9 handige WordPress reactie plugins

Ben je op zoek naar een handige plugin om jouw WordPress reacties te verbeteren?

Reacties, ook wel comments genoemd, zijn een effectieve manier om interactie te krijgen met de lezers van je website.

WordPress is van oorsprong een blogplatform en komt dan ook standaard al met een reactiesysteem. Dit systeem werkt prima, maar is verder niet heel bijzonder.

In dit artikel zal ik je daarom een aantal plugins laten zien waarmee je jouw WordPress comments kunt verbeteren.

#1 Yoast Comment hacks

Yoast Comment Hacks

De plugin Yoast Comment hacks is een handige plugin waarmee je reacties op je website eenvoudiger kunt beheren. Deze plugin gebruik ik zelf op Webtalis.

Zo kun je onder andere mensen doorsturen na het achterlaten van een eerste reactie, een minimale reactielengte aangeven, mails sturen naar mensen die op een artikel hebben gereageerd, bovenliggende reacties aanpassen en de reactie notificatie e-mails er wat beter uit laten zien.

Zie voor meer informatie het artikel “Yoast Comment hacks plugin“.

#2 Subscribe to Comments reloaded

Subscribe to Comments reloaded

Wil je dat mensen een e-mail notificatie ontvangen wanneer er een nieuwe reactie is geplaatst bij een artikel? Met de plugin Subscribe to comments reloaded kun je dit realiseren.

Reacties zijn een goede manier om interactie te krijgen met je lezers, maar hoe weten lezers wanneer jij of iemand anders een reactie achterlaat op een artikel? Met deze plugin kun je dit bewerkstelligen, waarna bezoekers terugkomen naar je website.

Wanneer een bezoeker is ingeschreven om reacties op een artikel te ontvangen, dan is er ook onder iedere mail een mogelijkheid om dit stop te zetten, zodat het uiteindelijk geen spam wordt.

#3 Copy or Move Comments

Copy or move comments

Met de plugin Copy or Move Comments krijg je de mogelijkheid om reacties tussen artikelen te verplaatsen.

Vaak zal je het niet nodig hebben, maar ik heb hem in het verleden weleens gebruikt. Het was in mijn geval handig omdat ik meerdere artikelen heb samengevoegd of heb vernieuwd.

Bekijk ook mijn uitgebreide artikel over het verplaatsen van WordPress reacties.

#4 WordPress Comments fields

WordPress Comments fields

WordPress Comments Fields geeft je de mogelijkheid om extra velden toe toevoegen aan het reactieformulier.

Standaard zijn er altijd 4 velden beschikbaar om in te vullen. Dit zijn de velden: Naam, e-mail, website en bericht.

Nu kan het zijn dat jij nog wat extra informatie op een ander gebied wilt hebben. Bijvoorbeeld een gebruikersnaam van Twitter, een mogelijkheid om aan te geven hoe ervaren iemand ergens in is en ga zo maar door.

Met behulp van deze plugin kun je een ongelimiteerd aantal extra velden toevoegen. Leef je dus volledig uit.

#5 Disable Comments

Disable comments

Dit is een iets andere type plugin in de lijst. De plugin Disable Comments zegt eigenlijk al in het Engels wat het doet. Je kunt er WordPress reacties mee uitschakelen in berichten, pagina’s en custom post types. Precies het tegenovergestelde van de andere plugins dus die juist extra mogelijkheden willen toevoegen.

Je hebt met deze plugin ook de mogelijkheid om voor je gehele website de reacties uit te schakelen en zelfs om alle reacties te verwijderen wanneer je er helemaal klaar mee bent.

Bekijk ook eens het artikel WordPress reacties uitschakelen om erachter te komen hoe je dit kunt doen zonder plugin.

#6 DCO Comment Attachment

DCO Comment Attachment

Wil je jouw bezoekers de mogelijkheid geven om bijlages te kunnen toevoegen aan een reactie? Denk hierbij aan afbeeldingen, video’s, spreadsheets en dat soort dingen.

Met de plugin DCO Comment Attachment geef je de lezers van je website de optie om zelf bijlages toe te voegen. Je kunt zelf instellen wat voor type bestanden geaccepteerd worden en hoe groot het maximaal kan zijn.

Op hoe het getoond wordt heb je ook invloed. Je kunt het insluiten in de reactie of je kunt het als een link tonen.

#7 Comment link remove

Comment link remove

Ontvang je veel spam links in reacties of wil je niet dat je lezers überhaupt een link kunnen plaatsen in de reacties? De plugin Comment Link Remove & Other Tools helpt hierbij.

Je kunt met deze plugin onder andere het website invulveld verwijderen, uitschakelen dan URL’s automatisch actieve hyperlinks worden en HTML link tags verwijderen.

#8 Simple comment editing

Simple comment editing

Heb je weleens een reactie op een website geplaatst waar een fout in stond die je graag nog zou willen aanpassen? Je bent niet de enige. Iedereen maakt weleens een fout en het is dan fijn om het te wijzigen.

Met de plugin Simple Comment Editing geef je gebruikers de mogelijkheid om hun eigen reactie te wijzigen op je website.

Het wijzigen van een reactie kan niet dagenlang, maar je kunt wel instellen dat iemand bijvoorbeeld 5 uur de tijd heeft om een reactie te wijzigen nadat het geplaatst is. Wel zo prettig.

#9 WooCommerce Advanced Reviews

WooCommerce Advanced Review

Wanneer je een webshop hebt kunnen klanten ook reviews achterlaten bij producten. Dit is altijd fijn voor andere potentiële klanten die het product willen kopen. We weten tenslotte allemaal graag of het ook andere mensen bevalt voordat we het product kopen.

Met de plugin WooCommerce Advanced Reviews kun je het gedeelte waar de reviews staan een stuk mooier maken dan het standaard is.

Zo kunnen klanten die een review willen achterlaten zelf een titel verzinnen voor de review, afbeeldingen uploaden, een duimpje omhoog of omlaag geven en dat soort zaken.

Verder heb je de mogelijkheid om zelf aan te geven welke reviews je wilt uitlichten of je kunt klanten filters laten gebruiken om de beste reacties te ontdekken.

Conclusie

Er zijn enorm veel mogelijkheden om de reactiemogelijkheid van je website of uit te breiden. Zelfs de reviewmogelijkheid in WooCommerce, wat natuurlijk ook via de standaard WordPress reactiesysteem gaat, kun je verbeteren.

Mocht je totaal klaar zijn met reacties op je website, dan is hier ook een handige plugin voor.

Ik hoop dat dit artikel je verder heeft geholpen met het vinden van de juiste plugin voor jouw situatie.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *