt de hosting dus probleemloos uitproberen en mocht het niet bevallen kun je jouw geld terugvragen.

Wil je na deze periode je contract opzeggen, dan kan dit via je mijn.host account. Wanneer je bent ingelogd kun je naar Hosting -> Jouw hostingpakket en dan zal je naast de verlengdatum de knop ‘opzeggen’ zien staan, zodat je probleemloos kunt opzeggen zonder gedoe. Bij mijn.host hoef je je dus geen zorgen te maken dat dit allemaal verstopt zit.

Mijn.host alternatieven

Wil je mijn.host vergelijken met andere goede hosting providers of wil je graag een alternatieve provider ontdekken die wel telefonisch bereikbaar is? Hieronder volgen een aantal opties die je kunt bekijken.

Cloud86

Cloud86 review

Valt mijn.host bij jou af omdat je geen telefonische klantenservice hebt? Bij Cloud86 heb je dit wel. Verder is Cloud86 ook een Nederlandse provider en maakt het net als mijn.host gebruik van LiteSpeed servers. Bekijk de review voor meer informatie over deze hosting provider.

Siteground hosting logo

SiteGround review

SiteGround is de WordPress hosting provider die onder andere wordt aanbevolen door WordPress zelf. Het is een internationale provider waarbij je als serverlocatie gelukkig ook Nederland kunt kiezen. Verder is er 24/7 support via live chat, mail of telefonisch.